InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Divadlo A.Dvořáka: Jentl – drama podle povídky I. B. Singera

    pátek 17.5 19:00 - Sokolovna, Blatná

  • Mustang Bluesride

    pátek 17.5 19:00 - Club Highway 61 Kijevská 1474, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ve strakonickém OČKU se nechal očkovat medailista ze dvou olympiád

Václav Vochoska ve strakonickém OČKU , Autor: Miloš Vrátný - Jižní Čechy Teď

Václav Vochoska ve strakonickém OČKU     Autor: Miloš Vrátný - Jižní Čechy Teď

STRAKONICE – Dvojnásobný olympijský medailista a několikanásobný medailista ze světových šampionátů ve čtvrtek 27. května ráno dostal svoji druhou dávku vakcíny proti covidu ve strakonickém očkovacím centru. Spolu s manželkou dorazil krátce před 8. hodinou. Oním sportovcem byl Václav Vochoska z Třeboně, který se v minulosti věnoval veslování a z olympiád v Montrealu (1976) a Moskvy (1980) přivezl pokaždé bronz.

 

Jak se jihočeský sportovec, který 26. července oslaví 66. narozeniny, dostal na očkování do Strakonic? „Bylo to tak, že jsme s manželkou Marií potřebovali oočkovat kvůli dceři, abychom se mohli co nejdříve vidět. Přestěhovala se totiž ze spojených států do Evropy. Ta ještě před půlnocí, kdy vyběhl termín pro naši věkovou kategorii, hledala, kde by to bylo nejlepší a nejrychlejší. A našla strakonickou nemocnici," vysvětlil Václav Vochoska.

Nepříjemností se zdálo být jen to, že o rok mladší manželka dostala jiný termín na očkování. Což by pro pár znamenalo jet nakonec osmkrát do Strakonic. „To se mi moc nelíbilo, ale protože to tady bylo nejrychlejší, dojeli jsem sem na první očkování," konstatoval olympionik. Překvapilo ho, že hned před Strakonicemi ho navedly do očkovacího centra žluté cedule. A místní péči si pochvaloval. „Všichni v OČKU byli moc ochotní. Když jsme jim popsali náš problém, že bychom sem za týden museli znovu, dostali jsme odpověď, že manželka bude také oočkována, protože byla volná kapacita. Během chvilky jsme tak dostali vakcínu oba," zdůraznil Václav Vochoska.

Nyní už tedy mají druhou dávku za sebou oba. „Už předtím jsme říkali mezi svými kamarády vrstevníky, že už jsme očkovaní, ti nám téměř záviděli," zmínil bývalý sportovec. U veslování už není aktivní, užívá si důchodu. „Ale jsem aktivní důchodce. Po očkování máme naplánovaný výlet do Sudoměřic. A v pátek plánujeme, že pojedeme do Rakouska, do Wachau. Takže cestujeme. Díky tak rychlému očkování jsme mohli brzy naskočit do starého života," uzavřel Václav Vochoska.

Diskuse k článku - 4 příspěvky
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Jana 

    Reagovat

     

    Také nechápu, proč osmkrát. Asi na to nestačím, ale ať počítám, jak chci, dvě osoby krát dvě dávky - pořád mi vychází "čtyři cesty". Ale kdoví, třeba jsem zapomněla něco někde "znásobit" nebo "umocnit". Nebo to prostě bývalí sportovci mají jinak.

    Vloženo 27.5.2021 19:28:13

    • Jano 

      Reagovat

       

      Píše se v článku: že kdyby byl každý očkován v jiný termín což znamená 8x cesta do Strakonic. Pán 1.dávka = 2 cesty + 2.dávka = 2 cesty. Celkem tedy 4 cesty pro pána. A pro paní to samé. Takže dohromady 8 cest do Strakonic. Jelikož se v Očku zeptali a měli volnou kapacitu na očkování a nechali se očkovat společně tak jeli celkem 4x do Strakonic. LIDI ČTĚTE TY ČLÁNKY POŘÁDNĚ :))

      Vloženo 27.5.2021 21:53:13

  • Zdenka 

    Reagovat

     

    Protože mu to politicky myslí,

    Vloženo 27.5.2021 18:45:11

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Proč osmkrát?

    Vloženo 27.5.2021 16:46:20

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace