InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Děti ráje

    pátek 31.5 20:00 - Letní kino Písek

    Výpravná koncertní verze českého muzikálu v rytmu písní Michala Davida.

  • Den dětí

    pátek 31.5 15:00 - Areál Hilton Sezimovo Ústí

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zahájení turistické sezony v Táboře se vydařilo. Vylosovaní účastníci dostali věcné ceny

 Autor: Eva Výborná

    Autor: Eva Výborná

TÁBOR – V sobotu 5. června odstartovali v Táboře turistickou sezonu. Sportovně založení lidé se vydali na Cyklovýlet aneb Na kole po stopách J. V. Duška. Trasa měřila 60 kilometrů. Vedla z Žižkova náměstí přes Klokoty, Nasavrky, Řevnov, Nový Kostelec, zříceninu hradu Borotín, Kamennou Lhotu, Ostrý, Jistebnici, Makov a železniční most Balkova Lhota zpět do Tábora s cílem v Tismenickém údolí. Zde dostali kolaři poslední kontrolní razítko do účastnické karty. Cyklovýletu se účastnilo kolem třech desítek lidí. Mezi nimi byla třeba Pavla Jelínková.

„Jezdím na cyklovýlet každý rok. Je to moc pěkná akce. Jsem nadšená, že ji někdo takto zorganizuje. Jedu se svým parťákem Jirkou Žižlavským," řekla Pavla Jelínková.

Ovšem na všechny čekala je ještě vrcholová prémie s cílem na Žižkově náměstí. Jeden z účastníků v další skupině navrhl, že cíl by místo v údolí mohl být rovnou na náměstí.

Pro rodiny s dětmi město uspořádalo pochod Po stopách sochaře Jana Vítězslava Duška. Účastnilo se kolem čtyř desítek dětí se svými rodiči. Pochod vedl od náměstí Mikuláše z Husi přes Holečkovy sady až do přírodního amfiteátru u Ctiborova mlýna a měřil tři kilometry. Na trase čekaly na pochodující živé sochy.

V obou kategoriích byli vždy pomocí slosovatelných karet vylosovaní tři účastníci. Dostali věcné ceny v batůžku, který byl pořízený k loňskému výročí 600 let od založení města. Na Žižkově náměstí vylosoval starosta Štěpán Pavlík účastníky s čísly karet 24, 21 a 26.

Pro návštěvníky vyhrávali muzikanti: jihočeská dechovka Keramička, Tarapaca Jazz a Swing Band Tábor. „Připravili jsme si pro vás program Pocta Divadlu Semafor," uvedl třeba skladby z filmu Kdyby tisíc klarinetů kapelník Swing Bandu Tábor Jakub Valeš.

Kdo chtěl, mohl vystoupat na věž u kostela a podívat se na Tábor s výšky. 

Děti se na náměstí proháněly na kolech a koloběžkách na mobilním překážkovém okruhu. Po slosování účastnických karet byla na programu skupina Schodiště. V podvečer mohli návštěvníci zhlédnout dokumentární film Tábor – sen, město, symbol.

Diskuse k článku - 3 příspěvky
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • dol 

    Reagovat

     

    Příště by si měl autor napřed sám projet cyklotrasu a organizátor odpoledne dodržet časový rozvrh.

    Vloženo 6.6.2021 12:48:35

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Blbosti

    Vloženo 6.6.2021 10:37:58

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      Tebe by škoda nebyla.

      Vloženo 7.6.2021 07:47:44

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace