Skupina Midi Lidi vydala dvě nová alba

Skupina Midi Lidi vydala dvě nová alba

Pořad v souvislostech


Rozhovor se skupinou Midi Lidi
Budeme vysílat

S pianistkou Nikol Bókovou o albu Expedition
Se skupinou Jarabáci o albu Nejvyšší prkno
Jaroslav Albert Kronek – 70
Vysílali jsme


Rozhovor s britským duem The Breath

Se skupinou Tempus o albu Bludička

Rozhovor s finským hudebníkem Ilkkou Heinonenem
Audioarchiv
8. června 2021 Alternativní hudba, Aktuality Autor: Milan Tesař

Dvě nová řadová alba dva dny po sobě vydala skupina Midi Lidi. Její pátá deska Nikdo se ti nebude smát, když budeš mít lidi rád vyšla 1. června 2021, následující album Heal the World, konečně! jen o den později. Rozhovor s kapelou Midi Lidi chystáme na 8. července.

Skupinu Midi Lidi v současné době tvoří Petr Marek, Prokop Holoubek, Tomáš Kelar, Markéta Lisá a Magdalena Hrubá. Písničky byly nahrány ve studiu u Jiřího Topola Novotného, mix a mastering měl na starosti Ondřej Ježek. Jednu novou píseň netradičně zpívá Tomáš Kelar, dva náměty textů přinesla Magdalena Hrubá a jednu zcela sólovou autorskou písničku, poprvé i včetně textu, připravil Prokop Holoubek. Jako hosté se na nových albech mihnou mj. Petr Fiala, Luboš Malina, Ondřej Zámečník, Jiří Nezhyba, Ladislav Mirvis Mirvald, Gustáv Husák a další.

V textech se prolínají témata osobní, existenciální, společenská i „debilní“, ale najde se i čtvrthodina, kde se mlčí. První z desek, na nichž vůbec poprvé zpívá celá kapela, včetně VJky Magdaleny Hrubé, se textově odehrává více „ve společnosti“, druhá je o něco osobnější. Společným jmenovatelem obou nahrávek je pak apel: „Zkusme se domluvit!“, tedy téma, které se u kapely Midi Lidi objevovalo už dříve, například ve videoklipu Hemenex.

V období posledních pěti let kapela pracovala na soundtracích filmů Trash on Mars (spolu s Ondřejem Ježkem a Tomášem Procházkou, režie Ben Tuček), Prezident Blaník (režie Marek Najbrt), Prokop Holoubek složil hudbu k večerníčku Mlsné medvědí příběhy, Markéta Lisá vydala sólové album Kisko. Petr Marek také režíroval úspěšné videoklipy Disco Science (Ventolin) a Mý technický já (Monika Načeva). V roce 2019 v jeho režii natočili Midi Lidi krátký film Hemenex, kde zazněla i zmíněná stejnojmenná píseň.

(Podle oficiální tiskové zprávy)

Rozhovor se skupinou Jarabáci

jarabaci2Poslechněte si rozhovor se skupinou Jarabáci o albu Nejvyšší prkno.

Regiony

Regiony

Hudební výlet do Pobaltí

JUUK_MulkaStabule_obalCDVydejte se s námi za hudbou Litvy, Lotyšska a Estonska.

Hudební výlet do Francie

kiledjian_the-otium-mixtapeZveme vás na hudební výlet do Francie.

Partneři

Harmonie_logo_velke_web

Darujte Proglas!