Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

Sport

‚Řekněme ne rasismu.‘ Za partnerku má Češku, kapitán Finů však stojí na straně parťáka Kamary

Tim Sparv v propagačním tričku. foto: twitter.com

Helsinki - K Česku má díky své partnerce blízko, ale ve sporu mezi Ondřejem Kúdelou a Glenem Kamarou stojí jednoznačně za svým reprezentačním spoluhráčem. Tim Sparv, kapitán finských fotbalistů, vyzývá: „Řekněme ne rasismu!“E
  17:33

Sparv a spoluhráči z národního týmu oblékli na začátku aktuálního reprezentačního srazu speciální trika s podobiznou svého spoluhráče a nápisem I stand with Glen. Tedy Stojím při Glenovi. Černá trička s bílým nápisem. Bílá s černým.

„Všichni, kteří se zúčastnili pondělních mediálních aktivit, vyjádřili jednoznačnou podporu Glenu Kamarovi, který byl minulý čtvrtek vystaven rasistické urážce,“ stojí na oficiálním instagramovém profilu Huuhkajat, jak se fotbalové reprezentaci Finska přezdívá.

Důkazy přitom neexistují. Kúdela a celá Slavia svou vinu vytrvale popírají. Klub dokonce vyzval k uklidnění vášní, jenže reakce na dohru osmifinále Evropské ligy proti Rangers neberou konce, ba naopak.

Alfredo Morelos se vzteká nad Peterem Olayinkou, k oběma přichází Kúdela.
Kamara a Kúdela při zápase Rangers vs. Slavia.

Nečekaně hladký postup Slavie i surový zákrok na brankáře Ondřeje Koláře zastínila údajná rasistická poznámka. Zaznělo f...ing guy, anebo f...ing monkey?

Kamara vydal oficiální prohlášení, v němž tvrdí, že Kúdela (v jeho textu Kúdel či Kedel) ho nazval opicí. Podpořilo ho vedení Rangers, ale i kapitán rivala Celtiku Glasgow Scott Brown, který si před slavným derby přišel se záložníkem tmavé pleti potřást rukou. „Máme rasismu dost,” shodují se.

Nyní se přidala i finská reprezentace, za níž Kamara od mládežnických kategorií nastupuje. Jeho rodina pochází ze Sierra Leone, ale on se už narodil v Tampere.

So the due date is approaching faster than a high speed train. I‘m pretty relaxed about the whole situation which makes Jitka crazy. „What if my water brakes and you‘re playing a game on the other side of the country?“ she might ask. „Well, then you better keep her in there until I get back“ is not the kind of response that will calm a pregnant woman down. Other than that I feel I‘ve done my part to keep things ticking along during pregnancy. Two simple tips for other fathers-to-be: Keep some ice-cream in the fridge at all times, preferably multiple choices, and when she asks you if her feet/ass/hands/face/etc is getting bigger you scream ‚No wayyyy!!!‘ Easy huh?

7. ledna 2021 v 20:34, příspěvek archivován: 23. března 2021 v 17:33

Na svém twitteru spoluhráče podpořil i zmiňovaný kapitán Sparv, který má kromě rodného Finska blízko také k Česku.

Téměř čtyři roky je jeho partnerkou Česká Miss 2011 Jitka Nováčková, s níž vychovává dceru Leah. Během angažmá v dánském klubu FC Midtjylland se urostlý a zarostlý defenzivní záložník spřátelil s českým obráncem Filipem Novákem, od loňského léta je Sparv hráčem řecké Larisy.

Autor:

Pronájem bytu 2+kk 60 m2
Pronájem bytu 2+kk 60 m2

náměstí Jana Pavla II., Hradec Králové
16 500 Kč/měsíc