Kam se v Teplicích vypravit v rámci Noci kostelů?
Do románské krypty se dostanete z Rooseveltovy ulice u Ptačích schodů
Co se chystá

Teplice – V pátek se otevřou kostely v Teplicích a v okolních obcích v rámci tradičního projektu Noc kostelů 2021. Akce si za dobu svého trvání získala velký zájem veřejnosti a stala se oblíbeným zpestřením jara. Podívejte se na páteční program některých teplických kostelů.

Románská krypta, Zámecké náměstí

Jednou z možností, kam v pátek vyrazit, je Románská krypta v areálu teplického zámku. Ta bude zpřístupněná každou půlhodinu v době od 17.30 do 21.30 hodin. Prohlídky románské expozice s možností návštěvy expozice pozůstatků zaniklého ženského benediktinského kláštera královny Judity budou bez průvodce. Vstup do expozice je z Rooseveltovy ulice a návštěvníci musí dbát platných hygienických nařízení.

Kostel sv. Alžběty Uherské, Šanov

Kostel bude otevřený od 18. hodiny a k dispozici je i bezbariérový přístup věží kostela z ulice Karla Čapka. Od 19.00-19.20 a dále od 20.00-20.20 se návštěvníci mohou zúčastnit komentované prohlídky kostela. V době od 18-21 hodin bude umožněný vstup na kruchtu s varhany, odkud je pěkný pohled na interiér sv. Alžběty. Pro zájemce, kteří budou chtít vyzkoušet rozeznít zvony ve věži, bude věž zpřístupněná v 18:45, 19:45 a 20:45. Kapacita věže je omezená, proto je lepší dorazit chvíli před začátkem.

Modlitebna Českobratrské církve evangelické, J.V. Sládka, Šanov

Modlitebna ve Sládkově ulici bude v rámci Noci kostelů otevřená od 19 hodin. První hodinu se ve hře na varhany představí Ondřej Krejča, nadaný slepý hudebník z Litvínova. Od 20 hodin si návštěvníci budou moci prohlédnout nově vymalovanou modlitebnu, na jejíž renovaci evangelíci ve sbírce vybrali 200 tisíc korun. V rámci akce je připravená výstava liturgických pomůcek a fotografií, které zachycují život teplického sboru církve evangelické. Kromě toho budou k vidění liturgické pomůcky: kalichy, klíče z bývalého Zeleného kostela nebo kniha čtení z roku 1615.

Kostel Božského Srdce Páně (Červený kostel), Trnovany

Červený kostel v Trnovanech bude pro návštěvníky pátečního večera otevřený v době od 18 do 22 hodin. Zazní živá i reprodukovaná hudba, zájemci se dozvědí něco z historie a součástí akce bude také prezentace Salesiánského střediska mládeže v Teplicích, tematicky zaměřená na Živý dům, který vznikne po rekonstrukci v objektu bývalých jeslí v Hlávkově ulici.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru