Italská justice vydala zatykač na muže spojeného s pochybnými vatikánskými investicemi

Italská justice vydala zatykač na muže spojeného s pochybnými vatikánskými investicemi
13. dubna 2021 Události

Italská justice vydala zatykač na manažera Gianluigiho Torziho spojeného s pochybnými vatikánskými investicemi v Londýně. Jak včera oznámil římský státní zástupce, Torzi a další tři lidé jsou obviněni z podvodu. Manažer je také podezřelý z praní špinavých peněz.

Policie Torziho zadržela v červnu minulého roku kvůli podezření ze zpronevěry při nákupu a následném prodeji budovy v Londýně z peněz vatikánského státního sekretariátu. O deset dnů později byl propuštěn na kauci.

Vyšetřovatelé nyní kromě něj obvinili také účetní Gianlucu Capizziho, Alfreda Camalu a Mattea Del Setteho, které vyšetřují kvůli obviněním spojeným s vystavováním faktur na neexistující transakce. Výsledky práce koordinované římským státním zástupcem Rodolfem Sabellim podle listu Corriere della Sera přinesly nové informace ohledně prodeje budovy na londýnském náměstí Sloane, při kterém si muži nezákonně přišli na 15 milionů euro.

Část obvinění podle listu také souvisí s podvodným bankrotem skupiny Tag Comunicazioni. Podle soudce je proto přijetí opatření požadovaných státním zástupcem nezbytné: obviněný by se podle něj i v domácím vězení mohl dopustit dalších podobných činů a postupovat podle stejných "dříve osvědčených schémat". Torzi se podle zpráv italských médií nyní nachází v Londýně.

Zdroj: kathpress, Corriere della Sera

NyníHudební siesta
Skladba: Koncert č. 3 d-moll op. 30 pro klavír a orchestr - Intermezzo. Adagio; Autor: Rachmaninov Sergej; Dirigent: Previn André; Sóla: Aškenazy Vladimir - klavír; Soubor: London Symphony Orchestra
13:00Zprávy Proglasu, počasí
13:05Odpolední proud
14:00Hudební kompas
14:30Odpolední proud
15:00Zprávy ČRo Plus
15:10Modlitba Korunky k Božímu...

Darujte Proglas!

 

Regiony

Regiony