QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Doubravecká 14. základní škola se mění k nepoznání - FOTKY

11.03.2021 10:55

Velkou modernizací prochází 14. základní škola v Zábělské ulici. Mezitím, co děti podstupují distanční výuku, stavební práce na školním objektu jsou v plném proudu.

TZ - Modernizace 14. ZŠ 03
TZ - Modernizace 14. ZŠ 02TZ - Modernizace 14. ZŠ 03TZ - Modernizace 14. ZŠ 01

Práce na objektu odstartovaly loni na podzim. Hotovo by mělo být letos v říjnu. „Díky stavebním úpravám se učitelům i žákům výrazně zlepší mikroklimatické podmínky ve třídách. Budova dostává nejen nové zatepletní, ale také novou vzduchtechniku,“ uvedla plzeňská radní pro školství a zastupitelka čtvrtého obvodu Lucie Kantorová.

V současné době jsou dokončeny práce na části objektu pro první stupeň základní školy. „Přípravy na projekt jsme zahájili před šesti lety, před třemi lety jsme dokončili projekt na rekuperaci, která byla podmínkou pro získání dotace. Všichni se moc těšíme na příjemnější prostředí, ve kterém se nám bude lépe pracovat,“ řekla ředitelka školy Helena Lišková. 

Investice si vyžádá 57 milionů korun. Většinu nákladů zaplatí zřizovatel zařízení, kterým je město Plzeň. „Na 14. základní škole jsem strávil devět let života, takže mohu posoudit, jak moc se tu vše změnilo. Kromě nového hřiště, které bude po covidové pandemii sloužit i veřejnosti, se změnil i předprostor školy. K nepoznání jsou i učebny a vnitřní vybavení. Nová vnější fasáda a její zateplení jsou takovým zlatým hřebem celé proměny,“ vyjmenoval všechny novinky starosta Tomáš Soukup.

Na úpravy 14. základní školy naváže i samotný čtvrtý městský obvod, který u zadního vchodu školy v ulici Ke Sv. Jiří připravuje vybudování až třinácti parkovacích stání.

Foto: UMO 4

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT