Návštěvníci Karlovarského kraje mají i letos nárok na příspěvek na ubytování

7. červen 2021 14:05

Karlovarský kraj i v letošním roce podpoří regionální cestovní ruch. Turistům, kteří se v kraji ubytují v červnu a v září, přispěje za určitých podmínek na ubytování.

Karlovarský kraj chce po koronavirové krizi rozhýbat cestovní ruch a přilákat turisty. Návštěvníkům proto za určitých podmínek zaplatí příspěvek na ubytování až 300 korun za jednu noc. Opatření se podle kraje osvědčilo už loni, kdy turisté vyčerpali necelé 3 miliony korun.

Michal Zídek z penzionu Quest v Lokti na Sokolovsku vyřizuje rezervace. Zájem o ubytování roste

„Mělo to nějaký směr a smysl. Lidé to využívali, nebylo jich mnoho, ale určitě to pomohlo alespoň v té době. Bylo to fajn,“ říká Michal Zídek z penzionu Quest v Lokti na Sokolovsku. Jakožto majitel ubytovacího zařízení se vloni sám informoval o krajské podpoře ubytování, aby mohl klientům případně poradit.

Podmínky získání příspěvku

Příspěvek na ubytování v Karlovarském kraji může získat i letos kdokoliv, kdo je občan Evropské unie a v regionu stráví za účelem dovolené minimálně 3 až 6 nocí. Podpora ubytování je cílená mimo hlavní turistickou sezonu, lidé jí tedy můžou uplatnit do konce června nebo od září do konce listopadu. Výše příspěvku je shodná jako v loňském roce.

„Obecně řečeno je to 300 korun za noc, ale je to do výše 50 procent ceny. Další podmínka je, že to bude tři až šest po sobě následujících nocí v jednom zařízení. Máme podporu pro jednoho až další čtyři členy domácnosti,“ vysvětlil náměstek hejtmana Vojtěch Franta z České pirátské strany.

V loňském roce kraj zaznamenal víc než tisíc žádostí o podporu na ubytování. Nejčastěji příspěvek využívali návštěvníci hotelů a penzionů ve Františkových Lázních.

autoři: Ivana Sedláčková , nkr
Spustit audio