Neděle 12. května 2024, svátek má Pankrác
130 let

Lidovky.cz

Šarvátka v centru Prahy: mezi napadenými byl i šéfredaktor gay časopisu. Držel za ruku svého partnera

Česko

  12:50
PRAHA - Policie od nedělní noci vyšetřuje potyčku dvou skupin v centru Prahy. Podle informací policejního mluvčího Jana Rybanského skupina osmi lidí napadla pět lidí, přičemž někteří byli zraněni. Útočníci utekli a napadení věc ohlásili. Případ je zatím prošetřován pro podezření z výtržnictví a poškození cizí věci, řekl Rybanský. Nevyloučil ale, že by se právní kvalifikace mohla následně změnit.
Policie - ilustrační foto.

Policie - ilustrační foto. foto: Vojtěch ŠeredaLidové noviny

Mluvčí uvedl, že událost se stala kolem půlnoci na Rašínově nábřeží. Podle Rybanského je vyšetřování ale na počátku, policisté podle něj nyní zjišťují například okolnosti potyčky nebo zajišťují kamerové záznamy či výslechy.

Prodej bytu Arenbergerovi prověřuje policie. Podle Hřiba by to měla řešit Praha 1, až pak magistrát

Server Deník N, který na případ upozornil, uvedl, že mezi napadenými byl šéfredaktor časopisu Lui Jakub Starý. Podle něj bylo důvodem napadení to, že držel za ruku svého partnera.

Ten pro server iDnes.cz popsal ze svého pohledu, jak k celé události mělo dojít.  „Šli jsme po Náplavce, držel jsem se s partnerem za ruku. Naproti nám šla skupinka mladých kluků a začali mít nevybíravé poznámky typu ‚vy buzeranti zas*aný‘. Jelikož, přiznávám, jsem byl posilněn alkoholem, nechtěl jsem si to nechat líbit, reagoval jsem na to slovně. Ten konflikt pak gradoval, až se strhla bitka. On do mě strčil, já do něj. A už se to rozjelo. Bylo to chaotické a na detaily si nevzpomínám. V jednu chvíli mi lítaly pěsti do hlavy ze všech stran,“ řekl.

Mluvčí záchranné služby Jana Poštová potvrdila pro iDnes, že na místě zasahovala sanitka. „Ošetřili jsme šestatřicetiletého muže po napadení, utrpěl úraz k oblasti obličeje, zubu. Poté jsme ho převezli do Všeobecné fakultní nemocnice na stomatochirurgickou kliniku.“

Autoři: ,
Témata: Policie ČR

Jak předejít syndromu náhlého úmrtí kojence?
Jak předejít syndromu náhlého úmrtí kojence?

Syndrom náhlého úmrtí kojence (SIDS – sudden infant death syndrome) je doslova noční můrou všech rodičů. V současné době lze tomuto zbytečnému...