LaLiga - preview 28. kola: Real se chce přiblížit na dostřel lídrovi

19.03.2021, 08:48, aktualizováno 21.03.2021, 09:32
Previews
Alexander Isak (© AFP)
Vedoucí Atlético Madrid si nesmí dovolit zaváhat proti Alavésu, neboť ve formě hrající Barcelona, kterou čeká střetnutí v San Sebastianu, ztrácí jenom čtyři body. Villarreal bude plnit roli favorita proti Cádizu, zatímco Valencia hostí Granadu. Getafe si pokusí vylepšit pozici proti Elche...
Getafe CF - Elche CF  (neděle 14:00)
Elche potřebuje přímo zoufale zastavit špatnou sérii zápasů bez výhry, která ho zase táhne zpátky na dno. Další šancí na body se pro něj stane utkání na předměstí hlavního města, protože v neděli odpoledne jede do Getafe.

Oba týmy se proti sobě poprvé po šesti letech v rámci první ligy postavily v půlce ledna tohoto roku a utkání skončilo mnohem lépe pro Getafe. Hosté si s domácími poradili celkem snadno, nasázeli jim tři branky a odvezli si stejný počet bodů. Tentokrát by Elche svému hostiteli tuto laskavost rádo oplatilo stejnou mincí.

Problém je, že za 14 dosud odehraných venkovních duelů se mu povedlo vyhrát jen dvakrát. Poté, co si poradilo se Sevillou, dostalo dvě branky od Realu Madrid a nedařilo se mu ani v minulém kole. To se totiž Elche v dohrávce odloženého 2. kola dostalo do křížku opět se Sevillou a tentokrát už se překvapení nekonalo.

Getafe nutně potřebuje vylepšit své ofenzivní schopnosti. Ty se zatím pro první ligu nehodí a nejsou dostačující. Getafe totiž spolu s předposledním Eibarem dalo jen 21 branek! V posledních deseti ligových kolech navíc vyhrálo jen dvakrát.
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Chema, Dakonam, Chakla, Olivera - Aleñá, Arambarri, Maksimović, Cucurella - Hernandez, Mata
Elche CF - pravděpodobná sestava:
Badia - Barragan, Verdu, Calvo, Josema - Josan, Guti, Marcone, Fidel - Carrillo, Boyé
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.07 - 3.01 - 4.77
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Valencia CF - Granada CF  (neděle 16:15)
Valencia by nutně potřebovala ustálit výkony, protože zatím je to jako na horské dráze a každou výhru zpravidla následuje bodová ztráta. Nespornou výhodou by pro Netopýry mohla být absence dalších soutěží, protože Granada má za sebou náročné utkání v Evropské lize a se silami je na tom bídně.

Nedělní odpoledne přinese velmi zajímavý duel. Na Mestallu jede účastník Evropské ligy, který v Evropě zatím poráží jednoho soupeře za druhým, ačkoli doma se mu už tak moc nedaří. Domácí Valencia by se do pohárů moc ráda zase dostala, ale ani tentokrát to na úspěšnou kvalifikaci nevypadá. Netopýři se totiž neustále potýkají s výpadky formy.

Z posledních deseti soutěžních zápasů se jim povedlo vyhrát jen třikrát, k čemuž přidali ještě dvě remízy. Na jejich výkonech můžeme vidět jednoduché schéma. Pokud hraje Valencia doma, zpravidla vyhrává. Mimo Valencii se ale nedaří a často následuje porážka. Naposledy ani nemuseli opustit město, ale stejně prohráli. V městském derby totiž těsně nestačili na Levante.

S Granadou se jim navíc v minulých zápasech taky moc nedařilo. Už tři minulá klání v řadě totiž Valencia nedokázala vyhrát. Na druhou stranu, Granada má stadion Mestalla ve velmi neoblíbených turistických cílech, protože zde od roku 2011 nedokázala vyhrát ani jednou!

Domácí celek se musí popasovat s několika absencemi, mezi které patří Mangala, Piccini a Čeryšev. Hosté jsou na tom o poznání hůř, protože jejich marodka je zaplněna hráči jako Lozano, Suárez, Milla, Neva, Soro a zřejmě taky Foulquier, který není stále zcela fit.

Navíc se Granada musí potýkat s úbytkem sil. Dělí totiž svoji pozornost mezi domácí soutěž a také Evropskou ligu. V ní sice zažívá bezprecedentní úspěch a její tažení zatím pokračuje, ale v lize už je to úplně jiná pohádka. Granada v minulých deseti kolech zaznamenala jen tři výhry, z nichž tu poslední v minulém kole. Dokázala si poradit s Realem Sociedad, ke třem bodům jí stačila jediná trefa Germána Sáncheze. Prozatím jí tedy stále patří osmé místo.
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Cillessen - Correia, Paulista, Ferro, Gayá - Račić, Soler - Wass, Kang-in, Guedes - Gómez
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Silva - Díaz, Duarte, Sánchez, Quini - Herrera, Eteki, Quina - Puertas, Soldado, Vico
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.04 - 3.51 - 3.99
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Villarreal CF - Cádiz CF  (neděle 16:15)
"Žlutá ponorka" z Villarrealu stále nemá jistotu evropských pohárů pro příští rok a zejména v LaLize potřebuje zabrat. Cádiz se jeví jako optimální soupeř, výsledkově se mu nedaří a v tabulce je až čtrnáctý. Oslaví Villarreal svůj postup do čtvrtfinále Evropské ligy výhrou proti nováčkovi?

Čtvrtfinále Evropské ligy je pro Emeryho svěřence úspěchem, ale zkušený kouč pomýšlí na vyšší mety. Rád by s Villarrealem celou soutěž opanoval, tak jako se mu to povedlo v předchozím angažmá v Seville. Páteční los postavil "Žluté ponorce" do cesty nebezpečné Dinamo Záhřeb a pokud se povede přes Chorvaty postoupit, střetne se v semifinále s lepším z dvojice Arsenal - Slavia Praha.

Ve španělské lize to ale tak slavné není. Teprve minulý týden se podařilo vyhrát ligový duel po osmizápasové sérii bez vítězství, která uvrhla Villarreal na sedmé místo tabulky. "Každý zápas v této fázi LaLigy je při pohledu na ostatní týmy důležitý. Po mnoha zápasech bez domácího vítězství je Cádiz výzva. Hodně jsme ztratili, hodně remizovali, takže deficit je jasný," prohlásil na tiskovce Unai Emery. Villarreal před týdnem zvítězil v Eibaru 3:1 a ve čtvrtek doma porazil Dynamo Kyjev 2:0. Celkově vyhrál tři soutěžní zápasy v řadě a ve stejném duchu chce pokračovat i v neděli.

Cádiz vykročil do nového měsíce správnou nohou a po výhře nad Eibarem vyválčil v Alavésu cenný bod (1:1). Nováček soutěže má na sestupové pásmo šestibodový náskok a tak si stále nemůže být ničím jistý. S Villarrealem v prvním zápase remizoval 0:0 a stejný výsledek by zřejmě bral i v odvetě.

Villarreal se bude muset v neděli obejít bez Capoueho, který v předchozím zápase s Eibarem uviděl červenou kartu. Dále mají zdravotní potíže Rulli, Pau Torres, Iborra a Coquelin. Dobrou zprávou pro trenéra Emeryho je návrat zkušeného stopera Raúla Albiola. Kompletní nebude ani Cádiz, kde chybějí Mauro, Carcelen, Lozano, Akapo a Quezada.
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Gaspar, Albiol, Funes Mori, Pedraza - Trigueros, Parejo, M Gomez, Chukwueze - Bacca, Moreno
Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Fali, Mari, Cala, Espino - Sobrino, Alex, Jonsson, Garrido, Perea - Negredo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.45 - 4.44 - 8.72
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atlético Madrid - Deportivo Alavés  (neděle 18:30)
Po vyřazení z Ligy mistrů od Chelsea má vedoucí celek LaLigy jediný cíl - vyhrát domácí titul. To se povedlo naposledy v sezoně 2013/2014 a k napodobení podobného kousku zbývá ujít ještě pořádný kus cesty. Atlético Madrid se v rámci 28. kola představí na Wanda Metropolitano proti Deportivu Alavés.

Náskok na čele tabulky se Atléticu dramaticky snížil. Může za to pokles formy i fakt, že od konce ledna nedokázalo vyhrát alespoň dva ligové zápasy v řadě. Čtyři remízy a jedna porážka vrátily do hry o titul tradiční giganty Barcelonu s Realem Madrid a Atlético se teď bude muset hodně ohánět.

Rojiblancos byli vyřazeni z Ligy mistrů od Chelsea a tak už se mohou soustředit jen na domácí soutěž, což vlastně platí i o Barceloně.

Nepovedené období prožívá Alavés, který spadl na osmnáctou příčku. Hosté vyhráli od začátku nového roku jen jeden zápas a to je žalostně málo. Tři body se jim nepodařilo získat ani v minulém kole, kdy remizovali 1:1 s Cádizem. Alavés tak čeká v závěrečné fázi sezony holý boj o přežití v nejvyšší soutěži, k čemuž by se mu body z Wanda Metropolitano nesmírně hodily.

Alavés porazil Atlético naposledy v roce 2003, tedy před osmnácti lety. Nicméně trenér Colchoneros Diego Simeone ví, že jeho tým nečeká nic snadného. Už první vzájemný duel letošní sezony byl pro Atlético náročný. Výhru 2:1 zařídil až v 90. minutě Luis Suárez.

Atlético se tentokrát bude muset obejít bez portugalské hvězdičky Joãa Félixe, který je sice zdravotně v pořádku, ale do zápasu ho nepustí nasbírané žluté karty. Žádnou další absenci nemusí Diego Simeone řešit. Alavés v takovém postavení není a v Madridu budou chybět Rodrigo Ely i potrestaní Tomas Pina a Manu García.
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Savić, Gimenez, Hermoso - Trippier, Lemar, Koke, Llorente, Carrasco - Suarez, Correra
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Navarro, Laguardia, Lejeune, Duarte - Pellistri, Pons, Battaglia, Rioja - Mendez, Joselu
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.36 - 4.77 - 12.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Sociedad - FC Barcelona  (neděle 21:00)
V neděli večer se na Anoetě potkají Real Sociedad a FC Barcelona, tedy aspirant na pohárovou Evropu a kandidát na titul. Barcelonští se po sérii ztrát vedoucího Atlétika přiblížili na čtyři body a ještě stále mohou zakončit sezonu se dvěma prestižními trofejemi. San Sebastian se pokusí využít včerejšího zaváhání Sevilly a ve zbytku sezony se ještě poprat o Ligu mistrů.

Real Sociedad bude mít možnost stáhnout manko na sedm bodů, tedy pokud Barcelonu porazí. S ní nemá zas tak dobrou bilanci a navíc Katalánci neprohráli sedmnáct ligových zápasů v řadě a jsou odhodlání "navléknout osmnáctý korálek". La Real si svoje postavení na pohárových příčkách zkomplikoval porážkou od Granady, která byla teprve druhá za posledních deset kol. Jen od února získal solidních třináct bodů - mimochodem bod přivezl i ze hřiště Realu Madrid.

Trenér Imanol Alguacil může být s průběhem sezony spokojen. Stávající pátá příčka je pro klub úspěchem, ale rád by ještě zkusil pokořit vyšší mety. Baskové také letos startovali v Evropské lize, ale hned v prvním kole vyřazovací části nestačili na anglický Manchester United, kterému ve dvou zápasech nedokázali vstřelit ani jeden gól a doma s ním utrpěli čtyřgólový debakl.

Barcelona ale bude těžký oříšek. Svěřenci Ronalda Koemana mají nejlepší formou v celé soutěži a už sedmnáct zápasů v řadě nenašli přemožitele. Před týdnem Barca smetla Huescu čtyřmi góly a přiblížila se vedoucímu Atléticu na čtyři body. Přitom ještě před pár měsíci hovořil Koeman o tom, že titul pro Barcelonu je prakticky nedostižný.

Situace se teď výrazně změnila. Barcelona vyhrává a i herně to není špatné. I přes vyřazení v osmifinále Ligy mistrů od PSG může sezonu zakončit se dvěma trofejemi. Krom ligové soutěže, kde vyvíjí tlak na Atlético se probojovala do finále Copa del Rey. Tam změří síly s nebezpečným Bilbaem.

Baskický celek trápí poměrně rozsáhle absence. Proti Barceloně nebudou k dispozici Luca Sangalli, Miguel Moya, Joseba Zaldua a Elustondo. Zdravotně v pořádku nejsou ani Nacho Monreal, David Silva, Martin Zubimendi a Carlos Fernández. Jejich starty jsou při nejmenším s otazníkem. U Barcelony je to stále stejný obrázek, čili hrát nebudou Coutinho, Ansu Fati, Gerard Piqué a Sergi Roberto.
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Gorosabel, Zubeldia, Le Normand, Monreal - D Silva, Illarramendi, Merino - Portu, Isak, Oyarzabal
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Mingueza, Lenglet, De Jong - Dest, Busquets, Pedri, Alba - Dembele, Messi, Griezmann
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.89 - 3.97 - 1.94
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Athletic Bilbao - SD Eibar  (sobota 14:00)
Už v sobotu odpoledne se San Mamés stane hostitelem zápasu Athleticu s Eibarem. Oba celky mají o co hrát. Domácí ekipa ještě nevzdává boj o evropské poháry, byť k nim má poměrně daleko. Ještě výrazně horší je postavení Eibaru, který je v tabulce předposlední a čekají ho záchranářské starosti.

Vítěz španělského Superpoháru a kuriózně dvojnásobný finalista Copa del Rey Athletic zatím v lize neoslňuje. Navzdory pohárovým úspěchům je v tabulce až desátý a to je něco, na čem by kouč Marcelino rád zapracoval. Baskům minulá dvě kola úplně nevyšla. Porážka od Atlética Madrid 1:2 a bezbranková remíza ve Vigu ještě prohloubily ztrátu na pohárové příčky.

Bilbao má v záloze finále Copa del Rey, ale protože soupeřem mu bude věhlasná Barcelona, nelze na jednu kartu tolik spoléhat. Marcelino se nechal slyšet, že chce dovést Athletic na pohárové pozice, na ty však aktuálně ztrácí osm bodů.

Povinnost velí derby s Eibarem zvládnout za tři body a i když jsou domácí favoritem, nečeká je nic jednoduchého. Hosté budou odhodlaným soupeřem už proto, že potřebují body jako sůl. Předposlední místo v tabulce a dva body ztráta na Elche sice nevypadá zas tak dramaticky, ovšem za šestnáct zápasů jedna výhra, to není dobrá vizitka.

Kouč Mendilibar je pod tlakem a ten se může ještě zvýšit v případě, že se Eibar vrátí z Bilbaa s nepořízenou. Hosté na San Mamés nikdy v historii nevyhráli, podaří se to v roce 2021?

Athleticu se do sestavy vrátí stoper Iňigo Martínez, který v předchozích zápasech nehrál kvůli suspendaci. Chybět ale budou Ander Capa a Peru Nolaskoain. Na druhé straně barikády zase scházejí Bigas a Correa.
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simon - De Marcos, Nunez, Martinez, Berchiche - Berenguer, Lopez, Vesga, Muniain - Williams, Raúl García
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Dmitrovic - Pozo, Oliveira, Arbilla, Angel - Leon, Diop, Exposito, Gil - Enrich, Kike
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.74 - 3.66 - 5.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Celta Vigo - Real Madrid  (sobota 16:15)
Celta Vigo z osmi posledních duelů prohrála jen jeden a o zisk bodů se pokusí také v sobotu odpoledne. Samozřejmě ji nečeká nic snadného, neboť se na Estadio Balaídos dostaví Real Madrid. A domácí spoléhají na menší únavu hostí, kteří hráli Ligu mistrů.

Real Madrid stále stíhá vedoucí dvojici v podání městského rivala Atlética a Barcelony, takže tentokrát by rozhodně jen nerad ztrácel body. Tím spíš, že Barcelona je od něj vzdálena jen dva body. Celta si ale uměla už několikrát poradit a překvapila soupeře s větším jménem. Z pěti posledních duelů se mu povedlo prohrát jen jednou, s Valencií.

Po výhře nad Huescou, proti níž urvala Celta body v poměrně šíleném utkání o sedmi gólech díky čtvrtému gólu, v minulém kole naopak nechala své ofenzivní schopnosti spát a Bilbau nedala ani jednu branku. Ale neprohrála, takže se stále může těšit ze současného 11. místa. Gólově by ale mohla přidat, protože zatím dala jen 34 branek.

V duelu s Realem Madrid se bude muset obejít bez hráčů jako Ruben Blanco, Emre Mor a Sergio Alvárez. Zpět do hry se ale vrací zkušený obránce Hugo Mallo. Tapia, Suárez nebo Aspas by ale měli být fit a měli by do hry zasáhnout.

Ani Real Madrid se nedočká kompletního stavu, protože trenér Zinédine Zidane se připravuje na výlet do Viga bez několika důležitých absencí. O Edenu Hazardovi se v této sezoně mluví především ve spojitosti právě s marodkou a belgická hvězda na ní zůstává i nyní. Kromě ní jsou mimo hru Dani Carvajal, Alvaro Odriozola a Mariano Diaz.

Real Madrid od konce ledna neprohrál jediné soutěžní utkání a zase pokračuje v poměrně suverénních výkonech jak v lize, tak v evropských pohárech. Naposledy si v nich snadno poradil s Atalantou Bergamo, přičemž ofenzivně laděnému soupeři z Itálie nedovolil víc jak jednu branku. Tím navázal na minulé kolo LaLigy, ve kterém si těsně poradil s Elche a připsal si další tři body. To se mu dlouhodobě daří i proti Celtě, která doma vyhrála naposledy v lednu 2014.
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Villar - Mallo, Araujo, Murillo, Martin - Méndez, Tapia, D. Suárez, Nolito - Mina, Aspas
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Vázquez, Varane, Ramos, Mendy - Kroos, Casemiro, Modrić - Vinicius, Benzema, Asensio
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.10 - 4.16 - 1.69
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SD Huesca - CA Osasuna  (sobota 18:30)
Dalším sobotním duelem se stane utkání mezi domácí Huescou a hosty z Pamplony. Huesca se pokusí překvapit a dostat se z posledního místa, ale proti Osasuně to nebude mít vůbec snadné. Poslední dobou se totiž Osasuně začalo dařit.

Huesca naopak musí mluvit o velmi nepovedených dnech. Na stadionu El Alcoraz se v duelu, který by mohl mnohé předznamenat o závěrečném boji o záchranu, představí tým s pouhými třemi výhrami. Huesca stále čeká na svou čtvrtou výhru za 27 duelů a nutno říct, že její hra poslednímu místu odpovídá. Huesca má totiž spolu s Granadou nejhorší obranu v celé lize a ani její útok není něčím oslnivým.

Doposud dal jen 26 branek, o které se dělí 14 různých hráčů a s výjimkou Mira se nikdo další na dvouciferné číslo nedostal. U Osasuny je situace ještě složitější, protože ta se zatím zmohla jen na 23 branek a jejím nejlepším střelcem je zkušený útočník Ante Budimir, který se zatím trefil jen sedmkrát! Z posledních šesti zápasů Osasuna přesto vyhrála třikrát a je na 13. místě.
SD Huesca - pravděpodobná sestava:
Fernandez - Pulido, Siovas, Insua - Maffeo, Seoane, Rico, Galan - Escriche, Mir, Ferreiro
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Perez - Nacho Vidal, Aridane, D. Garcia, Sanchez - Barja, Brašanac, Moncayola, R. Garcia - Calleri, Budimir
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.50 - 3.12 - 3.29
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Valladolid - Sevilla FC  (sobota 21:00)
Fotbalisté Valladolidu nemají na růžích ustláno a v poslední třetině sezony je čeká boj o záchranu. Křehký náskok tří bodů na sestupové příčky si budou chtít vylepšit v zápase se Sevillou, která neohroženě míří za další účastí v Lize mistrů.

Sevilla má už na pátý Real Sociedad náskok devět bodů a rozhodně to nevypadá, že by o něho mohla přijít. Po vyřazení v osmifinále Ligy mistrů od Dortmundu se navíc může soustředit už jen na LaLigu.

Minulý týden svěřenci trenéra Julena Lopeteguiho vyzráli na městského rivala Real Betis (1:0) a tím ho tak trochu setřásli v závodu o milionářskou soutěž. Rojiblancos si pak herní pohodu přenesli i do dohrávky proti Elche (2:0). Zdá se, že o čtvrté místo už se může Sevilla připravit jen a jen sama. Hosté ve Valladolidu v posledních letech vyhrávali, respektive se to dvakrát podařilo během roku 2019. Ke svému soupeři ale ctí respekt už proto, že "Pucelanos" zase vozili body z Andalusie. Naposledy díky prosincové remíze 1:1.

A porazit Valladolid se jeví jako čím dál složitější úkol. Z posledních pěti kol se to podařilo jen Realu Madrid, naopak se to nepovedlo Eibaru, Celtě Vigo a Osasuně. Od února zisk šesti bodů není žádný světoborný počin, ale v boji o záchranu se všechno, co je doma, počítá.

Valladolid je jen tři body nad sestupovou propastí a ani další týmy ze spodních pater nemají velké rozestupy. Boj o záchranu bude letos v LaLize nesmírně dramatický.

Co se týče absencí, oba tábory na tom nejsou nijak dramaticky. Domácí jsou dokonce v kompletním složení, zatímco Seville chybí Aleix Vidal a nepravděpodobný je start Fernanda.
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Roberto - Janko, Fernandez, Yamiq, Olaza - Plano, Mesa, Ruben Alcaraz, Orellana - Guardiola, Weissman
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Bono - Navas, Kounde, Diego Carlos, Acuna - Jordan, Gudelj, Rakitić- Suso, En-Nesyri, Gomez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.19 - 3.39 - 2.03
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Betis - Levante UD  (pátek 21:00)
Real Betis má za sebou hodně nepovedené městské derby se Sevillou a bude se chtít co nejdřív vrátit na vítěznou vlnu. Ideální šanci k tomu má už v pátek večer, kdy se na Estadio Benito Villamarín podívá Levante.

Tohle bude souboj týmů, které mají za sebou městská derby. Ale každý z nich to zvládl jinak. Betis ne. Proti sevillskému FC se mu totiž nedařilo a v tomto prestižním duelu po brance Youssefa En-Nesyriho prohrál nejtěsnějším možným rozdílem. Tím ukončil velmi povedenou šňůru čtyř výher v řadě, která ho vynesla až na současné šesté místo. Má tedy co napravovat, pokud se chce udržet na příčkách zajištujících poháry.

Tým zkušeného trenéra Manuela Pellegriniho se navíc musí v domácím utkání obejít bez několika hráčů. Mimo hru jsou jako obvykle Dani Martín a Víctor Camarasa, ale zpět do hry by se mohl vrátit důležitý obránce Marc Bartra.

Ani Levante se do Sevilly nedostaví v plné síle, protože mu schází Sergio Postigo, Nemanja Radoja, Gonzalo Melero nebo José Campaña.

Tito hráči nebyli na hřišti ani při předchozím velkém utkání, v němž Levante skvěle zvládlo svou roli a vyhrálo v derby! Valencii totiž jedinou trefou porazil Roger Martí a Levante se díky tomu dočkalo tří bodů. Ty mu pomohly k současné 9. příčce, což na Levante vůbec není špatné.
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Joel - Emerson, Mandi, Ruiz, Miranda - Rodriguez, Guardado - Ruibal, Fékir, Canales - Iglesias
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Fernandez - Miramón, Rober, Vezo, Clerc - De Frutos, Vukčević, Bardhi, Rochina - Morales, Martí
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.78 - 3.95 - 4.73
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Atlético Madrid27196250:1863
2.FC Barcelona27185461:2359
3.Real Madrid27176446:2257
4.Sevilla FC27173738:2054
5.Real Sociedad27129643:2245
6.Real Betis271331136:4142
7.Villarreal CF27913537:3040
8.Granada CF271061133:4436
9.Levante UD27811836:3535
10.Athletic Bilbao27971137:3134
11.Celta Vigo27810934:4034
12.Valencia CF27791132:3730
13.CA Osasuna27781223:3529
14.Cádiz CF27781223:4229
15.Getafe CF27771321:3228
16.Real Valladolid275111125:3726
17.Elche CF27591324:4124
18.Deportivo Alavés27581423:4323
19.SD Eibar274101321:3222
20.SD Huesca273111326:4420

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (162)

Přidat komentář
roman1978

1

Reagovat
misinho7

Zatial dnes paradny vykon, Celta si zatial necuchla a teraz Karim pekny golik, formicka tam je

Reagovat
misinho7

Karim sa rozbehol

Reagovat
roman1978

2 komentáře za poločas. Bílé zlo táhne.

Reagovat
Visca el barca

Po dlouhé době koukám na bílé zlo a na to se fakt nedá dívat. Hrají naprosto nechutný fotbal.

Reagovat
gonzalesl_is_back

Co taky s volným časem, když už nejste v LM Jdeme si pro další 3 body.

Reagovat
misinho7

Reagovat
valloire

Reagovat
teenz

Reagovat
misinho7

dnes to vobec nie je take zle, ale tak samozrejme na vasu "krasu" sa nechytame

Reagovat
gonzalesl_is_back

Dneska spokojenost

Reagovat
Anacron

To že to dneska není taková žumpa jako obvykle vystihuje všechno

Reagovat
gonzalesl_is_back

Udržet a Barca bude plichtit v Sociedadu a je to

Reagovat
misinho7

tak ako aj proti Atlante to bol dobry vykon, tak ako proste musime si zvyknut ze to hrajeme dost tak profesorsky ale napr ten presing atd je v poseldnej dobre dobry a podstatne su aj tak 3 body... to sa proste z ihriska celty rata tak budme radi

Reagovat
gonzalesl_is_back

S tím, co máme a podle možností to ani jinak nejde. I tak si jdeme pro ligu i LM

Reagovat
Berbatov9

Po dlouhe dobe jsem videl nas cely zapas... jak rikas ten presing ihned po ztrate me teda ohromil, Modric timhle stylem muze hrat v Realu klidne do 40 a bude top, jen teda ten Vincek, on teda musel mit nabehanych tak 8km ve sprintu ale to finalni reseni je proste spatny, ale pokazde se poctive vrati a Karim by zaslouzil sochu na Bernabeu

Reagovat
CHONG

Sobota odpoledne, hezký slunečný den, holt ne každý je starý asociál, trávicí veškerý svůj volný čas chrlením žluči na internetovém fóru

Reagovat
roman1978

Řekl bych, že tady trávím tak v průměru pet minut denně a mám méně příspěvků než ty.

Reagovat
CHONG

Ale všechny stojí za to

Reagovat
Kluivert9

Zabít sobotní odpoledne sledováním Realu může jen magor.

Reagovat
roman1978

Přesně, já jsem seděl na lavičce u dětského hřiště a hlídal synatora a u toho kouknu na EF a tady 2 komentáře.

Reagovat
CHONG

Tvůj padesátiletý syn chodí na dětské hřiště? To vůbec nezní creepy.

Reagovat
CHONG

Může být, každopádně o Barceloně lze říct totéž

Reagovat
misinho7

Asensio zas golik ked prisiel z lavicky ten vazne nemoze byt v zaklade inac neda gol ani nic X zapasov a ked hraje z lavicky tak to pada

Reagovat
gonzalesl_is_back

Jak vypadá po gólu dycky sebevědomě a arogantně. Přitom je to klaun.

Reagovat
CHONG

Reagovat
gonzalesl_is_back

Jinak Modrič v 35 letech strčí do kapsy celou zálohu Barcelony.

Reagovat
Visca el barca

Jop, proto je už dneska Frenkie lepší.

Reagovat
Kenneth

A jak to muzes zhodnotit? Nahore si psal ze po dlouhe dobe koukas na bile zlo.

Reagovat
misinho7

Reagovat
Visca el barca
Reagovat
Visca el barca

A tohle je realita. Misinho to nepochopí, ty bys možná mohl.

Reagovat
misinho7

ok tak ked hrajeme na statistiky..tak som si tam dal Kroosa a ten strci celu barcelonsku zalohu do kapsy

Reagovat
Visca el barca

A jak to chceš jinak dokázat? Já jsem reagoval na tu píčovinu co tu napsal kolega nad vámi. Zálohu máme teď pořešenou dobře a on jí popsal tak, jako kdyby tam pořád hrál Rakitic s Vidalem. No už aby jsme vás zase sekli a bude klid.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
teenz

Reagovat
misinho7

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
valloire

kdo to je?

Reagovat
QooBo

Vavro Škoda, mohol okoreniť premiéru v základnej zostave pekným gólom

Reagovat
Petrinho17

Na miesto gólu si zase dlhšie nezahrá.

Reagovat
Kluivert9

Bono

Reagovat
smazaný uživatel

Luxusní náskok 10 gólů a najednou ten opěvovanej Suárez není schopen dát branku a Felix totéž.

Reagovat
misinho7

Ode v tom Arsenal ale hraje super. Snad ho nejako nepresvedcia zostat a hlavne my ho zoberieme spat.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Když má pravidelnou zátěž, tak je vždycky skvělý. Ale pozici pro něj úplně nemáte. To, jak se dokáže pohybovat a tvořit mezi liniema, je naprosto boží .

Reagovat
smazaný uživatel

Za pohyb medzi líniami. Navyše by som ešte vyzdvihol jeho schopnosť po prebratí lopty medzi líniami perfektne načasovať moment aj pre zdanlivo nenáročné prihrávky, čo v konečnom dôsledku spôsobí veľké množstvo nebezpečných situácii. Nesúhlasím ale, že v Reale nie je pre neho vhodná pozícia. Na to aby sa využil jeho pohyb medzi líniami sa nemusí hrať výlučne iba v 4-2-3-1.

Reagovat
valloire

mně se líbí, takovejch hráčů moc není

Reagovat
Phillipinho

Tvle to je sileny. Suarez nezpracuje balon, absolutne nefunguje zaloha....

Reagovat
marke7

Neboj, on se nějak ukopne a Atlético to klasicky na 1:0 uhraje.

Reagovat
Mercury

Reagovat
marke7

To šlo rychle

Reagovat
roman1978

Reagovat
roman1978

Sestavu asi už nenasadi nikdy jinou.

Reagovat
2miguel1

Tiež by som dal šancu Haalandovi či De Bruynemu z lavičky.

Reagovat
LAM

To bude asi 3-5-2 s De jongem na stoperu a Messim pod útočníky. Škoda že Araujo asi ještě není do základu jelikož s ním v obraně, De jongem v záloze a bez Griezmann a by to bylo lepší.

Takhle ten přínos De Johna není tak velkej.

Reagovat
Rattlesnake

taky bych ho šoupl aspoň místo lengleta, když už se musí zabíjet jeho potenciál na stoperu - na tom liberu je to ale úplná vražda. škoda, že není auraujo nebo pique.

Reagovat
patas92

Však teď už ani nemá smysl dávát jinou, dokud tahle funguje.

Reagovat
smazaný uživatel

fuha penalta za laket, potesi

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
Ed_Hazard

Joselu

Reagovat
Rattlesnake

to je blbec

Reagovat
Jordi Alba

Jako sestup jim už nějakej pátek přeju, ale tady uhrát bod mohli.

Reagovat
smazaný uživatel

Oblak skákal asi hodinu před kopem a ten blb se ani nepodívá.

Reagovat
drussbarb

Loni nás pohřbilo opakování penalty při pohybu Stegena z čáry, toto pravidlo už neplatí? A co VAR? Nechápu, prostě nechápu

Reagovat
Phillipinho

Oblak mel jedu nohu uplne jasne na care

Reagovat
drussbarb

Jo takhle, já myslel, že stačí přešlap jednou nohou.... sorry

Reagovat
Rattlesnake

ta vyspravená anoeta je ale pěknej staďák.

Reagovat
el Principito

Reagovat
smazaný uživatel

dobře Griez

Reagovat
Rattlesnake

ta karta po tom zákroku na dembelého byla teda hodně oranžová, podle současných pravidel.

Reagovat
Salfovic

Může hrát Wijnaldum klasického DM ?

Reagovat
Messiáš

Socky dost kousou, Isak hodne neprijemnej na braneni

Reagovat
smazaný uživatel

Stegen se nenechal vycukat

Reagovat
smazaný uživatel

No zatím nám to teda moc nejde. Už by to chtělo nějakou dotaženou akci.

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
Rattlesnake

paráda

Reagovat
smazaný uživatel

GOOOOOOOL konečně jsme zatlačili, Griez zaslouženě, hraje dobře

Reagovat
PP

Messi je zatím otřesný.. De Jong je naopak vynikající.

Reagovat
smazaný uživatel

Stegen tyvole

Reagovat
Messiáš

Hezky zatlacili

Tonda super

Reagovat
Murena

Dest

Reagovat
Jordi Alba

lol, už i Dest bude nahánět Hazarda s gólama ?

Reagovat
Rattlesnake

Reagovat
Salfovic

Už ho má.

Reagovat
smazaný uživatel

yesss!! Bus dvakrát udělal půl gólu, tohle jsou přesně přihrávky, ve kterých je pořád nejlepší na světě

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
smazaný uživatel

Dest luxusní chladnokrevné zakončení

Reagovat
patas92

Krása. Dest má lepší zakončení než Dembele

Reagovat
Messiáš

To bohuzel neni tak slozite

Reagovat
2miguel1

De Jong je tam tak genialny. On tam zostane

Reagovat
patas92

Na jaře je geniální všude. Ale podle mě je ho v obraně škoda.

Reagovat
2miguel1

Je ho škoda ale dava tomu formu a to zakladanie utokov je genialne plus je lepsi ako ktorykolvek nas stoper. On tam podla mna zostane aj ked pride Pique, Araujo. On bude nas Van Dijk Liverpoolu.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Navíc v osobních soubojích často dělá chyby, v defenzivě se chová jako záložník, je ho tam fakt škoda. Ale mít tam stopera tak kvalitního na míči a schopnýho i vyvážet míče by bylo super, takhle to často dělá i Koundé .

Reagovat
PP

Reagovat
smazaný uživatel

V podstatě ne moc dobrý poločas bez šancí, ale vedeme 2:0 Ok, nestěžuju si

Reagovat
PP

Konečně Messi něco.. Ale na vyloženě golové šance 2:2..

Reagovat
Rattlesnake

nerouhej se.

Reagovat
dextroza_m

Dneska Dest mota, libi se mi.

Reagovat
Murena

Reagovat
Jordi Alba

Teď už beze srandy, střídej toho Desta nebo je Hazard bez šance.

Reagovat
smazaný uživatel

paráda druhý poločas jsme rozjeli hodně sebevědomě

Reagovat
Messiáš

Dest

Reagovat
smazaný uživatel

Co šance, to gól, neuvěřitelné

Reagovat
Murena

Leo

Reagovat
dextroza_m

Coeman je buh!

Reagovat
Dr. Admess

Bus je prostě nepochopený génius.

Reagovat
Dr. Admess

Mít o 15cm méně, mít těžiště jako měli Iniesta s Xavim, tak se o něm dnes dost možná bavíme, že je dobrej jako byli oni.

A jo, pojďte do mě, co je to za blbost.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

japka hrusky

Reagovat
smazaný uživatel

wow, tak to je masakr A Bus opět

Reagovat
Visca el barca

Krása! Jdeme si pro double

Reagovat
roman1978

Střídej

Reagovat
Messiáš

Neuvěřitelná produktivita

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle musí být první zápas v historii, kde jsme ze 4 šancí dali 4 góly. Vůbec nevím, co si o tom myslet

Reagovat
dextroza_m

Takto hraje Barca, rychle nahravky, neustaly pohyb, nikdo liny na krok.

Reagovat
drussbarb

Je krásné sledovat takovouto Barcu

Reagovat
dextroza_m

Mingueza je teda taky skvely

Reagovat
smazaný uživatel

to nebyl off

Reagovat
Salfovic

Tak i Dembele

Reagovat
dextroza_m

Ty vole k cemu ten VAR je???

Reagovat
smazaný uživatel

kde je ofsajd? vždyť tam měl obránce jasně nohu

Reagovat
dextroza_m

Vole, tohle by me zajimalo..

Reagovat
Murena

Dembs

Reagovat
Dr. Admess

Wow, Dembele easy

Reagovat
Jordi Alba

Viděli jste to ? Dembélé vypadal jak fotbalista.

Reagovat
Salfovic

Věděl, že je v ofsajdu.

Reagovat
PP

Ten logický náklon asi byl, ale po shlédnutí VARem teda spíš nebyl.. Zrovna když velmi dobře zakončil.

Reagovat
smazaný uživatel

Dembíčko se nasral, že mu to ty kurvy ukradly

Reagovat
dextroza_m

Štípněte mě!

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes máme produktivitu, jako kdyby nám na každé pozici hrál Haaland nebo Lewa.

Reagovat
dextroza_m

Ten progres od posledniho zapasu se Sockama je neskutecny, vsichni vi, co maji delat... do toho si muze i Mats zablbnout

Reagovat
PP

ale jeho 2 zákroky za 0:0 byly pro takovouto hru docela klíčové.

Reagovat
dextroza_m

Kdyby Sockam nenahraval sam :D

Reagovat
Salfovic

To byl zase ofsajd

Reagovat
dextroza_m

O řasy byl v offsidu..

Reagovat
smazaný uživatel

To je fakt tupost. Rameno o milimetr venku při přijímání pozemní přihrávky má přednost před nohou obránce. Logika jak kokot.

Reagovat
smazaný uživatel

slušný samoljot

Reagovat
Antalab

Radost.

Reagovat
drussbarb

Jinak Barca má do konce sezóny brutální los

Reagovat
patas92

A brutální formu

Reagovat
sokar

Nic brutalne tam nevidim, akurat oba madridske kluby inac vsetko slusny stred tabulky. Atleti maju okrem vzajomneho zapasu oba Sevillske kluby, Athletic a Sociedad. Real ma rovnako obe Sevilly a Athletic. Navyse vyhoda v prospech Barcy by mohol byt termin El Clasica, ked sa hra medzi zapasmi LM a bude zalezat ako rozlozia sily. Zatial je stale vsetko otvorene, ostava dost kol do konca, vzajomne zapasy a viacero tazsich zapasov, kde moze stratit hocikto

Reagovat
roman1978

Riqui dostane nečekanou nálož minut. Rozcvicuje se půl hodiny a on mu dá možná i víc než 5 minut. Chápu, 5:0 bylo málo.

Reagovat
Murena

Krása

Reagovat
Dr. Admess

LOL, ten Messi ještě dojde pro další GB, ne? (Ne, měl by ho dostat Lewa už jen kvůli minulýmu roku a jak střílí letos.)

Reagovat
Salfovic

Pokud Bayern obhájí, tak není o čem.

Reagovat
Dr. Admess

Reagovat
Messiáš

Pichichi, easy

Reagovat
smazaný uživatel

No tohle je s přehledem nejlepší poločas sezony

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Antalab

Koeman a špeciálne Koemanov tím je vynikajúci. Dúfam že zostane ešte sezónu.

Reagovat
dextroza_m

I vic, kdyz to takto poslape

Reagovat
dextroza_m

Ty vole... jak lego

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
patas92

Messi si možná mohl nechat dát žlutou kartu. Vykartovat se pak na Clasico by asi bylo na hovno

Reagovat
Mercury

Tohle si pohlida, jeste se mu to snad nestalo a uz to hrozilo mnohokrat v minulosti...on do tech souboju ani tak nijak zvlast nechodi, ikdyz ti blazni jsou mu schopni zlutou vycarovat z jakekoliv nesmyslne ruky no

Reagovat
patas92

Jako jo, ale těch těžkých zápasů do konce sezóny je víc, mohl vykartovat na Valladolid a byl by klid.

Reagovat
Mercury

Mohl no..co uz, tak treba na getafe po finale Copy, ale podle me to aspon zkusi dohrat do konce ligy bez karty

Reagovat
Hristo Stoichkov

Frenkie je úplně marný, už tam zkouší minimálně dvacet minut vyfasovat kartu, aby byl na Clásico, a ještě se mu to nepovedlo .

Reagovat
LAM

Je no.

Klidně bych ho doma proti Valladolidu nedával

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele