Hlavní obsah

Navigační aplikace Mapy.cz nově dostupná i v Android Auto

Foto: Jakub Deml

Oblíbená mobilní navigační aplikace Mapy.cz si konečně našla svou cestu i do Android Auto umožňující zrcadlení mobilních aplikací v infotainmentu vozu. Její rozsáhlou funkcionalitu tak máte (i bez vratkého držáku na mobil) pohodlně na dosah ruky i za jízdy.

Článek

Čekání je u konce! Google v automobilové aplikaci Android Auto oficiálně zrušil monopol svých navigačních aplikací (Google Maps a Waze) a otevřel dveře i dalším adeptům, kteří vás chtějí bezpečně a rychle dovést do cíle vaší cesty – včetně Mapy.cz od společnosti Seznam. Na obrazovce infotainmentu svého automobilu je tak budou moci zrcadlit nejen majitelé smartphonů iPhone, ale nově také uživatelé platformy Android.

Google udělal tento vstřícný krok především kvůli specializovaným aplikacím pro chytré parkování nebo vyhledávání nabíjecích bodů pro elektromobily, ale vrátka se otevřela i pro další navigační aplikace. Mapy.cz tak mohou nabídnout svou rozsáhlou (a neustále se rozšiřující) funkcionalitu i v režimu zrcadlení na obrazovkách infozábavních systémů automobilů.

Foto: Jakub Deml

Mapy.cz už můžete používat i prostřednictvím zabudovaného infotainmentu auta

Co je zrcadlení mobilního telefonu?

Některé své oblíbené aplikace z mobilního telefonu můžete mít k dispozici i na obrazovce infotainmentu v autě – stačí k tomu příslušná aplikace v kompatibilním telefonu (Android Auto nebo Apple CarPlay) a propojení datovým USB kabelem (ty nejmodernější infotainmenty už zvládají bezdrátové připojení přes Wi-Fi). Hodí se to v případě, že máte své mobilní oblíbené aplikace pro navigace, telefonování, čtení zpráv nebo poslech hudby, podcastů či audioknih apod. (to vše s podporou hlasového ovládání asistenta Google nebo Siri), nebo když potřebujete nahradit zastaralou/nedostatečnou funkcionalitu palubního infotainmentu.

Foto: Jakub Deml

Mapy.cz vás rychle a pohodlně dovedou do cíle cesty

Konkrétně se tu bavíme o propracované funkci navigace s volitelným 3D pohledem a zobrazením jízdních pruhů, která dokáže nabídnout alternativní trasy, při jejichž výpočtu využívá aktuální informace o intenzitě dopravy, o omezeních a uzavírkách. Šíře její plné funkcionality usnadňující motoristům život je však mnohem větší.

Co umí aplikace Mapy.cz:

  • Efektivně naviguje s využitím aktuálních dat o dopravě
  • Nabízí alternativní trasy
  • Zobrazuje kolony, omezení a uzavírky na trase
  • Zobrazuje mapu s navigačními pokyny ve 2D i nakloněném 3D pohledu
  • Přehledně naviguje v jízdních pruzích
  • Informuje o maximálních povolených rychlostech
  • Zobrazuje ceny paliva na jednotlivých čerpacích stanicích
  • Zobrazuje LPG a CNG plničky
  • Zobrazuje nabíječky elektromobilů
  • Zobrazuje všechny parkovací zóny s informacemi o provozní době a cenách
  • Integrace do Apple CarPlay a Android Auto

Nevěříte? Vyzkoušejte si to sami a zdarma! Mapová aplikace Mapy.cz je ke stažení na Google Play i Apple Store, případně je také přístupná přes webové prostředí.

Související témata:
Načítám