Mladíci po debaklu velí: Zapomenout! Uděláme tlustou čáru, říká Altrichter

Foto: Chris Tanouye / HHOF-IIHF Images

2. května 2021, 9:33

Martin Voltr

Všechno špatně. Tak by se dal stručně shrnout poslední zápas české osmnáctky ve skupině, kdy dostala jedenáct branek od Rusů.

„Nehráli jsme naši hru, nehráli jsme to, co si říkáme v šatně. Bylo to tak od začátku zápasu,“ říká útočník Jakub Altrichter.

Češi relativně drželi se sbornou krok do poloviny utkání. První třetina rozhodně nebyla jednostranná, Rusové ale prokázali velkou efektivitu a dali tři góly.

„Oni byli na koni, my jsme se z toho nedokázali vylízat.“

Od páté trefy už to byl brankostroj, který nešlo zastavit. V hlavách čeští mladíci zřejmě kapitulovali.

„Nějak tak. Oni byli na koni, my jsme se z toho nedokázali vylízat. Měli jsme některé dobré pasáže, kde jsme měli vstřelit branku, ale prostě se to nepovedlo,“ smutní Altrichter.

Jediný impuls – gól Jakuba Kose na 1:4 ve 33. minutě – stačit nemohl, Rusové za minutu zase odskočili a v tu chvíli bylo hotovo.

Rychle zapomenout ?

Zveřejnil(a) Hokej dne Sobota 1. května 2021

Marně se mladíci zkoušeli v kabině nabudit. „Nebylo to tam nic příjemného, protože do zápasu jsme šli s nějakým cílem, který jsme neplnili. Padala ostrá slova, což bylo hodně potřeba. Pořád jsme se snažili nějak nakopnout, ale nešlo to,“ popisuje atmosféru v týmu obránce Jiří Ticháček.

Když se ke všemu potvrdila neskutečná kvalita zakončení, kterou ruský tým disponuje... Debakl 1:11 byl na světě.

„Na tenhle zápas chceme zapomenout, ponaučit se z chyb a ve všem se zlepšit.“

„Rusové byli určitě připravenější, byli víc hladoví po gólech. My jsme prostě nehráli svoji hru, to, co jsme chtěli. Kdybychom to vydrželi, tak výsledek vypadá úplně jinak,“ ví Ticháček.

Porážka přisoudila české reprezentaci do čtvrtfinále Kanadu. Tedy jediný tým, který na turnaji zatím neztratil ani bod. Tým, který má ve svém středu další ofenzivní supetalenty Wrighta, Bedarda a další.

Na druhou stranu – od jedenáctibrankového přídělu se můžou Češi jenom odrazit. Neexistuje žádný důvod, proč by měl všechno spláchnout.

„Na tenhle zápas chceme zapomenout, ponaučit se z chyb a ve všem se zlepšit,“ říká Ticháček. „Proti Kanadě budeme chtít vyhrát a předvést naši hru, kterou jsme se tady zatím prezentovali, kromě dneška.“

Češi jsou přesvědčení, že vysoký příděl na nich nezanechá žádné následky.

„Určitě ne, za tímhle zápasem uděláme tlustou čáru a do čtvrtfinále půjdeme s čistou hlavou. Budeme chtít hrát tak, jako jsme hráli ty předchozí. A vyhrát,“ souhlasí s parťákem Altrichter.

„Užijte si hokejové MS s Tipsportem! Stačí jen začít, získat 500 Kč zdarma a hrát soutěže o ceny za 33 milionů!“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz