Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nebezpečné nevolnosti „doktora“ Volného

Poslanec Volný je poslední týdny hvězdou sociálních sítí. Bohužel pozornost si nevysloužil žádným skvostným počinem, ale prostými dezinformaci, kterými zaplavuje své sociální sítě a jeho armáda ochotně informace šíří dál...

Mgr. Lubomír Volný. Kdo toto jméno před pandemií znal? Téměř nikdo. Dnes je Lubomír Volný doslova hvězdou sociálních sítí. Jeho příspěvky mají nejvyšší týdenní dosah a nejvíce interakcí. Na čem je vlastně založen úspěch Lubomíra Volného? 

Potyčkou ke hvězdám

Poprvé se Lubomír Volný dostal do popředí zájmu, když 21.1.2021 vystoupil ve Sněmovně bez roušky a následně po vypnutí řečnického mikrofonu šel k mikrofonu předsedy, kde následovala krátká potyčka s poslanci Veselým a Chvojkou (oba ČSSD). Od té doby se dostal do řady médií a na svých sociálních sítí často čteme výroky, které označují všechny ostatní poslance a členy Vlády ČR za vrahy, protože dle poslance Volného mají všichni odpovědnost za úmrtí související s covidem-19.

Uplynulo šest týdnů a poslanec Volný se těší z obrovského dosahu svého publikovaného materiálu na Facebooku, kdy často sahá k dezinformacím. Příkladem za všechny je páteční příspěvek o letadlu společnosti DHL, které kroužilo nad Brnem, ale důvodem odloženého přistání dle poslance byla snaha o distribuci britské mutace covidu-19. Realitou bylo, že nad Brnem byla hustá mlha a pilot zvolil standardní řešení. Tento příspěvek měl stovky sdílení Volného armádou na facebooku.

Poslanec Volný dosahuje interakce přes 2 miliony za týden, což je na českou politickou scénu neuvěřitelné číslo. Taková čísla nedosahuje ani Prchalova PR mašina na profilu premiéra Babiše. Z neviditelného poslance se stala hvězda internetu. 

Pravidla nedodržujte - zabijí Vás!

Poslanec Volný na sociálních sítí vyzývá svoji armádu příznivců k nenošení roušek a nedodržování dalších opatření, protože dle "epidemiologa" Volného právě opatření způsobují úmrtí lidí s covid-19. Sdílením části videa z policejního zásahu proti ženě, která opakovaně odmítla si vzít roušku, se Volný snaží vyvolat válku mezi obyvatelstvem a Policií ČR. Policisté odvádějí svoji práci. I jejich práce podléhá kontrolám. Dokáži si představit, že upozorňovat na nedodržování vládních nařízení je pro policisty těžké, protože i oni mají vlastní názor na situaci. Ovšem provokace policistů lidmi, kteří často souzní s Volným, budou přibývat. Jeho armáda je větší a větší. Volný je nebezpečí pro celou Českou republiku. Pochopitelně by měli Ti, kteří mají odpovědnost za pandemický stav v ČR, měli alespoň požádat o důvěru v Poslanecké sněmovně. Ale má doktor Volný svůj vlastní plán, pokud by stanul v čele Vlády?

Krize je příležitostí pro populisty

Při migrační krizi dokázal své politické body získat Tomio Okamura se svým protiimigračním programem. Mimochodem Poslanec Volný se do politiky dostal přes hnutí Tomia Okamury, takže jistě měl dostatečný prostor k okoukání zaujetí voličů v době krize. Nyní přišla krize zdravotní - pandemie covid-19. Poslanec Volný svoji kampaň založil na popírání nebezpečnosti koronaviru, snaze o totalitní režim Vlády a také ze sebe dělá mučedníka, jehož názory jsou pouze zpochybňováni. Dlouho hovořil o zázracích Ivermektinu až se ve společnosti vytvořila poptávka pro něj a premiér populisticky zařídil 20 000 dávek pro Brněnskou nemocnici. Přitom o účincích Ivermektinu si můžeme přečíst zde:

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ivermektin-je-jen-zneuziti-falesne-nadeje-pro-politickou-kampan-rika-lekar-146334?fbclid=IwAR0bHvu53MbSGTpF3KhCdSppyYkUcWZqS2AVw5PRbI1PV7NwkQcDeaqzz4Q

 "Lžu, nevěřte mi"

Volný ve svých streamech často hovoří o tom, že i on lže. Je to jeho snaha o případné vyvrácení, že by šířil dezinformace. Odkaz na to, že sám sebe prohlásil za lháře. Lidé ovšem Volného hltají. Jeho hvězda stoupá a další prodlužování lockdownu v ČR povede k dalšímu nárůstu jeho popularitu. Volný vůbec nereflektuje špatnou pandemickou situaci v ČR, zaměřuje se pouze a jen na svoji popularitu a případný volební úspěch. Volný je nebezpečím pro Českou republiky a občany. Svými výzvami k nezodpovědnému chování jsou virem ohroženi další lidé, kteří přijdou do styku s Volného armádou nechtěně při vyřizování bezodkladných záležitostí.

Prolže se Volný do Poslanecké sněmovny v podzimních volbách? Dokáží jeho podporovatelé pochopit, že již není v SPD, ale existuje Volného blok? 

Autor: Marek Tvrz | středa 10.3.2021 13:20 | karma článku: 15,84 | přečteno: 365x
  • Další články autora

Marek Tvrz

ODS na křižovatce: Bude dál kráčet nová moderní ODS?

Občanská demokratická strana, která příští týden oslaví neuvěřitelných 33 let své existence, má za sebou již 31. kongres, který proběhl tento víkend v Ostravě. Personálně téměř beze změny, ale nastává renesance programu a myšlení.

14.4.2024 v 21:01 | Karma: 7,93 | Přečteno: 329x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Marek Tvrz

Maturanti? Rukojmí Andreje Babiše v politickém boji

Minulý týden premiér Babiš prezentoval návrh ohledně úředních maturit. To vše v době, kdy české zdravotnictví zažívá největší nápor v historii, podnikatelé krachují a tiskové konference Vlády se staly bizarními.

9.3.2021 v 11:30 | Karma: 14,48 | Přečteno: 328x | Diskuse| Politika

Marek Tvrz

Sport a koronavirus: Jak pandemie ovlivňuje sportování v Česku

Vyhlášení Nouzového stavu českou vládou mělo přímý dopad na sport v Česku. Ten se ze dne na den úplně zastavil. Jestliže se kluby připravovaly na sehrání zápasů bez diváků, tak jen pár hodin poté přišla úplná stopka.

21.4.2020 v 20:38 | Karma: 5,09 | Přečteno: 160x | Diskuse| Společnost

Marek Tvrz

Vyloučení VK ml. z ODS je správným krokem

Sobota 16. 3. 2019 byla pro mnoho občanských demokratů a voličů očekávaným dnem. V pražské La Fabrice se konala Programová konference a ve večerních hodinách výkonná rada rozhodovala o budoucnosti Václava Klause mladšího.

17.3.2019 v 0:55 | Karma: 32,30 | Přečteno: 1426x | Diskuse| Politika

Marek Tvrz

Prezidentské volby: Sociální sítě v zajetí fake news

Zbývá dvanáct dní do druhého kola prezidentských voleb. Sociální sítě jsou již nyní plné nepravdivých zpráv, tzv. fake news. Lidé mezi sebou sdílejí informace, které mají zdiskreditovat prezidentské kandidáty.

15.1.2018 v 11:16 | Karma: 18,29 | Přečteno: 1010x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Brutální útok nožem v Mannheimu, policista po něm bojuje o život

31. května 2024  13:12,  aktualizováno  18:49

Šest lidí v pátek utrpělo zranění při útoku nožem na náměstí v centru německého Mannheimu, uvedla...

Ženě se do ruky zakousl pes. Muž, který jí přispěchal na pomoc, zvíře zabil

29. května 2024  15:12

Ženu v Žihli na Plzeňsku vážně pokousal volně pobíhající pes. Na pomoc jí přiběhl příbuzný, který...

Nemocnému synovi vstříkla do krve vodu. Chtěla jsem, aby to skončilo, řekla

29. května 2024  13:51

Mimořádně nešťastný případ matky samoživitelky a jejího vážně nemocného dítěte řeší Městský soud v...

Velký podfuk s výsluhou, nemocenská i v civilu. Policisté obírají stát o miliony

31. května 2024

Premium Státu rapidně rostou výplaty výsluh pro policisty, hasiče, celníky či dozorce. Loni Česká republika...

Povodně zpustošily západní Čechy. Zasahovaly vrtulníky, sesuv zastavil trať

2. června 2024  12:06,  aktualizováno  21:58

Části Česka o víkendu zasáhly bouřky provázené místy silným deštěm. Zejména na jihozápadě Čech...

KOMENTÁŘ: Kovačič spáchal na Markíze profesní sebevraždu, PPF to dobře ví

3. června 2024  17:19

Když moderátor pořadu televize Markíza Michal Kovačič 26. května na konci pořadu Na tělo...

Slovák sloužil v ruské armádě, zajali ho na Ukrajině. Zpět do Ruska netouží

3. června 2024  17:16

Na Ukrajině zadrželi slovenského občana, který údajně sloužil na straně Rusů a vzdal se ukrajinským...

Zelenskému se hroutí mírový summit. Spojenectví s USA dostává trhliny

3. června 2024

Nedorazí ani Číňané, ani Saúdové. Z očekávaného mírového summitu ve Švýcarsku se omluvilo několik...

Řidička najela do pořadatelů půlmaratonu v Budějovicích, jednu ženu zranila

3. června 2024  16:45

Řidička terénního vozu najela v sobotu v Českých Budějovicích do skupinky lidí, kteří se jako...

Jaké vitamíny brát v těhotenství? Poradíme vám, jak se rozhodnout.
Jaké vitamíny brát v těhotenství? Poradíme vám, jak se rozhodnout.

Každá budoucí maminka se snaží zajistit pro své miminko jen to nejlepší. GS Mamavit je komplexní multivitaminový doplněk, který je speciálně...

  • Počet článků 18
  • Celková karma 7,93
  • Průměrná čtenost 764x
Živnostník, fotbalový funkcionář, volnočasový sportovec, člen ODS.

Seznam rubrik