Šumperk.info

skoro jasno skoro jasno, 12°C

Dnes je úterý 21.5 a svátek má Monika

Aktuality:


V dubnu se oblékneme do modré

1. 4. 2021 v 15:35 - V pátek 2. dubna se u příležitosti Světového dne porozumění autismu mohu rozsvítit modře všichni doma, v práci, na procházce, prostě kdekoliv. Modrá je barvou komunikace, ve které mají osoby s autismem největší potíže. a lidé jim tímto gestem vyjadřují tolik potřebnou podporu.
FOTO: sumperk.cz
FOTO: sumperk.cz

„Osvětová kampaň bude symbolicky zahájena ve čtvrtek 1. dubna, kdy se tradičně na celý duben rozsvítí morový sloup u radnice. Další program se z důvodu epidemiologické situace přesouvá na červen. Držme si pěsti, aby se to podařilo,“ říká Silvie Nováková z neziskové organizace Dětský klíč, která kampaň v Šumperku zajišťuje.

Organizátoři připravují například prodej výrobků Dětského klíče na farmářských trzích (4. 6.), tradiční focení v modrém, tentokrát na Točáku, kde bude připraven program v režii Jokes&Games (11. 6.), divadelní představení Elling a Kjell Bjarne aneb Chvála bláznovství (18. 6.), navíc celý červen bude možné zhlédnout v kině OKO výstavu Historie a současnost v šumperském Dětském klíči.

„Nedávno jsme otevřeli e-shop (http://shop.detskyklic.cz/), kde zakoupením oblíbených propagačních triček s originální kresbou můžete přispět na aktivity našich autistických klientů,“ uvedla Silvie Nováková.

Doplnila, že lidé oblečení do modré, se mohou vyfotografovat a snímky zaslat na email: novakova@detskyklic.cz nebo přes messenger, vše bude zveřejněno na facebookových stránkách Dětského klíče. Zároveň upozornila, že majitelé vstupenek na Dejvické divadlo, které mělo do Šumperka přijet loni v dubnu, se mohou těšit na nové představení. Náhradní termín se podařilo zajistit na 8. dubna 2022, titul bude znám po dohodě na podzim. Vstupenky zůstávají v platnosti, lze je však vrátit přímo v divadle.

balloons 2236007 1920 (1)


Autor: MÚ Šumperk Zdroj: https://www.sumperk.cz/cs/zivo...modre.html

Reklama


Reklama

Komerční sdělení

Šumperk.info na Facebooku

Přidejte se k nám na facebooku.

Reklama

Reklama