InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Koncert žáků Marie Homolkové

    středa 22.5 17:00 - ZUŠ – Hrad, Strakonice

  • Posezení s harmonikami

    středa 22.5 18:00 - Hospoda Myslivna Dražejov

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Další důraz do obrany: Motor posílí David Štich. Sezonu Jihočeši odstartují na ledě mistra

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Jak už jsme avizovali před pár dny, vedení hokejistů Madeta Motoru České Budějovice se do obrany poohlíželo ještě po urostlém vyloženě defenzivním obránci. Kilogramy i centimetry Motoru trochu chyběly po odchodech Niklase Pavla, Jakuba Suchánka a ukončení kariéry René Vydareného. Nyní se Jihočeši dočkali, jejich obranné řady posílí David Štich. „Bez pár centimetrů dvoumetrový a více než stokilový obránce David Štich nově přebírá zodpovědnost za ochranu brankářů i útočných hvězd v týmu!“ hlásí Motor hrdě na svém klubovém webu. Urostlý chasník působil naposledy v Litvínově, v Budějovicích podepsal roční smlouvu.

Na začátku května už také proběhl los nadcházející extraligové sezony. Soutěž začne prvním kolem v pátek 10. září. Hracími dny zůstávají úterý, pátek a neděle. V každém kole bude mít jeden tým volno – hned na úvod nebude hrát Sparta. Motor čeká ve startu druhé extraligové sezony atraktivní zápas. Posílení Jihočeši totiž jedou na horkou půdu třineckých Ocelářů, vítězů dvou posledních extraligových titulů. Nováček z Kladna v sestavě s Jaromírem Jágrem a Tomášem Plekancem odstartuje extraligu domácím soubojem s Vítkovicemi.

Předkolo play off, kterého se zúčastní týmy na pátém až dvanáctém místě tabulky, začne 11. března. Čtvrtfinále je na programu od 11. března, semifinále od 3. dubna a finálová série se bude hrát od 18. nejpozději do 30. dubna. Do extraligy se také vrací baráž. Poslední tým po základní části sestoupí přímo, předposlední pak bude muset hájit extraligovou příslušnost s vítězem Chance ligy. Baráž odstartuje 17. dubna a skončí nejpozději 29. dubna.

Program 1. kola Tipsport extraligy (pátek 10. září)

Bílí Tygři Liberec – Mountfield HK
Rytíři Kladno – HC Vítkovice Ridera
HC Oceláři Třinec – Madeta Motor České Budějovice
PSG Berani Zlín – HC VERVA Litvínov
HC Energie Karlovy Vary – HC Kometa Brno
HC Dynamo Pardubice – HC Škoda Plzeň
HC Olomouc – BK Mladá Boleslav

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace