Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Wales bez tří hráčů. Robson-Kanu a spol. porušili večerku, proti Česku nenastoupí

Hal-Robson Kanu slaví branku do sítě Belgie na EURO 2016. foto: Reuters

Cardiff - Tří fotbalistů Walesu se úterní kvalifikační duel s Českem týkat nebude. Hal Robson-Kanu, Rabbi Matondo a Tyler Roberts porušili týmová pravidla a tamní svaz oznámil, že je poslal domů. Důvody nespecifikoval.
  18:08

„Tři fotbalisté odpoledne zamíří do svých klubů,“ uvedla velšská fotbalová asociace v krátkém prohlášení. „Více to komentovat nebudeme.“

Podle britských médií v čele s prestižním serverem The Athletic se hráči provinili tím, že nedodrželi večerku na týmovém hotelu. Nebyli na svých pokojích v době, kdy na nich být měli, kdy měli dávno spát.

Na porušení covidové bubliny, kterou nyní fotbalový svět dodržuje, aby se mohly vůbec hrát zápasy, to nicméně dle všeho nevypadá.

Jeden z provinilců, mladý útočník Roberts z Leedsu, se už omluvil na sociálních sítích. „Jsem zklamaný, že musím opustit mužstvo předčasně, ale pravidla jsou pravidla. Omlouvám se spoluhráčům, trenérům i fanouškům,“ napsal.

Itálie zvládla utkání v Bulharsku poměrem 2:0.
Brankář Sparty Florin Nita nastoupil proti Německu.

Nejznámější z trojice je další forvard Robson-Kanu, zkušený borec z West Bromwiche. V reprezentaci odehrál téměř padesát zápasů, účastnil se Eura 2016, kde Wales proklouzl mezi nejlepší čtyři. Ve čtvrtfinálovém duelu proti Belgii (3:1) se blýskl krásným gólem, při němž obalamutil chytrou otočkou tři obránce soupeře.

Ofenzivní záložník Matondo patří Schalke, ale je na hostování ve Stoke City. Před úterním kvalifikačním střetnutím s Českem byl spolu s Benem Cabangem terčem rasistických zpráv na sociálních sítích. Incident, který vyšetřuje velšská police, byl hlavním tématem předzápasové tiskové konference.