InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • J. Hrochová - mezzosoprán, M. Hroch - klavír

    Úterý 28.5 19:30 - Piano business center Lidická tř. 2331/6a, České Budějovice

  • Léčivé houby

    Úterý 28.5 18:00 - Kulturní dům Veselí nad Lužnicí

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Táborští hasiči vyzkouší v Berlínské ulici zásah s novými hadicemi

TÁBOR - Společnost Bytes právě rozesílá nájemníkům městského panelového domu v Berlínské 2749 informační leták o hasičském cvičení, které se u nich v domě odehraje ve čtvrtek 4. března od 13 do 15 hodin. Profesionální hasiči z táborské stanice se tu chystají vyzkoušet nový postup, který má zrychlit zásahy ve výškových domech a také snížit nepříjemné dopady hašení, při kterém dochází k velkému prolití bytů a škodám na majetku nejen z ohně.

 

"Při čtvrtečním cvičení si chceme v tomto vysokém paneláku vyzkoušet roztažení slabších hadic. Ty jsou lehčí a tím umožňují, aby s nimi hasiči běželi rychleji. Dosavadní typ hadic se používá už desítky let, a protože se mezitím vyvinuly cisterny, které mají větší tlak, může se tak dostat i užšími hadicemi na místo požáru stejné množství vody," vysvětluje ředitel táborského Hasičského záchranného sboru Petr Hojsák. Při cvičení si chtějí hasiči vyzkoušet, kolik hasič unese těchto slabších hadic, či kolik mužů je zapotřebí k roztažení jejich potřebného počtu. "Zkrátka aby i s užšími hadicemi nevzniklo nebezpečí, že by nebylo dost vody," dodává Petr Hojsák. 

Obyvatelé domu nemusejí mít obavy, cvičit se bude bez vody. A pohyb hasičů současně nebude znamenat ani nebezpečí požáru. Proto Bytes obyvatele v předstihu na cvičení upozorňuje.  

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace