Ital Berrettini na antuce v Bělehradu zdolal Karaceva a získal 4. titul

25. 4. 2021, 19:39
Aktuality 5
ATP BĚLEHRAD - Matteo Berrettini na antuce v Bělehradu ve svém celkově 5. finále a prvním po téměř dvou letech zdolal po dvou a půl hodinách boje 6-1 3-6 7-6 Rusa Aslana Karaceva a získal čtvrtý titul. Pětadvacetiletý Ital hrál v srbské metropoli teprve druhý turnaj po dvouměsíční pauze zaviněné zraněním břišního svalu.
Matteo Berrettini (© AFP)

Matteo Berrettini si na letošním Australian Open natrhl břišní sval a po postupu do osmifinále z Melbourne odstoupil. Od té doby dva měsíce nehrál. 

Na kurty se vrátil teprve minulý týden v Monte Carlu, kde vypadl po prvním vystoupení s Alejandrem Davidovichem. Tento týden v Bělehradu už však ukončil rok a půl dlouhé čekání na semifinále a poprvé od června 2019 si zahrál finále.

Matteo Berrettini (© AFP)V něm dnes 25letý Ital zdolal 6-1 3-6 7-6 Aslana Karaceva a svou finálovou bilanci vylepšil na 4-1.

"Nepřijel jsem sem s dobrými pocity, protože po zranění to nikdy není lehké. Ale nakonec to byla radost," řekl po dvouapůlhodinové bitvě Berrettini.



Všechny své tituly slavil na akcích ATP 250. Potřetí triumfoval na antuce, když navázal na vítězství ve Gstaadu 2018 a Budapešti 2019. Čtvrtou trofej přidal předloni na trávě ve Stuttgartu.


27letému Karacevovi se nepodařilo navázat na včerejší nečekané semifinálové vítězství nad domácím favoritem Novakem Djokovičem, kterého udolal až po tříapůlhodinové bitvě. Finále hrál podruhé, to první před měsícem v Dubaji proměnil v titul.

• ATP 250 BĚLEHRAD •
Srbsko, antuka, 711.800 eur
nedělní výsledky (25. 04. 2021)
• Dvouhra - finále •
Berrettini (2-It.) - Karacev (3-Rus.) 6-1 3-6 7-6(0)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
Rafaeoli25
Škoda, že to Aslan nedotáhl, každopádně pohadka pokračuje, snad se brzy dostane do desítky, kam aktuálně bezpochyby patří.
Reagovat
turista
Taky si myslím, že se tam dostane. Předvádí neskutečně kvalitní tenis.
Reagovat
Fandina
Eurosport pozdě ale alespoň něco. Na E2 teď dávají mač ze záznamu. Možná kdyby Rafa s Tsisim nehráli tak dlouho, tak jsme mohli vidět i kus živě. Možná. smile
Reagovat
sojka1
Matteo super, Stefanos skorosuper, to prijde! :-))
Reagovat
Vlk-v-trave
:) Matti pekne.
no a Stefan, asi dobre, ze rupl ted, je treba udrzet dobrou vnitrni tenzi, aby nepoficel uz v prvnich kolech RG.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist