Pravidla se musí dodržovat i ve Walesu. Které trio hráčů bude ochuzeno o zápas s Českem?

Pravidla se musí dodržovat i ve Walesu. Které trio hráčů bude ochuzeno o zápas s Českem?

Vedení velšské fotbalové asociace (FAW) s okamžitou platností vyřadilo z mužstva reprezentace tři hráče za porušení pravidel. Na úterní (30. 3. 2021) domácí kvalifikační zápas mistrovství světa 2022 proti Česku v Cardiffu nebude k dispozici Hal Robson-Kanu, Rabbi Matondo a Tyler Roberts.

FAW bližší informace nespecifikovala. Podle britských médií však šlo o nedodržení večerky v hotelu. „Tři fotbalisté odpoledne zamíří do svých klubů. Více to komentovat nebudeme,“ uvedla v prohlášení velšská fotbalová asociace, jejíž slova zveřejnil web idnes.cz.

Prestižní server The Athletic uvedl, že hráči nebyli ve svých pokojích v době, kdy už měli dávno spát. O porušení hygienických pravidel se zřejmě nejedná.

„Jsem zklamaný, že musím opustit mužstvo předčasně, ale pravidla jsou pravidla. Omlouvám se spoluhráčům, trenérům i fanouškům,“ stihl se omluvit na sociální síti útočník Roberts z Leedsu United.

Nejznámější ze zmíněné trojice je útočník Robson-Kanu obléká dres West Bromwich Albionu a v reprezentaci má na kontě skoro 50 duelů. Středopolař Matondo je hráčem Schalke 04, momentálně hostuje ve Stoke City.

Zdroj: idnes.cz