Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policisté se zapojili do projektu "Daruj krev - daruj život"

07.04.2021 17:53

Minulý měsíc v březnu se Krajské ředitelství policie Plzeňského kraje zapojilo do dobročinného projektu "Daruj krev - daruj život". Do tohoto projektu se zapojilo přibližně 200 policistů. 

ViewImage.aspx

Policisté se snaží při své práci zachraňovat životy lidí a k jejich záchraně přispívají i tím, že darují to nejcennější – krev. "Jedním z důvodů, proč jsme se i v letošním roce rozhodli tohoto projektu zúčastnit, byla mimo jiné i skutečnost, že poslední rok se celá republika potýkala s útrapami v souvislosti s pandemií onemocnění Covid-19 a zdravotnictví bylo jedno z nejpostiženějších oblastí," sděluje policejní tisková mluvčí Eva Červenková.

Do tohoto projektu se přihlásilo přibližně 200 policistů a občanských zaměstnanců, a to jak opakovaných dárců i prvodárců. Zároveň se připojilo dalších 80 nových zájemců, kteří se chtěli zapojit a registrovat se i do budoucna k dárcovství krve.  

Policisté Plzeňského kraje kontaktovali transfúzní oddělení v Plzni, Klatovech a Rokycanech a domluvil se měsíc březen jako měsíc, kdy noví zájemci o odběr krve budou docházet k první registraci a odběru. I přestože v březnu se celá republika potýkala s nejtěžším atakem koronavirové pandemie, podařilo se do registru dárců připojit kolem 40 prvodárců policistů a občanských zaměstnanců.

"Pevně věříme, že i tímto krokem jsme přispěli a nadále budeme přispívat k záchraně lidských životů," říká policejní tisková mluvčí Eva Červenková.

 

Foto: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT