Vondroušová se snaží s koučem Mertlem zaměřit na délku úderů

31. 5. 2021, 15:48
Aktuality 3
Od konce dubna spolupracuje tenistka Markéta Vondroušová nově s trenérem Janem Mertlem. Snaží se zaměřit na délku úderů a právě i dlouhé míče pomohly předloňské finalistce Roland Garros zvládnout dnešní duel prvního kola v Paříži.
Profily hráčů
M. Vondroušová (© Česká sportovní)

Jednadvacetiletá Vondroušová se po turnaji ve Stuttgartu rozhodla skončit po půl roce s Liborem Salabou a domluvila se s Mertlem, který do té doby vedl Nikolu Bartůňkovou.

"Přišlo mi, že tamto se neubíralo dobrým směrem. Potřebovala jsem někoho, kdo mě bude tlačit do tréninku a v trénincích mě povede. Ne že bych nechtěla trénovat, to jsem nechtěla říct, ale potřebovala jsem někoho, kdo povede trénink," řekla Vondroušová novinářům.

S Mertlem se podle svých slov zná dlouho ze štvanického klubu a pochvaluje si i jeho komunikaci s Jiřím Hřebcem, s kterým se tenistka v Praze připravuje. "To je super. Mám pocit, že všechno jde správným směrem. Jsem z toho nadšená," pronesla Vondroušová.

První dva turnaje pod vedením Mertla ale dobře nedopadly. V Madridu i v Římě prohrála v prvním kole. "Měla jsem pár nepovedených turnajů, ale nehroutili jsme se, trénovali dál a jeli všechno stejně. Úvod sezony jsem měla dobrý, zůstávám pozitivní," řekla.

Před Roland Garros ladila formu na antuce I. ČLTK. Snažili se s koučem zaměřit na délku úderů. "Abych je hrála od začátku, což je hlavní," řekla sokolovská rodačka. V úvodním duelu se jí to dařilo od poloviny druhého setu, čímž eliminovala rány Estonky Kaii Kanepiové. "A mohla jsem hrát čopy a kraťasy," komentovala obrat v utkání a výhru 2-1 na sety.

Do turnaje vstoupila bez zdravotních komplikací, které ji pronásledují. "Teď jsem v pohodě, docela dlouho už mě nic nebolí. Třísla občas trošku, ale jinak jsem ráda, že mi zdraví dovolí hrát a trénovat normálně," řekla aktuální světová jednadvacítka.

Oblíbené palačinky si ještě nedala, ale i tak se v Paříži cítí dobře. Důvod je nasnadě - předloňská účast ve finále. "Vzpomínky odsud budu mít vždycky hezký," usmála se. "Celkově mi je tady areál sympatický. Kdykoli vlezu i na tréninkové kurty, tak se cítím dobře."

Tenistky mají letos šanci na hodinu opustit tzv. bublinu a mít volno mimo hotel. "Ještě jsem nikde nebyla. Většinou jsme byli na tréninku a raději kouknu na zápasy. Jsem fanoušek a sleduju všechno najednou. Pro mě je důležitější koukat na tenis, než chodit po městě," řekla a dodala, že navíc z okna hotelového pokoje kouká na Eiffelovu věž. "To mi z města stačí," uvedla.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
Mony
Jo, prodloužit délku úderu a zkrátit délku deky, pod kterou se často dostava
Reagovat
horska.kraslice
Tak ať se daří oboje!
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist