Reklama:
NOVINKA: Black Dragon Ultra Stim Pre-workout
Ode dneška v prodeji. Tohle chcete zažít! Více zde.

Deset profesionálů
v přípravě na květnové soutěže

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti

Tento víkend se v profesionální lize IFBB Jima Maniona sice nezávodí, ale už příští týden se zde sezóna rozběhne opravdu naplno. A pokud do dění nezasáhnou nějaké nepředvídatelné okolnosti, příliš hluchých míst v ní až do konce roku nebude. Po Pittsburgh Pro, které nás čeká netypicky už v pátek 30. dubna, na řadu 8. května přijde Indy Pro a týden nato dojde také na tradiční New York Pro. Jak víte už z našich předchozích článků, na obou zmíněných květnových soutěžích se bude závodit také v kulturistice mužů open a kulturistice mužů do 212 liber a na pódiu bychom zde shodně měli vidět zajímavé borce. Pojďme se podívat, jak si v přípravě vedou někteří z nich!

Dorian Haywood

Aktuálně se předpokládá, že takové osobnosti, jakými jsou Luis Rodriguez, Nick Walker, Hassan Mostafa nebo Mohamed Shaaban, Indy Pro ještě vynechají a nastoupí až k New York Pro. Tím se na prvních závodech otevírá cesta k úspěchu i pro kulturisty, kteří by jinak měli s bojem o umístění v top 5 celkem problémy. Platí to také pro Doriana Haywooda, jenž má výjimečnou šanci dosáhnout v Indianapolis na svůj dosud nejlepší výsledek mezi profíky.

Dorian Haywood 2 týdny před Indy Pro 2021

Shawn Smith

V dost podobné pozici se před soutěží nachází také Shawn Smith, který na Indy Pro takřka jistě překoná jak loňské třinácté místo z Wings of Strength Chicago, tak i předloňskou desátou příčku z Wings of Strength Yamamoto Nutrition Tampa Pro. Ve chvíli, kdy se na pódiu podle všeho sejde jen kolem deseti borců, mu to zkrátka umožní už jenom jednoduchá matematika. Ale svou měrou k tomu může přispět i sám Shawn, který na předsoutěžních snímcích nevypadá vůbec špatně. Je na nich kromě jiného vidět i to, co tvrdí jeho švýcarský trenér Patrick Tuor. Smith před letošním soutěžním ročníkem zapracoval na vyváženosti postavy, což by mu v tom, aby se ve výsledkových listinách začal posouvat směrem vzhůru, mohlo pomoci.

Shawn Smith 4 týdny před Indy Pro 2021

Carlos Chapa

Posledním těžkotonážníkem, který se chystá závodit už na Indy Pro a dnes mu věnujeme pozornost, je Carlos Chapa. Pro prozatím nepříliš zkušeného profíka je v první řadě důležité přinést na pódium lepší formu než naposledy. A Carlos je odhodlaný v posledních dvou týdnech přípravy ani o píď neustoupit od tvrdé práce, tak aby si před vstupem na pódium mohl říci, že do toho dal naprosto všechno!

Carlos Chapa 2 týdny před Indy Pro 2021

John Jewett

Dostáváme se ke kulturistům, kteří k Indy Pro nastoupí v lehčí hmotnostní kategorii. Patří k nim například i čtvrtý nejlepší účastník předloňského Olympia 212 Showdown John Jewett. John si dvě neděle před dnem "D" pochvaluje, že se mu ztenčuje kůže na zadku, díky čemuž i tato jeho partie vypadá čím dál tím vysekaněji. Ačkoliv pro něj hmotnostní limit činí 96,2 kg, aktuálně váží už jenom 94 kilogramů. I z toho je vidět, že mu jde v první řadě o špičkovou připravenost.

John Jewett 2 týdny před Indy Pro 2021

Derik Oslan

V těch úplně posledních týdnech před soutěží se často i ti kulturisté, kteří jinak nešetří fotografiemi z přípravy, před zraky fanoušků přeci jenom začnou skrývat, když si chtějí nechat prostor pro jistý moment překvapení. Přesně tak se to rozhodl udělat i příští Jewettův soupeř Derik Oslan, který šestnáct dnů závody oznámil, že v tomto ohledu přechází na "noční režim". Následující snímky by tak měly být těmi posledními, na kterých Derika až do dne konání klání máme možnost spatřit.

Derik Oslan 16 dnů před Indy Pro 2021

Tonio Burton

V každé sezóně dojde v Manionově organizaci k několika profesionálním debutům zajímavých závodníků a na Indy Pro si ten svůj chystá ve dvěstědvanáctce připsat Tonio Burton. Tonio od chvíle, kdy na NPC USA 2019 zvítězil v kategorii do 90 kg a získal profesionální kartu, odvedl kus práce. Ukazuje to už jenom prostá řeč čísel. Zatímco čtyři neděle před NPC USA Burton vážil asi 95 kg, tentokrát to ve stejnou dobu před závody bylo 99,5 kilogramu.

