Bioveta je s rekordními tržbami mezi předními světovými výrobci veterinárních léčiv

Akciová společnost Bioveta, výrobce veterinárních léčiv se sídlem v Ivanovicích na Hané, loni poprvé ve své více než stoleté historii překonala dvoumiliardovou hranici tržeb. Společnost tak zaznamenala dvanáctiprocentní meziroční růst. Tímto si Bioveta upevnila své postavení mezi 50 nejvýznamnějšími světovými producenty veterinárních léčiv. Na rekordním hospodářském výsledku se nejvíce podílel prodej léčiv v zemích Evropské unie a dále vývoz do zemí bývalého SNS, jihovýchodní Asie či Latinské Ameriky.

"Rok 2020 byl pro všechny z nás, tedy i pro Biovetu, zcela mimořádný. I přes provozní překážky spojené s pandemií viru COVID-19 se nám podařilo zajistit plynulé dodávky léčiv našim zákazníkům jak v České republice, tak v zahraničí," uvádí Libor Bittner, předseda představenstva, Bioveta, a.s.

Pokračující pozitivní trend potvrzují i výsledky společnosti za první dva měsíce roku 2021, kdy došlo k navýšení tržeb ve srovnání se stejným obdobím roku 2020, a to o 21 %. Mimořádné hospodářské výsledky umožňují Biovetě významně navýšit investice do výzkumu a vývoje léčiv a také do výstavby nových výrobních prostor.

"V lednu letošního roku jsme zahájili výstavbu nové výrobní haly. Tato investice si vyžádá přibližně 400 milionů Kč a umožní nám znásobit výrobní kapacitu vakcín, které se největší měrou podílejí na růstu našich tržeb," dodává Libor Bittner.

Kontakt:

Marek Vystavěl

ředitel marketingu a prodeje Bioveta, a.s.

e-mail: vystavel.marek@bioveta.cz

www.bioveta.cz

Klíčová slova ČR-farmacie-hospodářství-2020-firmy-Bioveta

Oblast
Jihomoravský (bn)

Kategorie
Finance, ekonomika
Chemický a farmaceutický průmysl

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.