Sborná přivítá dvě posily ze zámoří! Příjezd Samsonova zatrhl Washington

25. května 2021, 18:44

Jan Šimek

K ruskému národnímu týmu se ve středu připojí dvě čerstvé posily ze zámoří. Sborné v Rize pomohou útočník Vladimír Tarasenko a obránce Dmitrij Orlov. Naopak brankář Ilja Samsonov se na světovém šampionátu nepředstaví. Není totiž zcela fit a Washington ho na MS nepustí.

Brankáři Alexandr Samonov a Ivan Bočarov? Ti se už před startem šampionátu netěšili kdovíjaké podpoře ruské veřejnosti a médií. Všeobecně se mělo za to, že pokud Washington vypadne v prvním kole Stanley Cupu, pomůže sborné zámořskými bitvami otřískaný Ilja Samsonov.

Teď ale sborná může na pomoc prověřeného gólmana zapomenout.

Přitom první nutná podmínka klapla bez problémů. Čtyřiadvacetiletý brankář měl zájem dorazit do Evropy a reprezentovat svou vlast na mistrovství světa. Klapl i druhá předpoklad a sice, aby Washington v play off NHL vypadl (a nejlépe co nejdříve). Stalo se – Capitals v sérii podlehli Bostonu, kde válejí Davidové Krejčí a Pastrňák, v jasném poměru 1:4 na zápasy.

Natěšení Rusové vyhlíželi příjezd Samsonova, jenže ten nakonec padá. Co se stalo? Na mistrovství světa Samsonova nepustí jeho zaměstnavatelé z Capitals, kteří jako důvod uvedli blíže nespecifikované zranění ruského gólmana. Ten tak setrvá ve Washingtonu, kde absolvuje dvoutýdenní rehabilitační cyklus.

Sborná tak přivítá "alespoň" dvě známé tváře ze zámoří. Souhlas k působení na šampionátu dostal na rozdíl od Samsonova obránce Washingtonu Dmitrij Orlov, ofenzivě by měl pomoct útočník St. Louis Vladimir Tarasenko. Ten ovšem v aktuálním ročníku NHL stihl naskočit pouze do 24 utkání základní části (4+10) a čtyř zápasů play off (2+0).

Oba hráči musí po příletu absolvovat testy na přítomnost onemocnění COVID-19 a následně nastoupí do karantény. Oba by měli stihnout poslední dva zápasy základní skupiny – nejdříve mohou naskočit do pondělního duelu se Švédskem, v úterý pak sborná změří síly s Běloruskem.

„Užijte si hokejové MS s Tipsportem! Stačí jen začít, získat 500 Kč zdarma a hrát soutěže o ceny za 33 milionů!“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz