Jarošík úřadujícího mistra nepozvedl, jako trenér slovinského Celje po čtyřech měsících končí

Trenér Jiří Jarošík skončil po čtyřech měsících na lavičce slovinského celku NK Celje. Vedení klubu ho odvolalo kvůli neuspokojivým výsledkům a místo něj angažovalo Agrona Šalju. Celje o tom informovalo na svém webu.

Celje Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Jarošík

Jiří Jarošík | Foto: Stanislav Heloňa | Zdroj: MAFRA / Profimedia

Celje v minulé sezoně premiérově ovládlo slovinskou ligu, v první polovině aktuálního ročníku ale skončilo až sedmé a třiačtyřicetiletý Jarošík na konci prosince nahradil Dušana Kosiče.

Věděl jsem, že se mi to vrátí a povedlo se, těší nejmladšího střelce hattricku v české lize Hložka

Číst článek

Jarošík ve své hráčské kariéře slavil mistrovský titul v Česku, Anglii, Rusku a Skotsku, první zahraniční angažmá v roli trenéra se mu ale nevydařilo. Pod vedením bývalého obránce či záložníka Sparty, Chelsea, CSKA Moskva nebo Celticu Glasgow vyhrálo Celje jen dva z dvanácti soutěžních duelů a v osmi z nich prohrálo.

V lize se NK propadl až na předposlední, devátou příčku, která znamená účast v baráži. V domácím poháru Jarošík s mužstvem postoupil do čtvrtfinále.

Trenérskou kariéru zahájil Jarošík v juniorce pražské Sparty. Poté působil jako asistent Davida Holoubka v Liberci a v Ružomberku. Loni v červenci podepsal v rodném Ústí nad Labem poprvé smlouvu jako hlavní kouč. S druholigovým týmem skončil po podzimní části třetí.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme