InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Výlet s knihovnou do okolí Volyně

    Úterý 14.5 11:20 - Strakonice – sraz na autobusovém nádraží

  • Vernisáž výstavy obrazů Rudolfa Riedlbaucha

    Úterý 14.5 17:00 - Muzeum Středního Pootaví

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příchody do obrany Motoru: Lídr přesilovek, další návrat z Plzně i exkapitán Sparty

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Také defenzivními řadami Madeta Motoru České Budějovice se po sezoně prosvištěl uragán. Nezůstal kámen na kameni. Už v průběhu sezony odešel Jakub Suchánek do dnes už extraligového Kladna a René Vydarený oznámil, že s posledním zápasem ukončí svou bohatou kariéru. O generaci mladší Šimon Kubíček sice před koncem sezony prodloužil smlouvu s Motorem, ale nakonec se rozhodl, že to ještě podruhé v kariéře zkusí v zámoří. O Karla Plášila už vedení nemělo zájem, budějovický odchovanec bude působit ve Vítkovicích a největší hvězdu týmu Pavla Pýchu zlákala Mladá Boleslav. Klub zatím oznámil také příchod tří nových obránců, pojďme si je společně přiblížit. Ve všech případech se jedná o hráče s bohatými extraligovými zkušenostmi. Minimálně jednoho beka by ale ještě Jihočeši chtěli přivábit do svých řad.

Důležitou posilou obrany má být čerstvě třicetiletý rodák ze Zlína Petr Šenkeřík, který působil poslední tři kompletní sezony v Karlových Varech. Jeho devízou je ofenzivní podpora z modré čáry, dokáže dirigovat přesilové hry a je i dostatečně produktivní. V posledních třech extraligových sezonách posbíral postupně 22 (6+16), 25 (5+20) a 20 (4+16) kanadských bodů. Typologicky by tak mohl být náhradou za odcházejícího kapitána Pavla Pýchu. Petr Šenkeřík je v ideálním hokejovém věku, byť už má plno zkušeností – jako relativně mladý hrál hokej v Kanadě, USA nebo si vyzkoušel i hokejově exotické angažmá na Ukrajině.

O poznání známější tváří pro budějovické fanoušky je další navrátilec z Plzně – kromě Milana Gulaše totiž tým posílí i jeho parťák ze západočeské kabiny Roman Vráblík. Jedenatřicetiletý rodák z Písku v Budějovicích nakoukl do dospělého hokeje a strávil v Motoru i prvních pět prvoligových sezon. Platil za produktivního obránce a vysloužil si zájem z extraligové Plzně, kde dohrával sezonu 2017–18 a další tři roky působil kompletně na západě Čech. V Plzni se jeho role trochu změnila, stal se z něho defenzivnější bek, chodil na oslabení a zejména v obranných situacích dostával hodně prostoru. Na pozici pátého, šestého obránce s ním prý momentálně počítají i v Motoru, Vráblík může plnit úkoly komplexního obránce využitelného na obou koncích kluziště.

Rovněž 31 let je také zatím poslední posile budějovické defenzívy – Janu Piskáčkovi. Důrazný obránce působil posledních osm sezon ve Spartě Praha, kde byl dokonce kapitánem. V posledních sezonách měl ale velkou smůlu na zranění, proto se na Spartě rozhodli nepokračovat ve vzájemné spolupráci. Možná i častější zranění jsou jedním z důvodů, proč Piskáček podepsal smlouvu prozatím jen na příští sezonu. Pokud mu ale vydrží zdraví, jistě přinese do obrany Motoru tolik potřebný důraz, který po odchodech Niklase Pavla a Jakuba Suchánka tolik chyběl.

Kromě zmíněných posil Motor potvrdil také očekávaný návrat amerického obránce se zkušenostmi z NHL Conora Allena, který sezonu dohrával v Mladé Boleslavi, ale v Budějovicích má platnou smlouvu. Na try-out se o kontrakt pokusí zabojovat Ondřej Kachyňa a minimálně v přípravě dostanou šanci i mladíci Václav Svach a Dominik Vaněk. Z loňského kádru pokračují rovněž Ivan Lytvynov, Ondřej Slováček a Jan Štencel.

Obránci v aktuálním kádru Motoru: Conor Allen, Ondřej Kachyňa (zkouška), Ivan Lytvynov, Jan Piskáček, Ondřej Slováček, Václav Svach, Petr Šenkeřík, Jan Štencel, Dominik Vaněk, Roman Vráblík.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace