MAN se dohodl na akvizi areálu v Plauen s BINZ

V rámci reorganizace německý výrobce prodává své modifikační centrum. I se zaměstnanci ho převezme výrobce speciálních vozidel BINZ.
V rámci reorganizace německý výrobce prodává své modifikační centrum. I se zaměstnanci ho převezme výrobce speciálních vozidel BINZ.
Vedení MAN Truck & Bus SE dosáhlo předběžné dohody se společností BINZ Ambulance- und Umwelttechnik GmbH (BINZ) ohledně prodeje areálu MAN v Plauen. Základem tohoto ujednání je dohoda se zástupci zaměstnanců. Už v září 2020 MAN oznámil, že zvažuje možnost uzavření závodu v rámci své reorganizace.

MAN Bus Modification Center v Plauen zahájil provoz v roce 2015. Zaměřuje se na speciální požadavky zákazníků, například na dostavby vozů pro sportovní týmy.

BINZ je dlouholetým výrobcem speciálních vozidel se sídlem v Ilmenau, městě ve východoněmeckém spolkovém státě Durynsko. Vyrábí sanitky, policejní vozy, vozidla pro hasiče a další. Zaměstnává přibližně 220 lidí. Kromě krátké vzdálenosti je významným faktorem zájmu BINZ o získání závodu MAN i odbornost zaměstnanců v Plauen v oblasti úprav vozidel. Kromě nemovitostí a výrobních zařízení převezme durynská společnost všech více než 100 zaměstnanců.

Andreas Tostmann, předseda výkonné rady společnosti MAN Truck & Bus SE, říká „Jsem rád, že můžeme našim zaměstnancům v Plauen nabídnout budoucnost pod jiným vlastníkem. Jsme potěšeni, že tak vysoce respektovaná společnost z regionu zde bude pokračovat v tradici užitkových vozidel.

Generální ředitelka společnosti BINZ Cathrin Wilhelmová vyjádřila důvěru v dlouhodobou budoucnost pracovních míst v Plauen. „BINZ v posledních letech generovala průměrný růst tržeb o 25% ročně. Opravdu potřebujeme více pracovníků, kteří nám mohou pomoci dokončit budoucí projekty a zajistí pracovní místa. Proto jsme rád za naše nové kolegy v Plauen a rádi bychom je srdečně přivítali v rodině BINZ.“

Obě strany plánují dokončení transakce do 1. dubna 2021. V Plauen provádí zaměstnanci MAN Truck & Bus modifikace autobusů a dodávek. Tyto práce budou v budoucnu provádět závody, které vyrábějí základní vozidla.


MAN se dohodl na akvizi areálu v Plauen s BINZ
Experti na modifikace MAN v Plauenu z Neoplan Skyliner vytvořili například FLiP2Go, který má pomoci mladým lidem získat finanční dovednosti a naučit se zacházet s penězi.
MAN se dohodl na akvizi areálu v Plauen s BINZ