InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Brunch Na Zavadilce – kulinářská akce amatérských kuchařů

    neděle 12.5 10:00 - Podskalí – Strakonice

  • Tomáš Kvapilík: Mozaika vztahů – společenská beseda

    neděle 12.5 19:00 - Kavárna Železářství U Šulců, Blatná

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Adéla Záhorová: Poslední roky jsem se prala se zdravím. Stále se snažím hledat balanc mezi školou a sportem

Atletka Adéla Záhorová obhajuje v anketě o nejúspěšnějšího sportovce okresu třetí místo z roku 2019.

Atletka Adéla Záhorová obhajuje v anketě o nejúspěšnějšího sportovce okresu třetí místo z roku 2019.

TÁBOR - Atletka Adéla Záhorová (TJ VS Tábor) skončila v anketě o nejlepšího sportovce Táborska za rok 2019 za pilotem Martinem Šonkou a cyklokrosařem Michaelem Borošem na 3. místě. Na rozdíl od letce série Red Bull Air Race se Adéla Záhorová účastnila sportovních akcí v barvách táborského regionu také v roce 2020 a v širší devatenáctičlenné nominaci ankety pro rok 2020 se objevuje znovu. Budou stačit její výsledky na obhajobu bronzové pozice za rok 2019? Postoupí tradiční účastnice ankety mezi užší desetičlennou špičku? Svěřenkyně trenéra Jiřího Coufa vybojovala 3. místo na MČR mužů a žen do 22 let ve skoku dalekém výkonem 5,91 m. Na MČR mužů a žen 2020 získala ve skoku dalekém 5. místo za výkon 6,14 m. Adéla Záhorová je také krajskou přebornicí v hale v běhu na 60 m výkonem 7,70 s.

 

V rozhovoru pro Týdeník Táborsko zavzpomínala Adéla Záhorová na velmi specifický rok 2020, během něhož ji provázely zdravotní problémy. Kterého sportovního výsledku si nejvíce cení a jak vidí své šance na obhajobu 3. místa v anketě? Dálkařka a sprinterka Adéla Záhorová dále přiblížila přípravu a sezonu v době koronavirové a zamyslela se také nad svou atletickou budoucností. A co říká na současné úspěchy táborských atletů?

V anketě o nejlepšího sportovce Táborska obhajujete 3. místo z roku 2019, které jste příliš nečekala. Jak vidíte své šance na úspěch v anketě za rok 2020?

Taková sláva to asi nebude. Sezona nebyla úplně dobrá a nepředvedla jsem to, co bych chtěla. Myslím, že na bronzové umístění z roku 2019 tentokrát nenavážu.

Kdo z ostatních nominovaných jednotlivců v anketě o nejlepšího sportovce Táborska za rok 2020 na vás zapůsobil svými výkony a výsledky nejvíce?

Je těžké vybrat jednoho člověka, protože všichni z nominovaných dosáhli hezkých výkonů a výsledků. Myslím, že z důvodu covidu to nebyl pro nikoho úplně snadný rok. Ale jinak bych s hodnocením zůstala u atletů. Moc hezky loni závodila výškařka Ája Panovská a krajský rekord je toho důkazem.

Jakého sportovního výsledku za rok 2020 si ceníte nejvíce?

Více jsem spokojená s výkonem na mistrovství republiky žen, protože jsem skočila do větší dálky, dostala jsem se za hranici šesti metrů. Závod do 22 let v Jablonci mi úplně nevyšel, přesto jsem ráda, že jsem přivezla medaili.

Rok 2019 jste při minulém vyhlášení ankety označila za hodně psychicky náročný, jelikož jste skládala maturitu. Byl už pro vás rok 2020 z tohoto pohledu příznivější?

Musím se přiznat, že...

Celý rozhovor s atletkou Adélou Záhorovou přinese středeční Týdeník Táborsko.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace