Ligue 1 - souhrn 35. kola: Lille zůstane na prvním místě

30.04.2021, 23:01, aktualizováno 02.05.2021, 22:57
Komentáře a souhrny
Marcelo (© AFP)
Lille si vědělo rady s Nice a má jistotu, že zůstane do dalšího kola na čele tabulky. Paris Saint-Germain po vítězství nad Racingem Lens ztrácí na lídra soutěže jediný bod. Ztrátu naopak registruje AS Monaco, po domácí prohře s Lyonem ztrácí šanci na titul a naopak se bude obávat o účast v Lize mistrů...

AS Monaco - Olympique Lyon 2:3

02.05.2021 21:00

Góly: 25. Kevin Volland, 86. Wissam Ben Yedder (pen.) - 57. Memphis Depay, 77. Marcelo, 89. Rayan Cherki

V neděli večer se na stadionu Luise II. v Monaku odehrál veledůležitý zápas mezi domácí ekipou a Olympiquem Lyon. Hosté zvítězili 3:2 a stáhli manko na svého soupeře na rozdíl jediného bodu. Porážka znamená pro Monako prakticky ztrátu titulu, tři kola před koncem je manko na vedoucí Lille už pětibodové. Knížata po první půli nad Lyonem vedla, ale ve druhém poločase Garciův tým otočil vývoj a to i navzdory vyloučení Caquereta.

Oba celky se nedávno utkaly v Coupe de France a úspěšnější bylo Monako. Lyon tak měl svému soupeři co oplácet a ve hře bylo skutečně hodně - titul nebo Liga mistrů. Pro Lyon to byla poslední šance, jak se milionářské soutěži ještě přiblížit.

Lyon začal skutečně náporem a už v šesté minutě mohla přinést úvodní branku spolupráce Depaye s Ekambi. Druhý jmenovaný ale zakončoval výrazně nepřesně. Převaha Lyonu pokračovala, jenomže místo kýženého gólu přišla komplikace. Ve 25. minutě přišel rychlý kontr, který sám úspěšně zakončil Kevin Volland. Monako vedlo a navíc Lyon musel brzy střídat zraněného Denayera, kterého nahradil Diomande. Do řad Lyonu se po těchto událostech vkrádala frustrace a ve 42. minutě mohlo být ještě hůře, kdyby Volland z tutovky nepřestřelil branku.

Rudi Garcia musel na nepříznivý vývoj v prvním poločase nějak reagovat a hru přišel oživit Tino Kadewere. Bylo to ale Monako, které mělo na kopačce druhý gól. Akci tři na tři řešil Ben Yedder přihrávkou na Fábregase, který nedokázal balón usměrnit do sítě. A následně platilo staré dobré nedáš - dostaneš. Memphis Depay si proklestil cestu třemi hráči a parádní ranou překonal gólmana Lecomteho - 1:1.

Lyonu bylo najednou plné hřiště a další jeho příležitosti přibývaly. Cornetovi se zblízka vrhl pod nohy Lecomte a na druhé straně trefil náruč Lopese Volland. Dvacet minut před koncem si Lyon zase celou situaci zkomplikoval, když Maxence Caqueret uviděl druhou žlutou kartu a musel předčasně do sprch.

Monako hrálo ve zbytku utkání přesilovku, jenomže vůbec ji nezvládlo. V 78. minutě se po standardní situaci pověsil do vzduchu Marcelo a přesnou hlavičkou strhl vedení na stranu Les Gones. Knížata dokázala odpovědět, protože Lopes se v pokutovém území dopustil faulu, byla nařízena penalta a Wissam Ben Yedder kopem á la panenka srovnal na 2:2. Úžasné představení ale remízou neskončilo. Za další tři minuty se po parádní kombinaci trefil Rayan Cherki a Lyon zase vedl, tentokrát už naposledy. Hosté se v nastavení ubránili všem pokusům Monaka a z jihu Francie vezou veledůležité tři body, které je drží ve hře o Ligu mistrů. Monako si domácí porážkou prakticky zavřelo dveře k případnému titulu.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - AS Saint-Étienne 1:2

02.05.2021 17:05

Góly: 6. Andy Delort - 16. Romain Hamouma, 50. Mathieu Debuchy

Svěřenci Michela Der Zakariana sice drželi delší sérii bez porážky, jenže většinou sbírali remízy. Ze všech klubů Ligue 1 jich mají na kontě více akorát Remeš a o záchranu bojující Nantes. Naopak Les Verts v závěru sezony zabrali a vědí, že se mezi elitou setrvají.

Na Stade de la Mosson se na úvodní trefu čekalo necelých šest minut. Tehdy rozehrál Florent Mollet standardku na přední tyč, kde posunul balon do sítě Andy Delort - 1:0, společně s Gaëtanem Labordem se třinácti zásahy nejlepší střelec MHSC. Hosté se nenechali zaskočit a začali se více tlačit směrem dopředu.

Za svou aktivitu byli odměněni už po první čtvrt hodině, když si Denis Bouanga seběhnul z levé strany až do malého vápna, odkud servíroval přes dva protihráče před bránu. Romain Hamouma pak měl před sebou naprosto jednoduchou úlohu - 1:1. Po dvaceti minutách hry si hodně oddychnul domácí Clément Vidal, neboť jenom díky včasné reakci Jonase Omlina z toho nebyl vlastní gól.

Ve 28. minutě si Delort dělal prostor na hranici šestnáctky, avšak jeho střela byla tentokrát tečovaná na roh. V závěru poločasu se o slovo dvakrát přihlásil Wahbi Khazri. Poprvé si vylámal zuby na muži v rukavicích, podruhé přestřelil. Do šaten se šlo za nerozhodného stavu, který měl přestat platit krátce po startu druhého dějství.

Konkrétně běžela 50. minuta. Tým Claudea Puela zaskočil soupeře nečekanou rozehrávkou standardní situace. Mahdi Camara na pravé straně obešel Nicolase Cozzu a následně pobídnul před bránou stojícího Mathieua Debuchyho, který našel jedinou volnou cestičku mezi obránci - 1:2. Jihofrancouzský celek se snažil o vyrovnání, ale zároveň musel být pozorný v defenzivě. Tak jako po střele Arnauda Nordina, kterou skvěle lapil Omlin.

V 79. minutě se o technický obstřel pokusil Delort a nutno dodat, že mu mnoho nescházelo. Krátce poté musela znovu do akce domácí jednička, když ji zaměstnal Bouanga. Co se brankových příležitostí týče, udělal tečku za utkáním Khazri se svým nedotaženým lobem. ASSE se příště střetnou s Marseille, La Paillade zajíždějí do Strasbourgu.

Více informací k zápasu

Stade Brestois - FC Nantes 1:4

02.05.2021 15:00

Góly: 83. Romain Faivre - 15. Moses Simon, 27. Ludovic Blas, 56. Imran Louza, 62. Kalifa Coulibaly (pen.)

Bretaňské derby vyznělo jednoznačně ve prospěch Nantes, jenž bylo po celý zápas hladovější, agresivnější i kreativnější a z půdy svého lokálního rivala si odvezlo zaslouženou výhru. Jestli však musel Kanárky potěšit vlastní výkon, bezpochyby nemohli mít radost hlavně z výsledku Lorientu, dalšího bretaňského celku, který od nich po skalpu Angers zachoval stálý odstup.

Konkrétně hovoříme o čtyřech bodech, jež dělí oba výběry v průběžném pořadí pouhá tři kola před koncem sezóny. Nantes se pořád nachází na barážové příčce, relativně na ni může ještě sesadit například Štrasburk, Bordeaux či právě Brest, situaci každopádně nemá ve svých rukou. A času na to stáhnout manka opravdu nezbývá mnoho. Zezadu navíc ještě číhá Nimes.

Domácí jako by byli předem uspokojeni, že jejich udržení je prakticky vyřešenou záležitostí. Před týdnem vyhráli na hřišti St. Étienne a podnikli zásadní krok k záchraně, pořád ale tato otázka není matematicky vyřešená. Pokud by v posledních třech zápasech předvedli obdobně mdlé vystoupení jako nyní, mohli by ještě pořádně smutnit. Sestup je zkrátka pořád možný.

Hosté se hnali za zdárným rezultátem už od úvodních minut, Appiah ještě v 9. minutě mířil jen vedle brány, nicméně o šest minut později již přece jenom skórovali, jelikož brankář Larsonneur vyrazil střelu Louzy pouze ke své tyčce, odkud se lehce prosadil Simon. A ve 27. minutě cílil přesně též Blas, jehož výstavní dělovka zaplula od břevna za brankovou čáru.

Ani ve druhém dějství nepřišlo ze strany Pirátů na řadu nějaké zlepšení. Třetí přesný zásah Nantes zařídil Louza, který po centru Simona z levé strany nasměroval míč na bližší tyčku, v 62. minutě proměnil penaltu Coulibaly poté, co Larsonneur ve vlastním vápně fauloval Muaniho. Brest stačil jen mírnit konečnou porážku, Faivre rozvlnil síť díky snadné dorážce.

Více informací k zápasu

Dijon FCO - FC Metz 1:5

02.05.2021 15:00

Góly: 48. Mama Baldé - 37. Lamine Gueye, 42. Pape Matar Sarr, 71. Fouad Chafik (vl.), 82. Vagner, 85. Dylan Bronn

DFCO si před týdnem zajeli pro pětigólovou nadílku do Roazhon Parku v Rennes. A stejným výsledkem skončilo toto jejich domácí klání, což znamená, že v pětatřiceti utkáních inkasovali šestašedesátkrát. Oproti tomu Les Grenats si po nepovedených vystoupeních z posledních týdnů konečně spravili chuť. I proto, že hráli celý jeden poločas proti deseti.

Jakým směrem se zřejmě bude tento duel ubírat, naznačil už ve 2. minutě Fabien Centonze, když jeho střela minula bránu jen o malinkatý kousek. Úvodní půl hodina se nesla jak ve znamení nepřesností, tak pozorných obran. Teprve potom trefil prostor mezi třemi tyčemi Lautoa, nicméně Oukidja nechal děkovat. Přesto do závěrečného hvizdu prvního dějství padly dva góly.

O ten první se postaral Lamine Gueye, neboť využil nešikovné teče Senoua Coulibalyho a ze vzdálenosti nějakých pěti metrů prostřelil muže v rukavicích - 0:1. Druhý padnul poté, co se míč dostal po rozehrávce standardní situace na zadní tyč, kde z voleje pálil Pape Sarr a jeho střela se od země odrazila rovnou pod břevno - 0:2.

Pro Dijon nešťastný závěr úvodní půle "korunoval" Bersant Celina, který byl za protesty oceněn červenou kartou! Přesto dokázali Les Hiboux vsítit nedlouho po startu druhého poločasu kontaktní gól. Na roh Frédérika Sammaritana si naskočil Mama Baldé a díky odrazu od břevna dostal kulatý předmět na místo určení - 1:2.

Mety přišly s další odpovědí až v jednasedmdesáté minutě, resp. celá akce dopadla tak, že Angbanovu přihrávku na zadní tyč usměrnil do vlastní svatyně Fouad Chafik - 1:3. Teď už to měly domácí hodně složité. A to netušili, že si pro ně tým Frédérika Antonettiho schoval ještě další dva hřebíčky.

Nejdříve se prosadil Kapverďan Vagner, protože jednoduchou narážečkou s Faridem Boulayou vyšachovali ze hry čtyři obránce a přízemní zakončení tváří v tvář gólmanovi se ukázalo býti tím nejoptimálnějším řešením - 1:4. Vagner tedy nemusel litovat, že krátce předtím v dobré pozici minul zařízení.

A za dvě minutky bylo dílo dokonáno. Opět v tom měl prsty Farid Boulaya, jelikož jeho rozehrávka standardní situace putovala přesně do ideálního prostoru na malé vápno, kde hlavou trknul do míče Dylan Bronn a díky odrazu od břevna byla pátá trefa na světě - 1:5. Mety se za týden pokusí vyzrát na sestupem silně ohrožené Nîmes, zatímco Dijonští budou doufat v dobrý výsledek proti Angers SCO.

Více informací k zápasu

FC Lorient - Angers SCO 2:0

02.05.2021 15:00

Góly: 44. Yoane Wissa (pen.), 47. Fabien Lemoine

Les Merlus už před týdnem naznačili, že to s Ligue 1 myslí vážně i pro příští sezonu. Jasná výhra 4:1 nad Bordeuax přidala hráčům sebevědomí, které potvrdili také v dalším domácím střetnutí. Nutno dodat, že SCO v současnosti vůbec nemají dobrou formu, jelikož tahle porážka byla - v součtu se čtvrtfinále Coupe de France - už pátou v řadě.

O první pokus se postaral v 11. minutě hostující Stéphane Bahoken, leč Paulu Nardimu výraznější práci nepřidělal. Čtyři minutky poté sestřelil Lassana Coulibaly protihráče Laurenta Abergela a od rozhodčího Willyho Delajoda si bez předchozího napomenutí zblízka prohlédnul červenou kartu. Krátce po rozehrávce zahrávali domácí roh, po kterém spálil velkou možnost Trevoh Chalobah.

Další důležitý okamžik přišel na pořad odpoledne ve 42. minutě. Wissovu střelu z otočky a z bezprostřední blízkosti dokázal obránce Angers odrazit k Enzovi Le Féemu, jehož ránu strazil rukou Vincent Manceau. Domácí tedy dostali výhodu v podobě pokutového kopu. Jeho exekuce se ujal Yoane Wissa a měl obrovskou porci štěstí, že Paul Bernardoni na jeho pomaloučké zakončení nedosáhnul - 1:0.

Důležitý "šatňák" byl na světě a krátce po změně stran bylo pro klub z regionu Pays de la Loire ještě hůř. Fabien Lemoine stál na pravé straně na hranici šestnáctky, když mu Le Fée posunul balon, který následně z první uklidil za gólmanova záda - 2:0. Tohle vypadalo pro skvadru Christopha Pélissiera hodně vesele.

Jenže hned po rozehrávce si situaci sama suplikovala. Julien Laporte podrazil nohy unikajícímu Faridu El Melalimu. Inkasoval tedy žlutou kartu. A protože už jednu měl, napodobil Lassanu Coulibalyho a musel předčasně do šatny. Poměr sil na hrací ploše se tedy vyrovnal. Hosté tak mohli hrát ofenzivněji, což se jim málem vyplatilo v 69. minutě, když Nardi neudržel míč v náručí a Bahoken dorážel do břevna.

Následně s horní částí brankové konstrukce málem nedobrovolně spolupracoval i Terem Moffi, nicméně nakonec ji těsně minul. V 79. minutě se odhodlal k sympatickému slalomu mezi obránci Pierrick Capelle. Svoje sólo však kontaktní brankou nevyšperkoval. V nastaveném čase ještě ukázkově střílel z přímého kopu Armand Laurienté, ovšem Bernardoni třetí balon za svá záda už nepustil.

Více informací k zápasu

Nîmes Olympique - Stade Reims 2:2

02.05.2021 15:00

Góly: 47. Renaud Ripart, 71. Moussa Koné - 30. Nathanaël Mbuku, 80. Alexis Flips

Konečná remíza 2:2 více vyhovuje hostům, protože díky ní mají definitivní jistotu setrvání v nejvyšší francouzské soutěži. Naopak Olympique zůstává na devatenácté příčce, o dva bodíky za FC Nantes a o šest za Lorientem, který drží první nesestupovou a nebarážovou pozici.

Kdo ví, jak by to dopadlo, kdyby Zinedine Ferhat proměnil v úvodní desetiminutovce alespoň jednu ze svých šancí. Alžírský záložník měl nejprve před sebou už jenom gólmana, jehož však nedokázal z bezprostřední blízkosti prostřelit. Při druhém pokusu si zaběhnul za obranu a zakončoval z první. Predrag Rajković svůj tým znovu podržel.

Ještě během úvodní čtvrt hodiny byl Ferhat faulován a nařízeného přímého kopu z dobré pozice se ujal Sidy Sarr. K prvnímu zásahu opět mnoho nechybělo. V 16. minutě si zaběhnul za obranu Boulaye Dia. Ve velké rychlosti míč ideálně netrefil, čímž muži mezi třemi tyčemi usnadnil zákrok. Co se nepodařilo Diovi, o to se postaral ve 30 minutě Nathanaël Mbuku.

Mladý útočník zakončoval placírkou z nějakých pětadvaceti metrů a balon k údivu všech zapadnul k pravé tyčce - 0:1. Do konce poločasu se už na trávníku nic pozoruhodného neudálo, takže do šaten šli spokojenější hosté. Těsný náskok se rozplynul necelých 120 sekund po startu druhé pětačtyřicetiminutovky.

Centr do vápna díky nedůrazu v obraně doputoval před pravačku Renauda Riparta, který se dvakrát nerozmýšlel a po zemi dopravil kulatý předmět na místo určení. Nutno podotknout, že v tomto případě měl Rajković kopec smůly - 1:1. V 66. minutě se pořádně zapotil Baptiste Reynet, jelikož musel čelit hned třem soupeřovým střelám.

Na opačném pólu zase vychytal srbský brankář Lamineho Fombu. V 71. minutě se misky vah přehouply na stranu Krokodýlů. Dlouhý centr prodloužil do vápna Zinedine Ferhat a Moussa Koné bleskurychle uklízel přesně k pravé tyči - 2:1. Zanedlouho mohl zřejmě definitivní hřebíček přidat Niclas Eliasson. Predrag Rajković znovu čaroval.

A tak se mohli Les Rouges et Blancs dočkat vyrovnání. Deset minut před vypršením řádné hrací doby se o něj postaral Alexis Flips poté, co se jeho nepovedený centr z pravé strany odrazil o tyč do sítě - 2:2. V nastaveném čase byly k vidění ještě dvě příležitosti, na každé straně jedna. Nejprve Reynet krotil Chavalerinovu pumelici, a potom ve vyložené pozici selhal Fomba. Dva body navíc by přitom Nîmes bývaly přišly maximálně vhod.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - Stade Rennes 1:0

02.05.2021 13:00

Góly: 11. Sékou Mara

Herně to ze strany domácích znovu nebylo ono, přestože hráli skoro celý zápas proti deseti. Nicméně tyhle tři body jsou ve hře o udržení nesmírně důležité. Svou trefou se o ně nepostaral Hwang Ui-jo, nýbrž Sékou Mara, který se stal druhým nejmladším střelcem v historii Bordeaux, tedy co se Ligue 1 týče. Mladším byl pouze Gabriel Obertan, jenž ve věku 18 roků a 258 dní skóroval v roce 2007 shodou okolností rovněž v duelu s Rennes. Ti navzdory jedenácté porážce zůstávají ve hře o evropské poháry.

Běžela teprve 8. minuta, když Steven Nzonzi ve snaze trefit míč nakopnul právě Maru a vyfasoval za to od sudího Gautiera rovnou červenou kartu. Výrazná komplikace pro hosty. Tím spíše, že byli necelých 180 sekund poté potrestáni znovu. Hwand dokázal ve vápně sklepnout pro Maru, jenž mířil levačkou k tyči - 1:0.

Mladý útočník se málem za necelých deset minut prosadil podruhé. Alfred Gomis však jeho pokus dokázal vyrazit. Následující dění přineslo řadu nepřesností. Až v závěru úvodní pětačtyřicetiminutovky se osmělil Benjamin Bourigeaud. Ke škodě Les Rouges et Noirs minul vzdálenější (levou) tyč o dobrých třicet čísel.

Nedlouho po změně stran byl jeho spoluhráč Jérémy Doku o něco přesnější. Bohužel malý kousek ke gólové radosti pořád scházel, jelikož belgický reprezentant napálil brankovou konstrukci. Rennes rozhodně cítilo, že existuje dobrá šance odvézt si zpátky do Bretaně alespoň bod. Avšak domácí si byli dobře vědomí své početní výhody.

V 67. minutě mohl potvrdit vedení z dobré pozice zakončující Rémy Oudin, avšak tahle navštívenka ve finále nemohla Gomise vystrašit. V 83. minutě přiletěl do vápna Bordeaux nebezpečný centr, který nasměroval hlavou Nayef Aguerd těsně nad. Velká škoda pro výběr Bruna Génésia. Za nějakých 120 sekund pobídnul Doku kolegu Guirassyho, který se v šestnáctce propracoval ke střela, která měla pro Costila ideální parametry.

V minutě osmaosmdesáté se dostal za soupeřovu obranu Amadou Traoré. Nakonec se rozhodnul přihrávat Oudinovi, jemuž pokazil radost kousek před brankovou čárou stojící Damien Da Silva. Ve zbývajících minutách sice Rennes nepustilo Les Girondins ze své poloviny, ale způsob, jak překonal Benoîta Costila, se nikomu nepodařilo najít.

Více informací k zápasu

Lille OSC - OGC Nice 2:0

01.05.2021 21:00

Góly: 13. Burak Yilmaz, 56. Zeki Çelik

O bod před PSG, které v rámci pětatřicátého kola přehrálo Lens, přičemž právě Racing bude za týden dalším soupeřem LOSC. Severofrancouzský klub má tedy stále všechny trumfy v rukou, co se týče dalšího titulu, který by byl prvním po rovných deseti letech.

Domácí byli od začátku aktivnější a odměna se dostavila ve 13. minutě. V závěru pěkné akce vykulil Jonathan David balon pro Buraka Yilmaze, který stál mimo šestnáctku. Jeho skákavá střela se ukázala býti nechytatelnou - 1:0. Asistent u první trefy utkání následně centroval, avšak míč byl sražen do boční sítě. Velká klika pro Waltera Beníteze.

Posléze hlavičkoval po rozehrávce přímého kopu Sven Botman, ale zařízení minul. V dalších minutách se poněkud přiostřilo, což odnesl žlutou kartou Jordan Lotomba. Zbytek úvodního dějství se už musel obejít bez vyložené příležitosti. Kdežto po změně stran nebylo odehráno ještě ani 180 sekund a Lotomba musel po druhé žluté ze hřiště, přestože jeho faul na Jonathana Bambu v žádném případě nebyl z kategorie zákeřných.

Početní výhody využili svěřenci Christopha Galtiera v 56. minutě. Po centru z levé strany se kulatý předmět odrazil mimo vápno, kde ovšem číhal Zeki Çelik a nádherným volejem zacílil přesně do černého - 2:0. V 64. minutě přišel Kasper Dolberg o balon, což vyústilo v protiútok, který zakončil Burak Yilmaz střelou do pravé tyče.

Krátce poté si musel drbat hlavu Jonathan David, když ve výborné pozici nezpracoval podle svých představ. Zbývajících pětadvacet minut působilo dojmem, že hráči Lille jsou s průběžným stavem maximálně spokojení, zatímco Les Aiglons v deseti nedokázali ve hře směrem dopředu nic nebezpečného vymyslet. Proto připisují patnáctou porážku a za týden se střetnou s Brestem. Pro úplnost, po Lens čekají na LOSC ještě AS Saint-Étienne a Angers SCO.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - RC Lens 2:1

01.05.2021 17:00

Góly: 33. Neymar, 59. Marquinhos - 61. Ignatius Ganago

Fotbalisté PSG splnili svojí povinnost a nebezpečné RC Lens porazili 2:1, čímž opět vyvinuli tlak na vedoucí Lille. Zároveň také zvládli generálku na odvetné utkání semifinále Ligy mistrů na půdě Manchesteru City, které je na programu již v úterý.

Obhájce titulu PSG stále riskuje, že sezonu skončí bez zisku velké trofeje, tedy bez domácí soutěže nebo Ligy mistrů. Zatímco v Ligue 1 dýchá na záda Lille, v Lize mistrů bude muset napravovat úvodní porážku z Parku princů.

Ale zpátky k zápasu s RC Lens. Pařížané byli pochopitelně velkým favoritem, byť Lens patří k příjemným překvapením letošní sezony a jako nováček bojuje o evropské poháry. Hosté se snažili favorita zaskočit rychlým gólem, což se ale nepodařilo. Například kroucený centr Clausse se stočil k zadní tyči a nikdo z hostujících jej nezasáhl. Krátce na to musel Pochettino poprvé střídat a zraněného Dagbu nahradit Kehrerem. Každopádně převaha PSG se postupem času začala projevovat a v šancích se ocitli Neymar i Icardi, než ve 33. minutě zařídil vedení prvně jmenovaný hráč. Medina se zbytečně nechal obrat o balón a Neymar pak sám před Faríňézem nezaváhal.

Pařížané se mohli uklidnit a dál vytvářet šance. Po jedné z nich Neymar sklepl balón Sanabriovi a Faríňéz tentokrát vytáhl skvělý zákrok. Se svojí šancí přispěchalo před koncem poločasu i RC Lens a Fofana Navasovu branku nejprve trestuhodně přestřelil a o chvíli později pálil jen do boční sítě.

Pokud možno utkání co nejrychleji rozhodnout druhým gólem, nabádal své svěřence trenér Pochettino. RC Lens vystrkovalo růžky a Kalimuendo před brankou na balón nedosáhl. Domácí se mohli opět spolehnout na stopera Marquinhose, který hraje ve skvělé formě a v 59. minutě vstřelil ze vzduchu po rohovém kopu druhý gól Pařížanů.

Nebylo to na dlouho, protože RC Lens okamžitě snížilo a zůstalo v kontaktu. Kalimuendo zkusil neúspěšně střihnout nůžkami, ovšem přihrál tím Ignatiusovi Ganagovi, který z první napálil balón do sítě. Do konce stále zbývala půlhodina a oba celky si dál vytvářely šance. Neymar pálil z přímého kopu do tyče a Icardimu nebyl uznán gól kvůli přihrávce do ofsajdu. V nastavení si zkoušel vymodlit penaltu Neymar, ale sudí jeho tužby nevyslyšel a pak krátce na to odpískal konec.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - Racing Strasbourg 1:1

30.04.2021 21:00

Góly: 86. Darío Benedetto - 73. Stefan Mitrović

Marseille se odmítla posunout na průběžné páté místo tabulky, které znamená účast v předkole Evropské konfrenční ligy, když pouze remizovala se Štrasburkem 1:1. Remíza je sice ztrátou, ale mohlo být ještě hůře, protože vyrovnávací branku domácích vstřelil až čtyři minuty před koncem Dario Benedetto.

Marseille prožívá hodně zvláštní sezonu, během které se jí mimořádně dařilo i nedařilo a výsledkem je, že maximální mety, které může ještě dosáhnout, je páté místo tabulky. Nicméně pár kol před koncem si tento cíl komplikuje.

Už samotný začátek utkání byl z obou stran vyrovnaný. Marseille možná byla častěji u balonu, ale první šanci si vytvořila až v 19. minutě, kdy se k odraženému balonu dostal Balerdi a trefil jen gólmana Selse. Štrasburk na svojí první příležitost čekal ještě déle a až po půlhodině hry minul vzdálenější tyč křižnou střelou Ajorque. Nezáživná první půle skončila bez branek a popravdě řečeno se není čemu divit.

Ani druhý poločas nepřinesl nějakou výraznější změnu a dokonce ani dvojí střídání které přichystal domácí kouč v 58. minutě. Hru Phocéens měli pozvednout Henrique a Gueye. Každopádně na víc, než na střelecký pokus Payeta se Marseille nezmohla.

O to větší šok přišel čtvrthodinu před koncem. Štrasburk rozehrál rohový kop a Stefan Mitrović ze vzduchu hlavou vstřelil vedoucí gól. Marseille měla na vyrovnání ještě čas a dočkala se až v samotném závěru. V 86. minutě odcentroval Henrique a Dario Benedetto podobně jako Mitrović hlavou nedal brankáři šanci. Výsledek 1:1 se až do závěrečného hvizdu nezměnil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Lille OSC352210359:2276
2.Paris Saint-Germain35243879:2775
3.AS Monaco35225873:4171
4.Olympique Lyon352010570:3770
5.RC Lens351511955:4856
6.Olympique Marseille351511950:4356
7.Stade Rennes351591148:3754
8.Montpellier HSC3512111255:5947
9.FC Metz3512101342:4246
10.OGC Nice351371544:4746
11.Stade Reims359151141:4342
12.AS Saint-Étienne351191541:5342
13.Angers SCO351181634:5341
14.Stade Brestois351171748:6140
15.Girondins Bordeaux351161837:5239
16.Racing Strasbourg351081744:5438
17.FC Lorient351081746:6238
18.FC Nantes357131539:5334
19.Nîmes Olympique35881935:6432
20.Dijon FCO35392324:6618

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (28)

Přidat komentář
Israha

Laurey to vymyslel dobře. Zahušťování, chození do těla, běhání, brejky, standardky - pro boj o záchranu vhodné a velmi účelné. Ale proč byli dnes všichni marseillští tak šíleně pomalí a nepřesní? Milik tam vypadl jak posedlý démonem Germainem, Payetovi s Thauvinem uskakovaly balóny jak dorostencům, Rongier nahrával výhradně dozadu. Nejlepší tam z nich byl nakonec Henrique, kterého ale ještě dobrých 10 minut po příchodu vůbec nezapojovali do hry (btw pátá asistence, a to má odehraných ani ne 500 minut). Štrasburk nebyl lepší než Reims, ani než Lorient, jen hráli v defenzivě o něco fyzičtěji. Proč tedy takový polovičatý výkon, jakoby nebylo o co hrát?

Reagovat
Kongo

Tak Marseille hraje tak jak posledních 10 let. Po kvalitním výkonu přijde vystřízlivění. Jednou je to vychvalite a další zápas dopadne takhle.

Reagovat
Israha

Obecně jo, ale ve fázi sezony, kdy je potřeba každý bod, bych očekával zvýšený důraz na koncentraci a přístup k zápasu oproti standardu.

Reagovat
Seydou Doumbia

ještě že jsem vás po roce dal na tiket jako neprohru jinak bych si trhal vlasy...i tak jsem to musel na ten gól Benedetta přepnout

Reagovat
Israha

Tohle byl na sázení úplně na hovno zápas . Bych přemýšlel nad jedničkou nebo overem, a ani jedno nakonec. Snad "oba gól" ještě jakžtakž dávalo smysl...ale celkově chudáci tikety, no

Reagovat
Seydou Doumbia

v pátek nebyl žádný výběr a já tam něco prcnout musel ::biggrin:

Reagovat
Axelrose

Bordeaux

Snad záchrana.

Ale příští rok bez peněz

To už bude asi jistota

Přitom takový pěkný stadion i region, dobrý víno i lidi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nova sport taky dobri idioti, ze slagr kola vysilaji na posranem voyu, kdyz maji 2 kanaly..

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Shevchenko

To jejich Voyo musí být strašný propadák, proto tam budou cpát asi ještě víc zajímavých zápasů.

Reagovat
Seydou Doumbia

Asi kvůli prachům to tam dali ne? Ještě že sleduju polské streamy a ne tuto komedii.

Reagovat
Thimpu25

já si nemyslím, že by to bylo kvůli prachům... jako určitě si nikdo nebude pořizovat Voyo třeba kvůli čtyřem zápasům od 15:00, co nemůžou jinak dávat, protože mají jen dva kanály, jelikož většinu těch zápasů vlastně dávají normálně na NS1 a NS2 (není bohužel dnešní případ)... ale aspoň to někoho napadlo, že by nemusel být špatný nápad ty druhotné zápasy dávat aspoň tam, lepší než vůbec, třeba na vložený kola nebo poslední dvě je to super nápad... bohužel jsem nikdy nepochopil, proč přednost před Ligue 1 mnohdy dostávaly jiné sporty, co cpaly na NS1 nebo NS2, a to i na úkor velkých šlágrů

myslím si, že pokud udrží NS práva i na EL (třeba nově i tu konferenčku), že na tom Voyu budou vysílat i ostatní zápasy skupin v příští sezóně, což už by mohlo mít zase jiný, zajímavější potenciál... ale za mě si myslím, že je to je jen jakýsi chabý pokus o zatraktivnění té služby, že najdeš jakýkoli zápas L1 bez toho, abys řešil, na jakém kanále co zrovna dávají

Reagovat
Seydou Doumbia

Je to možný hele. Já jsem si letos právě taky všiml že ty velké duely prostě na NS nevysílají, naštěstí já sleduju streamy tak mi to je jedno. Ale je to směšný, jak mají na L1 práva a do tv se dostane Bordeaux-Rennes, ale Monaco, Lille, PSG nebo Lyon ve večerních zápasech už ne.

Reagovat
Thimpu25

já to Voyo naštěstí mám už 10 let, takže pro mě docela příjemná změna, že to řešit nemusím ... ale pořizovat si to třeba jenom kvůli tomu by mě ani nehnulo... štve mě to víc a víc, nic proti NHL, ještě kdyby to bylo play-off, ještě pochopím... taky nějaký ty zápasy NHL přece můžou přesunout na to Voyo, když vidím, že v L1 jde o takhle kurevsky důležitej zápas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arnar Resmusonn

Čuráci, chovali se tak vždycky a nepřestanou s tím

Reagovat
Seydou Doumbia

Zápas dvou komických týmů. Brutalně rychlé zrychlení hry v případě Ben Yeddera a Vollanda nám dělal extrémní problémy. Domácí se dostali do vedení a ve druhém poločase přestali hrát.

Vyrovnáme na 1-1, dostaneme redku po takovém klasickém lyonském faulu, kdy jsme v souboji pozdě a prošlapavame soupeři nohu. Kolik x jsem tohle letos už viděl? Marcela dá na 1-2, aby hned na to udělal hrubku Lopes a vrazil pěsti útočníkovi AS, místo aby boxoval míč. Yedder panenkou vyrovnává a ujištuji si LM, zatímco totálně prosrali boj o titul. Lyon může sezonu totálně zabalit.

Ale počkej, přichází Cherki a dává snad první ligový gol ve své kariéře. Vysvobozuje Lopese a celý Lyon z propasti a černé díry. Opět je šance se dostat do LM, Monaco se v závěru sezony sesypalo a o titul si to rozdá už jen Lille a PSG. To mě poser. Tým, který hraje poslední týdny jako City dostane v početní převaze dva goly a nechá se porazit od ještě více komického Lyonu. Měl jsem vytáhnout flašku a ožrat se během zápasů. Takže příští kolo doma s Lorientem 2-2

Reagovat
Thimpu25

moc hezký report

Reagovat
Seydou Doumbia

A Lyon si nechá vyredkovat ještě Marcela a De Scegliego, protože těch kvalitních obráncu máme až až.

Reagovat
smazaný uživatel

Monaco si jedným zápasom oddrbe celú ligovú sezónu

Reagovat
Elliasson

Já nechci obhajovat prohru Monaka, ale ten tým ze začátku se hledal, nicméně pak se dostal do velké flow. A to tím způsobem, že se nečekaně dostal do hry o ligový titul. Nicméně ten tlak byl na hráče velký a zkrátka jeden zápas nezvládli. Škoda... Ale rád uvidím ASM v LM!

Reagovat
Thimpu25

je otázkou, jestli třeba ten tlak ustojí i Lille v těch posledních třech kolech... za mě bude klíčový hned ten další zápas v Lens, doma se St. Étienne to může pro něj taky smrdět... ne že by Lille nemělo na to je porazit, ale vlastně jako případ Monaca - aby se z toho Lille nepo.ralo

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon mel jednoznačně dostat druhou červenou a její neudělení zásadně ovlivnilo výsledek a boj o titul.

Reagovat
Pyroman

Monaco Stejně jako minule Lyon s Lille top zápas, ale je kouzelný, jak se Lyon i Monaco zvládli prakticky sami vyřadit z boje o titul dojebáním vyhraných zápasů. VAR klasicky směšný, Kadewere měl jít ven a v 9 by asi Lyon byl za bod rád, každopádně co tam Monaco předvedlo po gólu na 2:2, za to si můžou sami. O titul už je to jen mezi Lille a PSG, tak snad to Lille dotáhne, byť jim teda venku proti Lens moc nevěřím.

Reagovat
smazaný uživatel

Lille

Reagovat
h8_sfatto

PSG ať si dojde pro LM,ale ne pro titul L1

Reagovat
El Fáňos

krásný závěr Ligue 1, škoda, že nejsou fanoušci, co kolo, to super zápasy!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele