Kdo nakonec podal trestní oznámení na Kamaru? Skotští policisté začínají konat

Kdo nakonec podal trestní oznámení na Kamaru? Skotští policisté začínají konat

Podle serveru novinky.cz skotská policie potvrdila, že zahájila vyšetřování trestního oznámení pražské Slavie o napadení Ondřeje Kúdely v útrobách stadionu Ibrox. Hráč Rangers Glen Kamara podle pražského celku udeřil slávistického obránce pěstí do obličeje.

„Policisté jsou v kontaktu s oběma týmy a probíhá vyšetřování,“ řekla Novinkám mluvčí skotské policie Rebecca Williamsová. „Obdrželi jsme oznámení o napadení, které mělo následovat po utkání mezi Rangers a Slavií Praha 18. března na stadionu Ibrox,“ dodala.

Williamsová upozornila, že se policie zaobírá tímto činem na podnět Slavie, nikoliv Rangers, jenž nařkli český celek z údajného rasismu směrem k finskému hráči Glenu Kamarovi. Den po zápase v pátek (19. 3.) skotská policie uvedla, že Slavia trestní oznámení nepodala, takže policisté ani tento incident na stadionu nemuseli řešit. Pražský klub se na ni obrátil až v pátek prostřednictvím české ambasády.

Napadení se odehrálo před zraky trenéra Stevena Gerrarda, ale taky především delegátů UEFA, což by k prokázání mělo stačit, protože podle prohlášení Slavie byl útok promyšlený a došlo i k zakrytí kamer na místě incidentu.

Kamara za přítomnosti Gerrarda zmlátil Kúdelu, Slavii nepustili do kabiny a do hotelu ji doprovázela policie

Gerrarda zklamali ti, co jsou schopní Kúdelu bránit: Jejich lidé nás nazývají lháři, já stojím za Kamarou

Zdroj: novinky.cz