Pomocník při záchraně života: Město nabízí seniorskou obálku do peněženky
Foto: Filip Klieštík
Litoměřice

Litoměřice - Informace o zdravotním stavu člověka mohou pomoci při záchraně života. Je proto důležité mít je stále u sebe, a to například formou miniobálky, kterou nosíte v peněžence.

Město Litoměřice začalo již před třemi lety jako první město v Ústeckém kraji nabízet službu pro samostatně žijící seniory. Projekt „Seniorská obálka“ pomáhá čím dál více záchranářům v péči o seniory v nepříznivé situaci. Nyní vznikla i její miniaturní verze, tzv. „seniorská obálka do peněženky“. Praktická pomůcka, kterou má senior stále při sobě, obsahuje důležité informace o jeho zdravotním stavu.

2505icekz2

Foto: Filip Klieštík

Účast v projektu spočívá ve vyplnění tiskopisu. Senior, vlastník seniorské obálky, uvede údaje o zdravotním stavu, užívaných lécích, alergiích a kontakty na blízké osoby. Obálku s vyplněnou I.C.E. kartou (v překladu slovo „In Case of Emergency“, tedy „v mimořádném případě nebo případě nouze“) senioři umístí na vnitřní stranu dveří od bytu nebo na lednici, miniaturní verzi pak do své peněženky. Informace uvedené v „Seniorské obálce“ pak mohou ušetřit záchranářům čas, když jde o život pacienta.

2505icekz3

Foto: Filip Klieštík

V tuto chvíli je do projektu zapojeno na sedm stovek seniorů. „Miniobálku zdarma si mohou senioři vyzvednout na městském úřadě v bezbariérové kanceláři se vstupem z podloubí u paní Benešové, případně v informačním centru. S vyplněním rádi pomohou pracovníci Odboru sociálních věcí a zdravotnictví Městského úřadu v Litoměřicích,“ uvedla Bohdana Dojčinovičová, referentka komunitního plánování městského úřadu. Více informací získáte na tel. čísle 416 916 125.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru