Nové pražské AutoKino LEDÁRNY nabídne filmové i kulinární zážitky

Nové pražské AutoKino LEDÁRNY nabídne filmové i kulinární zážitky

Tisk

autokino 200Chybí vám filmové zážitky na opravdovém velkém plátně s kvalitním zvukem? Právě v těchto dnech otevírá své brány AutoKino LEDÁRNY, situované do prostoru bývalých ledáren v pražském Braníku. Prostor v těsném sousedství řeky Vltavy tak nově ožije filmovými projekcemi spojenými s gastronomickým zážitkem. Slavnostní otevření autokina, jehož provoz zaštítil Michal Hroza, místostarosta MČ Praha 4, se uskuteční ve čtvrtek 29. 4. ve 20:30. První pražské gastrokino nabídne i kulinární zážitky.

 

Na programu AutoKina Ledárny bude filmová klasika i novinky pro široké publikum, chybět ale nebudou ani vybrané artové lahůdky pro náročnější diváky. Ideou je vytvořit prostor pro všechny, kterým v současné době chybí kino i restaurace. Kromě kulturní náplně nabídne autokino i kulinární zážitky – menu zajišťuje vyhlášená podolská restaurace Rest, jejíž majitel Michal Kozlíček je iniciátorem celého projektu.

Jak vůbec myšlenka na autokino vznikla? „Hledali jsme způsob, jak v současné době dostat naše čerstvé jídlo k lidem. Vymysleli jsme si kalamárový pop-up, protože kalamáry jsou specialita Restu a nehodí se k servírování do krabičky. Pak jsme si řekli, že by bylo skvělé spojit to s kinem, kam můžou lidi přijet na film a k tomu si koupit jídlo. S kinem už máme zkušenosti – vyzkoušeli jsme si butikové kino RestArt, a umíme to i se stánkovým prodejem – s naším stánkem jsme dokonce jsme vyhráli několik festivalů. Tyhle dvě linie se tak přirozeně protly v myšlence autokina,“ říká majitel restaurace Rest. „Našim cílem je dopřát lidem příjemný zážitek, v maximální možné míře gastronomicky kvalitní, při dodržení všech současných nařízení omezující provoz restaurací i kin,“ dodává Kozlíček. Restaurace Rest funguje v pražském Podolí už devět let a specializuje se na moderní evropskou kuchyni se zaměřením na mořské plody a ryby. „Kalamáry máme určitě nejlepší v Praze,“ říká Michal Kozlíček. 

autokino1

Provoz AutoKina Ledárny je možný díky laskavé záštitě Michala Hrozy, místostarosty městské části Praha 4 a díky iniciativě pana radního Jaroslava Mítha (ODS), který myšlenku autokina od začátku podporuje. „Opravdový filmový zážitek bude vždycky možný jen v kině a v současné době to považuji za dobrý nápad, jak oživit kulturu v naší městské části v situaci, kdy si na otevření běžných kin budeme bohužel muset ještě asi chvíli počkat,“ říká místostarosta pro kulturu a majetek Michal Hroza (TOP 09).

Dramaturgii kina a technické zázemí zajišťuje tým distribuční společnosti Artcam Films. „Kultuře už dnes nezbývá, než být maximálně kreativní a hledat každý prostor, kde může přežít do nebe volající nekompetenci lidí, kteří rozhodují o její budoucnosti. Věříme, že lidé neztrácí chuť dívat se na filmy společně, i když by to mělo být přes sklo auta. Proto jsme rádi, že se podílíme na projektu, který umožňuje setkávat se a prožívat filmové novinky i klasiky v kolektivu. I když je to kolektiv na čtyřech kolech," říká ředitel Artcam Films Vít Schmarc.

Zahájení s Rebelem bez příčiny

Zkušební projekce AutoKina probíhají už během dubna – ve čtvrtek 22. 4. ve 20:30 mohli diváci vidět oceňovaný dánský film Chlast, který získal Oscara, o den později pak francouzské romantické drama Portrét dívky v plamenech. Oficiálním zahajovacím filmem nového autokina bude ve čtvrtek 29. 4. ve 20:30 legendární hollywoodský snímek Rebel bez příčiny. Dnes už kultovní snímek, ve kterém někdejší herecký idol James Dean ztvárnil svou typickou roli mladého rozervaného hrdiny, se jako jeden z prvních filmů zaměřil na svět problematické dospívající mládeže, která nemůže najít kvůli chybějícímu zázemí své místo ve světě kolem. Vedle životní role Jamese Deana si tu připomeneme i neméně slavnou a půvabnou Natalii Wood v postavě Judy. Film natočil v roce 1955 režisér Nicholas Ray. Promítat se bude v původním anglickém znění s českými titulky.

V pátek 30. 4. ovládne autokino dokumentární balada Země medu, nominovaná na dva Oscary. Poetický snímek o vztahu člověka a přírody se odehrává v úchvatném prostředí makedonských hor, jejichž malebnost vynikne právě na velkém plátně. Program na květen bude zveřejněn v nejbližších dnech. 

autokino zememedu

V gastro nabídce AutoKina se návštěvníci mohou těšit například na kalamáry na grilu, různé druhy burgerů včetně vegetariánské varianty. Široká nabídka rozlévaných nápojů zahrnuje nealko, kvalitní víno, ale i točené pivo a koktejly. Po projekci mohou řidiči využít odvoz se službou Rychlá želva za zvýhodněnou cenu.

V místě jsou k dispozici mobilní toalety. Provoz celého autokina probíhá v souladu s hygienickými nařízeními.

Kapacita kina se je až 75 vozů, v případě uvolnění anticovidových restrikcí plánují pořadatelé rozšířit autokino i o sekci pro sedící diváky. Promítat se bude vždy ve čtvrtek a v pátek.

Program kina a menu kinorestaurace najdete na webu autokinoledarny.cz, kde můžete také koupit vstupenky. Ty jsou k zakoupení na webu Ticket Portal, anebo přímo na místě. Vstupné se platí za celé auto (počet osob v autě se řídí dle aktuálních nařízení vlády v souvislosti s opatřeními proti šíření koronaviru). První květnový týden se promítá od 20:30, další týdny od 21:00 hodin.

Autokino se řídí vnitřními předpisy v rámci prevence onemocnění Covid 19, které zahrnují například tato opatření:

  • Návštěvníci jsou po celou dobu projekce ve svém voze v počtu max. 2.
  • Návštěvníci mají zakázáno opouštět své vozy, kromě nutného použití toalety.
  • Toalety jsou dezinfikovány polymerovou dezinfekcí po každém použití.
  • Zaměstnanci mají vlastní clean point – vlastní dezinfekční stanoviště, po celou dobu akce používají respirátory a jednorázové rukavice.
  • Občerstvení probíhá pouze formou delivery – návštěvníci si mohou objednat dovoz přímo do vozu s platbou pouze bezkontaktně – online.

Nedodržovaní hygienických pravidel, zejména vystupování z vozu a otevírání okének nebo nerespektování pokynů zaměstnanců autokina může vést k vykázání z areálu. Kompletní seznam opatření je uveden na webových stránkách kina. 

autokino2

Zdroj foto: Artcam, Ljubo Stefanov

Více informací: https://www.autokinoledarny.cz/cs/uvod


 

Přihlášení



Román Všechny naše životy je skvělé čtení na léto. Je snazší žít životy druhých, než ten vlastní

Jako závan letního vánku, který nese chvíle pohody, přátelské atmosféry a příslibu blížících se prázdnin. Takový je román „Všechny naše životy“ od francouzské spisovatelky Sophie Astrabie. Pohladí vás po duši a zahřeje u srdce. Nemusíte nad ním hlouběji přemýšlet, stačí se jen nechat unášet jeho jemným kouzlem. Co si více přát, když si potřebujete prostě jen odpočinout a uvítáte společnost nenáročné a milé knihy.

Setkání s C. G. Jungem poskytlo nakladatelství Portál. Schůzka je to parádní!

Pokud patříte mezi příznivce C. G. Junga, nová knížka z nakladatelství Portál bude pro vás opravdovou lahůdkou, která vám rozzáří oči. Publikace přináší výběr z Jungovy tvorby i pozůstalosti, ale i vzpomínky jeho blízkých či dalších osob, které se s ním setkaly a spolupracovaly. Knížka je velmi pestrá a zajímavá, můžete se k ní opakovaně vracet. Já jsem neskutečně nadšená, protože patřím mezi velkou obdivovatelku Junga a takovou knihu jsem si nemohla nechat ujít.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Pavel Tesař: „V dnešní době už do ČR zahraniční kapely moc nejezdí, doba se změnila, už pominulo ono porevoluční nadšení.“

200hookBrněnský klub Mersey slaví 20 let existence a za jeho vznikem stojí promotér Pavel Tesař. Než vyrazíte na některý z narozeninových akcí – na party s Peterem Hookem nebo koncert skupiny Garage

Výchova štěněte – ideální příručka nejen pro nováčky!

Nakladatelství Kazda vydalo v únoru úžasnou praktickou příručku Výchovu štěněte od trenérky psů Kathariny Schlegl-Koflerové. Pokud si plánujete pořídit malé chlupaté štěstí nebo vás zajímají aktuální trendy ve výchově štěňátek, tato kniha je pro vás nutnost!

Čtěte také...

Do kin míří filmový portrét Mira Žbirky

Meky 200Miro Žbirka, kterému všichni říkají prostě Meky. Jeho jméno a hity znají všichni, Žbirku samotného a jeho skutečný život zná ale málokdo. Přitom se podobá skvělé písni, má strhující příběh, tempo, emoce a překvapení. Energický filmový portrét Meky pře...


Literatura

TGM očima slečny Alce a mistra Viktora

TGM ocima alice perexO historických postavách lze vyprávět nudně, přežvýkávat letopočty a nutit ostatní biflovat je. Daleko lepších výsledků se ale dosáhne tím, když je již nežijící politik či umělec představen jako člověk, ne jako soubor čísel...

Divadlo

Kdyby Nestroy vědel…premiéra PRO NIC ZA NIC v Městském divadle v Brně

pro nic za nic perexKdyby Johann Nepomuk Nestroy věděl, že po něm bude ve Vídni pojmenováno náměstí i zastávka metra, asi by se moc divil. On to byl totiž už za svého života na jedné straně miláček publika, měšťanského i lidového, ale mocn...

Film

Putování Středozemí pokračuje

200filmPeter Jackson, režisér všech dílů Pána prstenu a prvního Hobita, po roce přináší do kin druhé pokračování s podtitulem Šmakova dračí pouť. Studio si dalo velice záležet na tom, aby byl film propagován už dlouho před samotným vpuštěním do kinosálů. Tol...