Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zábava

Pořadatelé Comic-Conu Prague 2021 oznamují  přesun na podzimní termín, on-line event v květnu a další hvězdné hosty

Dnes pořadatelé oznámili přesun konání Comic-Conu Prague na podzimní termín. Druhý ročník festivalu proběhne v termínu od 15. do 17. října 2021 v pražském O universu. Všichni hvězdní hosté, kteří již byli dříve oznámeni, přislíbili účast i v říjnovém termínu. Nově se můžeme těšit i na herce Raye Stevensona, herečku Suanne Braun, výtvarníka Nikkarina a tvůrce speciálních efektů Jiřího Kilevníka. Navíc k tomu proběhne v neděli 9. května on-line event Comic-Con Prague: Home edition.

Doufali jsme, že budeme moci v termínu 7. – 9. května Comic-Con Prague uspořádat. Z hlediska vývoje pandemie nám ale nezbylo nic jiného, než akci ještě jednou přeložit. Abychom ale potěšili a povzbudili fanoušky v této nelehké době, rozhodli jsme se na 9. května připravit jednodenní on-line event. Akce Comic-Con Prague: Home edition bude pro majitele vstupenek přístupná zdarma, pro ostatní za malé vstupné,“ říká Pavel Renčín, marketingový ředitel společnosti Active Radio, která akci spolupořádá.

V hlavních programových liniích se diváci mohou těšit na známá a oblíbená jména tuzemských i zahraničních tvůrců, k tomu přinese bonusová linie fanouškovské pořady i další unikátní obsah. „V první programové linii budou moci pokládat fanoušci živě dotazy oblíbeným hvězdným hostům. Budou mít tak jedinečnou možnost zeptat se třeba spisovatele Tada Williamse na to, co je zajímá,“ doplňuje Václav Pravda, programový ředitel festivalu.

Všechny vstupenky zůstávají v platnosti. Navíc pořadatelé fanouškům nabízí možnost refundace vstupenky do 31.3. 2021. Původně měl Comic-Con Prague 2021 proběhnout již v únoru. Vzhledem k vývoji pandemie pořadatelé věří, že na podzim se situace již uklidní a fanoušci si budou moci v plném rozsahu užít druhý ročník festivalu.

První programová linie:
16.00 Zahájení Comic-Con Prague: Home Edition – DJ Roxtar a Mikoláš Tuček
16.30 Pavel Renčín a Václav Pravda – Comic-Con Prague 2021
17.00 Predrac Bjelac – Beseda s hercem
18.00 František Kotleta a Juraj Červenák – Akční spisovatelská jízda
19.00 Cosplay show – Představení cosplayerů
20.00 Petr Kopl a Dan Černý– Český komiks je světový – beseda s komiksovými výtvarníky
21.00 David Nykl – Beseda s hercem
22.00 Tad Williams – Beseda se spisovatelemDruhá programová linie:
17.00 Novinky ze světa kosmonautiky, připravuje časopis ABC
18.00 Jiří Kilevník – Česká stopa v Hollywoodu
19.00 Lukáš „Jump“ Vobecký – Obrovský rozmach e-sportu
20.00 Deskofobie – Petr Čáslava představuje stolní hry
21.00 Pavel Soukup ml. a Marek Dobeš – Jak režírovat hororové filmy

Fanouškovské pořady:
Přednášky na témata Star Trek, Hra o trůny, Harry Potter, komiks, literární tvorba a další…

Bonusový program:
Partnerské pořady

Fotogalerie z Comic-Conu Prague 2020
a další…

Všechny informace najdete na https://home.comiccon.cz.

Nově účast na Comic-Conu potvrdil herec Ray Stevenson. Diváky zaujal především ve filmech Král Artuš, trilogii Thor nebo v seriálech Řím a Dexter. Do Prahy se chystá i herečka Suanne Braun, kterou proslavila role Hathor v seriálu Hvězdná brána. K vidění je i v seriálu Červený trpaslík a v komediích jako Princezna z cukrárny a Princezna z cukrárny: Zase vyměněná!. Hostem na festivalu bude také Nikkarin. Tento český komiksový kreslíř je autorem komiksové série 130 a alba Super Spellsword Sága. Dorazí i Jiří Kilevník, pracující jako tvůrce speciálních efektů v jedné z nejuznávanějších filmových postprodukčních společností Rodeo FX.

Comic-Conu Prague se zúčastní rovněž celá řada hvězdných cosplayerů. Návštěvníci se tak mohou těšit mimo jiné i na kostýmovou soutěž PragoCosplay. Cosplayeři svou lásku k oblíbeným fantasy hrdinům vyjadřují nejen skrze kostýmy a předvádí tak svou zručnost, ale i prostřednictvím hereckých talentů.  Důležité je celkové ztvárnění postavy, vedle kostýmu, účesu a líčení zahrnuje i chování, zvyky či používání oblíbených hlášek.

Již dříve potvrdili účast na Comic-Conu Prague herci Christopher Lambert, Julian Glover, Neal McDonough, Edward James Olmos, Hugh Quarshie, Cara Buono, Crystal Reed, Sylvester McCoy z komiksových tvůrců pak Jason Aaron, Francesco Gerbino, R.M. Guéra, Petr Kopl, Jan Tatarka či Dan Černý. Ti všichni a mnoho dalších se chystá dorazit v říjnu na svátek pop kultury do Prahy.

Novinky a aktuality o akci můžete sledovat na webu a sociálních sítích, kam budou postupně přidávány nové podrobnější informace:

Zdroj a foto: https://www.comiccon.cz/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *