InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Absolventský koncert hudebního oddělení ZUŠ

    pondělí 3.6 18:00 - Městská galerie Vodňany

  • Pohádky pana Pohádky

    pondělí 3.6 9:30 - Městské divadlo Prachatice

    Vtipné zpracování známých pohádek.

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Anketa: Domácí úkoly ano či ne?

Jste v základních školách pro zrušení domácích úkolů?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jindřicha Slavíka v Chorvatsku přibrzdily dva pády

Jindřich Slavík v chorvatském podhůří.

Jindřich Slavík v chorvatském podhůří.

CHORVATSKO / MILEVSKO – Šestadvacetiletý jezdec regionální stáje Motoclubu Milevsko Jindřich Slavík vyrazil minulý víkend po dlouhém zranění na svůj první závod do Chorvatska. Tamní extrémní endurový podnik Lika, na který dorazilo kolem 600 závodníků, se nakonec ukázal být nejtěžším závodem jeho endurové kariéry. Ve své kategorii Silver, druhé nejvyšší, obsadil po dvou pádech 20. místo. „Trošku jsem počítal s tím, že když jsem byl v prologu šestý, tak bych se mohl umístit v nejlepší desítce. Věděl jsem, že mám na víc, kdyby pády nenastaly. Naštěstí je všechno v pohodě, byly to jen lehké naraženiny,“ ulevil si hned po návratu do Čech. Aktuálně chystá Slavík další cesty za endurovými závody zejména do Polska a Rumunska.

Jak byste na úvod představil chorvatský závod Lika?
Jedná se o závod v hard enduru – Extreme Enduro Lika, jako se jezdí u nás Drapák Rodeo. S Drapákem se to ale moc porovnávat nedá, protože u nás zkrátka podmínky na tak extrémní závod nejsou. Lika spočívá v tom, že startujete dole pod horama, kde je ještě teplo, ale celý závod se odehrává v horách. Jedete třeba až deset minut nahoru do kopců po kamenitých horách či skalách. Nebralo to konce a občas do toho sněžilo. Když jsem přijeli nahoru do cíle, bylo tam snad 30 centimetrů sněhu a museli jsme se brodit. Opravdu extrémní závod se vším všudy. Byla to jednoznačně nejtěžší soutěž, jakou jsem kdy jel. Abych řekl pravdu, ani jsem s tím tolik nepočítal, čekal jsem to lehčí.

Kde vlastně závod probíhal?
U obce Kunovac Kupirovački, což je vlastně až u hranic s Bosnou a Hercegovinou, asi 100 kilometrů od přímořského Zadaru.

Jak cesta probíhala, vyrazil jste z České republiky sám? A platila v Chorvatsku nějaká omezení kvůli koronaviru?
Jel jsem z Čech sám, ale samozřejmě tam pak byli i jiní závodníci od nás, se kterými se navzájem známe. Nutný byl antigenní test a potvrzení o účasti na závodech, tím jsme se karanténě a dalším podobným věcem vyhnuli. Vyrážel jsem ve čtvrtek ráno a cesta trvala nějakých třináct hodin, takže jsem do místa závodu dorazil ve čtvrtek večer.

Co byste řekl k samotnému závodu?
Trať měla kolem 60 kilometrů...

Celý rozhovor přineseme ve středečním tisku. Jindřich Slavík prozradí, jak se mu jelo na samotném závodě, který úraz ho potkal a dlouho limitoval v minulém roce, nebo jak přežil dlouhé období bez závodů. To a mnohem více v Milevských novinách!

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace