Cestování po třináctce usnadní a zrychlí nová spojka. Víme, kdy se začne stavět
Foto: ŘSD ČR
Teplice

Teplicko - Realizace stěžejní investiční akce Ředitelství silnic a dálnic ČR v okrese Teplice je naplánovaná na rok 2025. Kladrubská spojka výrazně usnadní a zrychlí cestování po silnici I/13 na Teplicku.

Navíc zkapacitněním silnice I/13 bude naplněn dlouhodobý záměr na homogenizaci silničního tahu hlavní podkrušnohorské magistrály. Novostavba silnice mezi Nechvalicemi a Kladruby se připravuje již řadu let, nyní jsou však vidět jasné posuny.

„Do konce letošního roku budeme mít zpracovaný čistopis dokumentace pro stavební povolení a zpracovanou dokumentaci pro územní rozhodnutí pro doplnění mimoúrovňové křižovatky na Novou Ves,“ komentovala primátorovi města Teplice Hynku Hanzovi současný stav přípravy Eva Semanová z úseku výstavby chomutovské Správy ŘSD.

Dlouhá doba přípravy, kterou historicky ovlivnila řada událostí, má vliv také na nutnou aktualizaci vydaného územního rozhodnutí z roku 2008. ŘSD počítá s realizací této stavby v letech 2025 až 2027.

V rámci pravidelné koordinační schůzky Správy Chomutov s magistrátem Teplice, která se konala prostřednictvím videokonference, byl primátor seznámen také s plánovanými opravami v teplickém okrese.

„V letošním roce počítáme s částkou více než 58 milionů korun na opravy silnic a mostů. V příštím roce, kdy by měla začít náročná oprava mostu přímo v Teplicích, se bude jednat o částku převyšující 200 milionů korun,“ informoval o plánech oprav vedoucí provozního úseku Správy Chomutov Vít Plechatý.

Od roku 2016 do roku 2023 bude částka vydaná na opravy silnic a mostů v okrese Teplice vyšší než jedna miliarda korun.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru