Floydova smrt potrestána. A co David Dorn?

Porota vyřkla očekávaný verdikt v kauze zabitého zločince George Floyda, pokrokový novosvět jásá. Ale co vražda Davida Dorna? Kdo zná Davida Dorna?

Zatímco jméno George Floyd zná celý svět a tento zločinec a feťák je až obludně adorován a stal se symbolem rasistického hnutí Black Lives Matter, David Dorn je bezejmenným hrdinou, o němž nikdo neví. Tento policista v penzi byl zavražděn černým davem, když se v St. Louis snažil zabránit rabování obchodu. Ten policista byl černoch, ale jeho smrt nikoho nezajímá, protože ho zavraždili černoši, takže to není rasismus.

Ten den v St. Louis bylo v rámci boje BLM proti rasismu a policejní brutalitě proti černochům vyrabováno 55 obchodů a další čtyři policisté byli postřeleni. David Dorn, černoch, který celý život stál na straně práva a zákona, byl bez milosti zavražděn. Tak nějak bych očekával, že policisti na celém světě si připnou placku s nápisem Je suis David Dorn, obzvláště v USA. Ale ti poklekli před BLM.

A jak to bývá v amerických filmech… meanwhile, černá šéfka BLM si koupila luxusní dům v bílé čtvrti. Asi proto, aby se cítila bezpečněji, kdyby členové její organizace dostali chuť na další rabování v rámci boje proti rasismu.

Divnej svět. Zkusme věnovat alespoň pár vteřin ticha památce zapomenutého hrdiny Davida Dorna. Protože to byl, na rozdíl od Floyda, slušný člověk, který ctil a hájil zákon.

Autor: Jaroslav Pomp | středa 21.4.2021 10:07 | karma článku: 41,46 | přečteno: 1527x