Tonio Burton 4 týdny před Indy Pro 2021 vs. 4 týdny před NPC USA 2019

Hassan Mostafa

Na Indy Pro pro dnešek už zapomeneme a na řadu přicházejí snímky sportovců, kteří se chystají závodit až na New York Pro. K nim se řadí také masivní Egypťan Hassan Mostafa, jenž se v současnosti připravuje v zámoří. Zdejší prostředí mu jde, zdá se, k duhu a američtí komentátoři bodybuildingu se vesměs shodují, že v takto dobré formě Hassana ještě neviděli. Nejenom připravenost je ale tím, na čem si Mostafa dává záležet. Poctivě piluje také pózování, které u něj v minulosti bylo předmětem kritiky. S tím, aby se v tomto ohledu zdokonalil, mu v posledních týdnech pomáhali třeba i Jose Raymond a Flex Wheeler.

Hassan Mostafa v přípravě na New York Pro 2021

Hassan Mostafa - trénink zad 5 týdnů před New York Pro 2021

Luis Rodriguez

Pokud bychom to brali čistě jenom podle papírových předpokladů, pak by favoritem na vítězství z New York Pro ze všech těžkotonážníků, o kterých víme, že se na akci připravují, měl být dvojnásobný účastník Mr. Olympia Luis Rodriguez. Luis ale před letošní sezónou změnil trenéra, což ne vždy hned musí být změna k lepšímu. A když se to zkombinuje s tím, že jeho soupeři určitě neusnuli na vavřínech, nebude mít ani tak zkušený profík na New York Pro nic dopředu jisté.

Luis Rodriguez 3 týdny před New York Pro 2021

Nick Walker

Jedním z kulturistů, kteří si před New York Pro brousí zuby na nějaký top výsledek, je také Nick Walker. Přesto, že si Nick na zmíněném klání připíše teprve svůj druhý start mezi profíky, považoval by cokoliv jiného než vítězství zřejmě za zklamání. Drobnou zajímavostí z jeho přípravy je, že v ní občas trénuje i s úřadujícím šampiónem Olympia 212 Showdown Shaunem Claridou. Oba totiž spolupracují se stejným trenérem, když je vede Matt Jansen, a společné mají například i to, že oba závodili v roce 2012 na NPC New Jersey Gold's Classic. Pro Nicka se tehdy jednalo o jeho první zkušenost se soutěžním pódiem, Shaun se z této soutěže kvalifikoval na NPC Nationals, kde později zvítězil v kategorii do 65 kg a získal profi kartu.

Nick Walker 3 týdny před New York Pro 2021

Austin Karr

Na závěr pro Vás máme pár fotek zachycujících aktuální fazónu Austina Karra, který k New York Pro 2021 nastoupí v kategorii do 212 liber. Austin se v posledních třech týdnech, které jej dělí od závodů, pokusí prý dosáhnout toho, aby na pódiu vypadal jako stažený z kůže, a tuhle část přípravy údajně vnímá jako tu vůbec nejzajímavější. Tak se nechme překvapit, co nám nakonec předvede!

Austin Karr 3 týdny před New York Pro 2021

Na výsledky New York Pro 2021 si budete moci vsadit v tipovací soutěži.
Ve hře budou ceny věnované společností Extrifit!


Foto:
www.instagram.com/drfit.dorianhaywood
www.instagram.com/shawnssmith87
www.instagram.com/chapastyle300_ifbbpro
www.instagram.com/johnjewett3
www.instagram.com/weaponx_ifbbpro
www.instagram.com/team_courtney_coaching
www.instagram.com/ifbbpro_hassan_mostafa
www.instagram.com/justindifbb
www.instagram.com/nick_walker39
www.instagram.com/ifbbproaustin_k



Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

26.04.11:29dzordn2 - Díky za postřeh, opraveno. :-)+1
26.04.10:14Dejf111 - všechny partie samostatně se mi hrozně líbí, ale když se t..
26.04.10:12Dejf111 - U Austina Karra máte, že `Shaun se v posledních třech...` ..
25.04.16:54Neutralni typ - Mostaffa je divny hybrid, klon Tyranosaura Rexe s Paco Bau..
Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Adlt a Matěj Ryšavý - skládáme...
Mikuc (22:03) • Možná udělat nějakou anketu, dotazník, zadat tam jednotlivé kategorie partií a tak, mož...
magazínJosef Adlt a Matěj Ryšavý - skládáme...
petrpolak (09:34) • Ahoooj, děkuju za zpětnou vazbu. Pokud v tomto nebo v prvním díle nepadlo, že finální v...
magazínJosef Adlt a Matěj Ryšavý - skládáme...
Paulie02 (01:13) • neberte to jako hejt. Rozhovory jinak super
magazínJosef Adlt a Matěj Ryšavý - skládáme...
Paulie02 (01:08) • Taková debata o ničem, bohužel... S Josefem Adltem by se určitě dalo řešit spoustu j...
magazínPořadatel Martin Šrubař: "Je ostuda,...
Deadlift (07:40) • Hezký rozhovor. Z mládí pamatuji každoroční hecování Martinova (asi) trenéra “Šrubař-...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie