O aktivitě velkomeziříčské radnice pro rekonstrukci náměstí chybí informace

Dubnové zastupitelstvo města Velké Meziříčí souhlasilo s vypracováním architektonické studie rekonstrukce Náměstí a přilehlých ulic ve Velkém Meziříčí.

Osloveny by měly být hned tři vítězné návrhy autorů:

1) Ing- arch- Davida Mikuláška a, Ing. arch. Filipa Musálka a Ing. arch. Lindy Bouškové

2) MCA atelier s. r. o.

3) Ing. arch. Tomáše Kopeckého, Ing. arch. Richarda Otty, Ing. arch. Anity Prokešové a Ing. arch. Lucie Kadrmanové Chytilové.

O aktivitách radnice od přijetí dubnového usnesení Zastupitelstva města chybí bližší informace. „Komunikace mezi městem Velké Meziříčí a třetími stranami ve věci pokračování architektonické soutěže na Náměstí probíhá dosud pouze v ústní formě,“ uvedla vedoucí finančního odboru místní radnice Pavla Pólová. Bližší informace Pólová nesdělila.

Není ani jasné, zda-li se uskuteční jednání mezi jednotlivými autory vítězných návrhů s představiteli města. „V současné době zatím není stanoven termín jednání s třetími stranami ve věci pokračování architektonické soutěže na Náměstí,“ dodala Pólová.

Podle informací Občasníku je ve vedení města neshoda o dalším postupu mezi radním a předsedou místní ODS Petrem Veličkou a starostou města Alexandrosem Kaminarasem. Radní Velička byl sekretářem architektonické soutěže a podporuje vítězný návrh týmu architekta Mikuláška, opozice v městském zastupitelstvu podporuje druhý návrh v pořadí. Starosta Kaminaras je příznivcem třetího návrhu v pořadí jako kompromisní varianty mezi vítězným návrhem a návrhem podporovaným opozicí.

Kvůli architektonické soutěži už jednou padaly hlavy na velkomeziříčské radnici. Ve funkci starosty města skončil tehdejší starosta města Radovan Necid (ODS) a nahradil jej tehdejší místostarosta Josef Komínek (ČSSD).

Podle informací Občasníku opět houstne atmosféra ve vrcholných kruzích velkomeziříčské radnice. Uskupení Společně VM opustila zastupitelka Ivana Bíbrová, která deklarovala podporu vítěznému návrhu architekta Mikuláška. Především místní ODS je značně nervózní z nečinnosti starosty Kaminarase při jednání o dalším pokračování rekonstrukce náměstí.

Starosta Kaminaras se pokusil na svou stranu získat místopředsedu místní ODS Jiřího Michlíčka, kterému nabídl pozici placeného kameramana videoprojevů představitelů města.


Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Grafickou podobu zajistil WebRex s.r.o.
 
Výroba www stránek a eshopů