24. března 2021 • 10:33

Liga očima fanoušků: Kúdela není rasista! Vzkaz odcházejícímu Paclíkovi

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
2
  • Slávistický stoper Ondřej Kúdela v utkání proti OpavěSlávistický stoper Ondřej Kúdela v utkání proti OpavěFOTO: Michal Beranek / Sport

    Slavia porazila Rangers a smázla Opavu, víc než výkony se ale bohužel řeší incident kolem Ondřeje Kúdely a údajných rasistických poznámek vůči hráči Rangers Glenu Kamarovi. Jak celou situaci vidí fanoušci Slavie? V Plzni se loučí se stávajícím majitelem Tomášem Paclíkem, který dohlížel na nejúspěšnější éru klubu. Sparťani si proti neoblíbeným Budějovicím potvrdili, že rozdíl mezi jejich klubem a Slavií je pořád velký. V Baníku i po prohře mohou mít radost ze změn, Bohemka přes ztracený zápas zase z výkonů Pulkraba či Bačkovského. Přečtěte si, co na události uplynulého týdne říkají fanoušci pěti ligových klubů.

  • SLAVIA PRAHA

    Kúdela určitě není rasista

    Asi bych mohl sloupek vzít čistě telegraficky: Rangers FC–Slavia 0:2, Slavia–Opava 4:0. Ale to nejde s ohledem na zápas ve Skotsku. Už toho sice máme jako slávističtí fanoušci opravdu dost, že se nemluví o zápase jako takovém a skvělém postupu do další fáze Evropské ligy, ale o obvinění z rasismu. O obvinění, které nebylo prokázáno. Ale tak to je.

    Ano, nevíme určitě, co Ondra Kúdela řekl Glenu Kamarovi. Jen víme, že Ondra určitě není rasista a že doslova neřekl to, co Kamarův právník tvrdí. Ten právník, který již několikrát využil obvinění z rasismu, až byl soudem uznán jako nedůvěryhodný. Taky rozhodně víme, že se skotský klub snaží nepostupovou blamáž upozadit „nabubřelou“ kauzou. Na druhou stranu si musíme přiznat, že Ondra vůbec neměl ke Kamarovi chodit a cokoli mu říkat. A také že v české kotlině si většina z nás nedokáže vůbec uvědomit, co to rasismus směrem k černošské komunitě vlastně je. Tak jen doufejme, že to „dobře“ dopadne. Pošramocené jméno máme ve světě tímto víc než dost.

    David Ocetník, 42 let, AREA 114

    INSIDER: Kúdela se jim měl raději smát. Kádr Sparty je záhada, říká Siegl
    Video se připravuje ...

    iSport podcast: Reakce Kúdely nepatří do TOP fotbalu, Gerrard alibistou
    Video se připravuje ...

    SESTŘIH: Slavia - Opava 4:0. Dvě vyloučení, sešívaní vyrovnali rekord
    Video se připravuje ...

  • VIKTORIA PLZEŇ

    Pane Paclíku, díky za krásné chvíle

    Tak naše Plzeň má stále ještě koronapřestávku, což neznamená, že se u nás nic neděje. Pan Paclík, který nás kdysi vytáhl z totálního propadliště dějin, kam jsme „úspěšně“ pochodovali, odchází. Asi to není nic nového, pan Šádek klubu fakticky velel už nějakou dobu… Ale stejně mu musím poděkovat, že nám připravil krásné a nezapomenutelné chvíle doma i v Evropě. To, že se na úspěch nabalily mraky „párkožroutů“, není jeho chyba, to úspěch přináší. Druhý pán teď musí ukázat, že na to stále máme. A pokud mít nebudeme, svět se nezboří. Narvaný penězi v této době asi nikdo není, když pominu pražská „S“ plus „S“. Maximálně prořídnou tribuny a to mi tak strašně nevadí, aspoň se ukáže fanoušek a „fanoušek“.

    Taky se teď propírá aféra ze Skotska. Rád bych k tomu něco řekl, nicméně budu radši mlčet. Je to v téhle době lepší. Sešívaným popřeju k postupu, ale jen hráčům. Fanoušky nemusím, oni ví proč. Beru je jako zákeřný hmyz. Čest královně Viktorce! Celá vláda i s COVIDem navždy pryč!

    Kovi, 52 let, koordinátor distribuce

    SESTŘIH: Plzeň - Olomouc 1:0. Vydřené vítězství vystřelil Beauguel
    Video se připravuje ...

  • SPARTA PRAHA

    Takhle rozdíl mezi námi a Slavií zůstane

    Po ne úplně přesvědčivém výkonu jsme postoupili přes Baník v poháru a udrželi šňůru výher. O víkendu jsme se postavili neoblíbenému soupeři. Budějovice hrají velmi nepříjemný běhavý fotbal s vysokým presinkem, který nám dlouhodobě nesedí. A bohužel se to potvrdilo. První půle hodně špatný, druhá už lepší, ale hlavně díky domácím, kteří třikrát trefili konstrukci brány, a tak můžeme být za bod vlastně rádi. Asi dva týdny zpátky Adam Hložek prohlásil, že mezi námi a Slavií už takový rozdíl není. Bohužel si to nemyslím, a dokud nebudeme hrát rychleji a agresivněji, tak bude pořád – a velký.

    Jinak velká gratulace Slavii k postupu v EL. Bohužel s velkými kaňkami: brutální hrou Rangers a kriminálním zákrokem na Koláře (přeju brzké uzdravení), a nepochopitelným zkratem Kúdely, ať už řekl cokoliv. Moc mu nevěřím, že si zakrýval pusu jako normálně. Minimálně to působí dost nešťastně a ve spojitosti s tím, co pak předvedli někteří fanoušci Slavie, tahle ostuda naprosto zastínila a devalvovala sportovní úspěch.

    Michal Šedivý, 53 let, outdoor expert

    SESTŘIH: České Budějovice - Sparta 0:0. První ztráta Letenských pod Vrbou
    Video se připravuje ...

  • BANÍK OSTRAVA

    Bez Evropy, ale změna tu je

    Po dlouhé době jsme se v poháru na Spartě předvedli jako fotbalový, bojovný a sebevědomý tým. V první půli jsme byli lepší, domácí jsme k ničemu nepustili. Celkově vyrovnaný zápas rozhodl hloupý, a hlavně zbytečný penaltový faul v samotném závěru. Přes slušný výkon jsme gólem přišli o poslední reálnou šanci dostat se do pohárové Evropy.

    Na Slovácku jsme promarnili první poločas. Byli jsme všude pozdě a hlavně nasazení bylo diametrálně odlišné od utkání na Letné. Je možné, že kdyby Ndefe nenastřelil tyč, ale dal gól, vyvíjel by se zápas zcela jinak. Ale to je kdyby. Druhý poločas byl mnohem lepší a k bod,ům nám chybělo více se tlačit do zakončení a agresivita v šestnáctce soupeře. Dobrých centrů ze strany bylo dost. Trenér Smetana má dostatek času vyzkoušet do konce sezony hráče i třeba širšího kádru. V každém případě, i vzhledem k těžkým zápasům, přes tři prohry a jednu výhru pod novým trenérem, proměna v herním pojetí je více než značná a pozitivní.

    David Liveč, 40 let, vedoucí prodeje

    SESTŘIH: Slovácko - Baník 2:1. Domácí vyhráli po návratu z karantény a je čtvrté
    Video se připravuje ...

    iSport podcast: Slovácko vládcem Moravy, jak mění Smetana Baník?
    Video se připravuje ...

  • BOHEMIANS PRAHA 1905

    Nudný poločas a opět skvělý Pulky

    Běžně si ke každému zápasu dělám poznámky v bodech. Za prvních 35 minut utkání v Teplicích jsem si udělal celkem čtyři, a to včetně sestav a terénu. Ten připomínal suchou oranici při Velké pardubické a podle toho vypadala úroveň utkání. Až chvíli před poločasem se vyznamenali gólman Bačkovský a také Hronek. Ten s díky odmítl stoprocentní gólovku a vedení Bohemky do šatny. Po půli přišel Pulky a zase to mělo grády. Nejdřív šanci připravil, poté jednu zazdil, aby nás nakonec poslal do vedení. Hrál skvěle a doufám, že po repre pauze začne v základu! Z válce z minulého týdne však zůstalo jen torzo.

    Místo mojí oblíbené italské fráze „We must kill the game!“ se „klokani“ rozhodli bránit hubený náskok, a zaslouženě si vykoledovali vyrovnávací nadílku. Je to škoda, protože o výsledku rozhodly nedůraz a pasivita, i když zápas vypadal relativně pod kontrolou. Rozhodně jsme mohli přivézt všechny body. Po pauze hrajeme třikrát doma, takže potrénovat, vyléčit šrámy a vzhůru do horní poloviny tabulky. „Klokani“ bojují!

    Vít Lukeš, 28 let, živnostník

    SESTŘIH: Teplice - Bohemians 1:1. Pražané neprohráli ve čtvrtém ligovém zápase po sobě
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
2

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud