InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Absolventský koncert hudebního oddělení ZUŠ

    pondělí 3.6 18:00 - Městská galerie Vodňany

  • Pohádky pana Pohádky

    pondělí 3.6 9:30 - Městské divadlo Prachatice

    Vtipné zpracování známých pohádek.

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Anketa: Domácí úkoly ano či ne?

Jste v základních školách pro zrušení domácích úkolů?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Martin Hána: Po zisku titulu mistra světa se ode mě čeká daleko víc. On-line tréninky s experty máme zdarma

Karatista Martin Hána (Shotokan Karate Klub Bechyně) reprezentuje Českou republiku i na světových turnajích.

Karatista Martin Hána (Shotokan Karate Klub Bechyně) reprezentuje Českou republiku i na světových turnajích.

BECHYNĚ - Karatista Martin Hána (Shotokan Karate Klub Bechyně) skončil v anketě o nejlepšího sportovce Táborska za rok 2019 na 5. místě. Na vlně skvělých výsledků se Martin Hána svezl také v roce 2020 a v širší devatenáctičlenné nominaci ankety pro rok 2020 nechybí ani tentokrát. Budou stačit jeho výsledky přinejmenším na obhajobu páté pozice za rok 2019? Postoupí Martin Hána opět do užší desetičlenné špičky? Svěřenec trenéra Petra Cibulky získal v roce 2020 dvě prvenství na MČR – 1. místo na MČR SKIF v kategorii kumite senior -75 kg a 1. místo na MČR SKIF v kategorii kumite junior +70 kg. Důstojně tak navázal na úspěchy v roce 2019, kdy získal 1. místo na MS WSKA (World Shotokan Karate Association) v Lisabonu v jednotlivcích kumite. Stříbrnou pozici vybojoval tehdy na mistrovství Evropy JKA ve Stavangeru v kumite týmech. Mistr světa i republiky Martin Hána si tak udržuje špičkovou výkonnost i nadále.

 

V rozhovoru pro Týdeník Táborsko zmínil Martin Hána, kterého sportovního výsledku si v roce 2020 cení nejvíce. Jak těžké bylo uspět na republikové scéně? Jak vidí své šance na úspěch v anketě o nejlepšího sportovce Táborska za rok 2020? Karatista Martin Hána přiblížil také tréninky a vůbec sportovní život v době koronavirové. Věnovali se karate společně s bratrem Tomášem, který je mistrem republiky v kata? Kdo z nich dopadne v anketě lépe? Na závěr student biologie a chemie na Jihočeské univerzitě v Českých Budějovicích prozradil, jaké má v nejbližších měsících sportovní plány.

Jakého sportovního výsledku za rok 2020 si ceníte nejvíce?

Titulu mistra republiky v kategorii kumite senior -75 kilogramů. Dalším úspěchem je titul mezi juniory, celkově byla ale sezona 2020 hodně divná. Tohle byly vlastně jediné dva závody, které jsme absolvovali. Všechno ostatní bylo zrušené. Přišli jsme o mistrovství Evropy, které mělo být v Moskvě. Stejně tak nebylo ani mistrovství světa.

Jak tedy bylo těžké vybojovat tyto dva republikové úspěchy?

Závody jsem vnímal spíš tréninkově jako přípravu, nakonec to vyšlo, tak jsem byl docela rád. Cíleně jsem se na republiková mistrovství nepřipravoval. Za normálních okolností, když vím, že mám mistrovství republiky, teď ho máme někdy ke konci listopadu, tak vím, že se mám na mistrovství republiky připravit jako na jeden z vrcholů sezony. Loni ale zasáhl covid a stále se vše odsouvalo. Pak nám oznámili, že republika bude. Měl jsem spíš objemovku a připravoval se na další sezonu. Chodil jsem do posilovny, takže jsem se nepřipravoval přímo na závody. Nakonec jsem republiku vyhrál, i když jsem se na ni cíleně nepřipravoval.

Když porovnáte své největší úspěchy v letech 2019 a 2020, nevypadají tuzemské tituly v porovnání s 1. místem na mistrovství světa jako povinnost?

Jakmile jsem získal titul mistra světa, očekává se ode mě daleko víc. Cítím na sebe větší tlak. Když závodím na tuzemských soutěžích, měl bych...

Celý rozhovor s karatistou Martinem Hánou přinese středeční Týdeník Táborsko.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace