Hlavní obsah

Plzeňský boss Šádek přiznal: Na propad příjmů budeme muset reagovat!

Praha

Bylo veřejným tajemstvím, že fotbalovou Plzeň vedl dlouhé roky právě on. Před týdnem na to dosavadní generální manažer Adolf Šádek dostal oficiální razítko. Jaké další cíle s Viktorií, která v posledím roce zažívá ústup ze slávy, její nový majitel má? Je na cestě nový strategický partner?

Foto: FCVP

Nový majitel Viktorie Plzeň Adolf Šádek.

Článek

„Na propad příjmů, které souvisí s pandemií koronaviru, budeme muset reagovat. Nyní se ještě intenzivněji zabývám ekonomickou stabilitou klubu. Jednou z možných cest, jak zajistit nejen udržitelnost aktuálního nastavení, ale i další rozvoj celého klubu, je i nalezení případného strategického partnera," říká Šádek v rozhovoru pro klubový web, jenž v pozici majitele klubu vystřídal Tomáše Paclíka.

Covidová krize prý Viktorii citelně zasáhla z několika stran. „Přišli jsme o významnou část příjmů ze vstupného, prodeje merchandisingu a dalších věcí spojených s tím, že fanoušci nemohou na stadion. A co nelze úplně vyčíslit, to je to, že nám chybí přímý kontakt s fanouškem," uvedl Šádek, kterého těší, že stávající partneři zůstávají klubu i ve složité době věrní.

„Vnímám, v jaké jsou situaci, že mnozí řeší, aby dokázali zajistit běžný chod svých firem. Přesto drtivá většina z nich i nadále stojí za námi a podporuje nás. Na našem vzájemném vztahu se touto změnou nic nemění, těším se na další spolupráci a konstruktivní jednání," pochvaluje si Šádek.

Šádek věří v další úspěchy

Během jedenáctiletky, kdy vlastnil klub Tomáš Paclík, dosáhla Viktoria historických úspěchů. Pětkrát se stala českým šampionem, třikrát prokopla bránu základní skupiny Ligy mistrů. Na evropské scéně si „vykopala" kolem dvou miliard korun. Šádek věří, že klub bude znovu úspěšný.

Foto: FCVP

Adolf Šádek má s Plzní smělé plány

„Na všechny zaměstnance mám a budu i nadále mít ty nejvyšší požadavky. A ještě přísnější pak budu sám na sebe, z toho nehodlám nikam uhnout. Od každého očekávám maximální nasazení a odevzdání se klubu. Jen tato cesta vede k úspěchu. Platí pro každého z nás. Stejné nároky samozřejmě platí i pro trenéry a hráče. Každý musí ukázat, že si zaslouží nosit viktoriánský dres a prokazovat to opakovaně, v každém zápase. Chceme být úspěšní a k tomu vede jen společná náročná cesta a já nedopustím, aby kdokoli přemýšlel jinak," prohlásil Šádek.

Reklama

Související témata: