Reklama:
NOVINKA: Black Dragon Ultra Stim Pre-workout
Ode dneška v prodeji. Tohle chcete zažít! Více zde.

Dvanáct profesionálů
v přípravě na květnové soutěže

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti

Letošní soutěžní ročník se v profesionální lize IFBB Jima Maniona zvolna rozjíždí. Čerstvě za sebou máme Wasatch Warrior, na kterém se závodilo hned ve třech kategoriích, koncem měsíce nás čeká prestižní Pittsburgh Pro a krátce nato také Indy Pro a New York Pro, kde už budou vypsány také obě mužské kulturistické kategorie. Příprava borců na obě zmíněné profesionální show, které jsou na programu 8., resp. 15. května, už zvolna míří do finále. A je tedy na čase, abychom se podívali, v jakých formách se v současnosti nachází někteří z nich!

Shawn Smith

Začneme u těžkotonážníků, kteří se výsledky své práce chystají zužitkovat už na Indy Pro. K nim se řadí také Shawn Smith, jenž se na sezónu připravuje pod vedením švýcarského trenéra Patricka Tuora. Shawn si pochvaluje, že se mu s Patrickovým přispěním podařilo stehna, která byla jeho slabinou, proměnit v přednost. Vděčí za to prý zejména tomu, že nohy začal procvičovat dva dny v týdnu a při trénincích zpomalil opakování, což mu pomáhá dosáhnout lepší svalové kontrakce.

Shawn Smith 4 týdny před Indy Pro 2021

Dorian Haywood

Dobře a jistě se v přípravě cítí také Shawnův příští soupeř Dorian Haywood. Svůj podíl na tom zřejmě má také krátký tréninkový kemp, který si minulý týden dopřál ve společnosti svého kouče Davida Kalicka v Bev Francis Powerhouse Gymu, jenž tak na několik dnů vyměnil za svůj jinak domovský Armbrust Pro Gym. Mimochodem, zatímco Shawn z přípravy hlásí, že v těchto dnech váží něco přes 120 kg, hmotnost Doriana Haywooda aktuálně dost kolísá a pohybuje se mezi 114 až 121 kilogramy.

Dorian Haywood 3 týdny před Indy Pro 2021

Dorian Haywood 3,5 týdne před Indy Pro 2021

Carlos Chapa

Dalším borcem do party na Indy Pro v kategorii open bude Carlos Chapa. Carlos se před nedávnem svěřil, že si v trénincích dává velký pozor na to, aby žádnou svalovou partii nezanedbal. Zvlášť si prý dává záležet na tom, aby na pódium přinesl pořádně vysekané břišáky, a rád by se také prezentoval 3D vzhledem svalů. Nakolik je tomu tři neděle před závody blízko, posuďte sami.

Carlos Chapa 3 týdny před Indy Pro 2021

Camilo Diaz

Zatímco o Shawnovi, Dorianovi a Carlosovi jsme v souvislosti s jejich přípravou na letošní Indy Pro už psali, kolumbijský profík Camilo Diaz představuje jiný případ. První zprávy o tom, že ladí formu už na první soutěž roku, která pro něj připadá v úvahu, se totiž objevily teprve nedávno. Zmíněný svěřenec specialisty na předsoutěžní přípravu Chrise Aceta v konkurenci profíků nastupuje od roku 2017 a jeho výsledkovým maximem jsou šesté příčky z Arnold Classic South America a California Pro 2019. Blížící se klání by pro Camila mohlo být dobrou příležitostí tato umístění překonat.

Camilo Diaz 3 týdny před Indy Pro 2021

John Jewett

Lehčí váha by na letošním Indy Pro měla být tou početněji a zřejmě také kvalitněji obsazenou kategorií. Svým dílem k tomu určitě přispěje účastník posledních dvou ročníků Olympia 212 Showdown John Jewett, jenž ve snaze přinést na pódium nejlepší možnou formu nepodceňuje žádný detail. I když za poslední týden udělal jistý pokrok v tvrdosti hamstringů a hýždí, nezdá se mu, že by se mu v tomto ohledu dařilo ladit formu tak rychle, jak by si představoval. Vyšetření potvrdila jeho teorii, že v tom svou roli hrají hormony, a tomu tak přizpůsobuje i svou další přípravu. Že je stoprocentní forma pro 168 cm vysokého Johna tou největší prioritou, dokazuje také skutečnost, že se aktuálně už nachází pod hmotnostním limitem své kategorie. Displej váhy mu v těchto dnech ukazuje asi jenom 94,5 kg.

John Jewett 3 týdny před Indy Pro 2021

Derik Oslan

Výrazným soupeřem v boji o nejvyšší příčky by Johnovi na soutěži kromě Samira Troudiho, jehož fotografie pro Vás dnes ale nemáme, měl být také Derik Oslan. Závodník z Tampy Jewetta vloni na Olympii nachytal na švestkách, dokázal ho porazit a nemá tak nejmenší důvod nevěřit tomu, že by to snad nemohl zopakovat. Tři a půl týdne před závody Oslanovi displej váhy ukazoval 98,5 kg.

Derik Oslan 3 týdny až 3,5 týdne před Indy Pro 2021

Nathan Epler

Po dvou kandidátech na medailové příčky tu máme kulturistu, jenž je zatím z hlediska svého působení mezi profíky velkou neznámou. Nathan Epler si totiž jako šampión NPC USA 2019 v kulturistice mužů do 102 kg na Indy Pro ve dvěstědvanáctce připíše profesionální debut. Zmíněný svěřenec trenéra Matta Kouby si pro start na soutěži podle všeho chystá velmi dobrou formu a jeho výsledek tak bude záležet spíše na tom, jakou iluzi mohutnosti se mu na pódiu podaří vytvořit. Se svými 175 cm totiž z pohledu lehčí hmotnostní kategorie představuje pořádného dlouhána, a tak se nabízí otázka, jestli po boku často o 10 cm nižších borců nebude přeci jenom působit až příliš subtilně.

Nathan Epler 3 týdny před Indy Pro 2021

Sahar Kazes

Loňský rok poznamenaný pandemií COVID-19 zboural soutěžní plány nejednomu závodníkovi a nestartoval nakonec ani izraelský kulturista Sahar Kazes. V závěru přípravy na Indy Pro, kde nastoupí v lehčí váze, si proto přes hlad a únavu v žádném případě na nic nestěžuje. Říká, že si naopak užívá každou vteřinu celého procesu a svého návratu na pódium se už nemůže dočkat!

Sahar Kazes 3,5 týdne před Indy Pro 2021

Thomas Lenihan

O Thomasu Lenihanovi, dalším členovi startovního pole kategorie do 212 liber (96,2 kg) na Indy Pro, jsme v předchozích týdnech psali jako o závodníkovi, který má na této soutěži co napravovat. Předloni zde totiž skončil poslední. Na současné formě tohoto amerického profíka je jednoznačně znát, že si tentokrát chce jít pro lepší výsledek. V přípravě se snaží nic příliš nekomplikovat ani se ničím nerozptylovat a ze všech sil se soustředí na to, aby před rozhodčí předstoupil vysekaný na kost.

Thomas Lenihan 3 týdny před Indy Pro 2021

Nick Walker

Závodníky, kteří se připravují už na Indy Pro, pro dnešek již necháme být a zaměříme se na borce chystající se až na New York Pro. Zde mezi těžkotonážníky jedním z favoritů přes své mládí bude Nick Walker, jenž v přípravě pro dobrý výsledek dělá naprosté maximum nejenom v tom smyslu, že tvrdě trénuje a drží striktní dietu, ale využívá i dalších drobností, které mu mohou k dosažení nejlepší možné formy pomoci. Dbá na regeneraci, dopřává si masáže a v tréninku zkouší také elektrostimulaci.

Nick Walker 4 týdny před New York Pro 2021

Austin Karr

Dalším závodníkem, do jehož přípravy Vás necháme nahlédnout, je Austin Karr. Platí, že se tento svěřenec trenéra Justina Millera s Nickem na New York Pro na pódiu nepotká, protože na akci zamýšlí na rozdíl od něj závodit v lehčí váze. A to přesto, že kulturisté, kteří podobně jako on dorostli do výšky 173 cm, obvykle nastupují už v kategorii open. Hlavním Austinovým cílem před letošní sezónou je překonat svou vlastní verzi z loňského Wings of Strength Chicago a zdá se, že má nakročeno k tomu, aby toho dosáhl.

Austin Karr 3,5 týdne až 4 týdny před New York Pro 2021

Dominic Semenza

Na úplný konec pro Vás máme fotografie věnované profesionálnímu nováčkovi Dominicu Semenzovi. Tento americký závodník vloni na NPC USA dokázal profi kartu vybojovat hned dvakrát. Podařilo se mu to díky vítězství v kulturistice mužů do 90 kg a díky celkovému triumfu v classic physique, v němž sportovci musejí splňovat hmotnostní limit ve vztahu k jejich výšce. Pokud se ptáte, v jaké kategorii Semenza svou kariéru profíka začne, tak to bude spíše právě classic physique, ve kterém se na New York Pro bude závodit rovněž.

Dominic Semenza 4,5 týdne před New York Pro 2021


Zdroje:
www.instagram.com/shawnssmith87
www.instagram.com/drfit.dorianhaywood
www.instagram.com/chapastyle300_ifbbpro
www.instagram.com/camilodiazifbbpro
www.instagram.com/johnjewett3
www.instagram.com/weaponx_ifbbpro
www.instagram.com/ifbb_nathan_epler
www.instagram.com/saharkazes_ifbbpro
www.instagram.com/ifbbpro_lenny
www.instagram.com/nick_walker39
www.instagram.com/mattjansen8
www.instagram.com/astrongspirit
www.instagram.com/ifbbprodom_da_vinci_fitness



Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Adlt a Matěj Ryšavý - skládáme...
petrpolak (08:56) • Takovou podobnou anketu jsem udělal tenkrát před natáčením a jména z nich jsem se potom...
magazínJosef Adlt a Matěj Ryšavý - skládáme...
Mikuc (22:03) • Možná udělat nějakou anketu, dotazník, zadat tam jednotlivé kategorie partií a tak, mož...
magazínJosef Adlt a Matěj Ryšavý - skládáme...
petrpolak (09:34) • Ahoooj, děkuju za zpětnou vazbu. Pokud v tomto nebo v prvním díle nepadlo, že finální v...
magazínJosef Adlt a Matěj Ryšavý - skládáme...
Paulie02 (01:13) • neberte to jako hejt. Rozhovory jinak super
magazínJosef Adlt a Matěj Ryšavý - skládáme...
Paulie02 (01:08) • Taková debata o ničem, bohužel... S Josefem Adltem by se určitě dalo řešit spoustu j...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie