Dva psovodi pomáhají v týmu litvínovských strážníků. Jejich svěřenci jsou ve službě i devět let
Psovodi Městské policie Litvínov splnili atest Ministerstva ČR. Foto: město Litvínov
Litvínov

Litvínov - Na konci května splnili psovodi Městské policie Litvínov kynologický atest. Strážníci mají nyní ve svém týmu dva psovody. Oba musí každé dva roky se svým služebním psem plnit atestační zkoušky Ministerstva vnitra ČR.

Zkušebním komisařem byl mjr. Petr Tomášek, vedoucí oddělení služební kynologie krajského ředitelství Policie Ústeckého kraje. „Součástí je splnění základních kynologických dovedností. Tedy povely jako sedni, lehni, k noze, chůze u nohy, odvolání psa. Kromě toho musí pes zvládnout zpacifikovat agresora, i když má na tlamě košík,“ dává příklady strážník Michal Schreiber.

Pes slouží u policie dle zdravotního stavu v průměru devět let. Do výcviku si berou strážníci psa, který má již určitou míru základních dovedností, a sami jej následně vycvičí tak, aby mohli splnit atest a zvíře mohlo nastoupit do služby. Oba litvínovští strážníci, Michal Schreiber a Zdeněk Olah, se svými svěřenci tvoří sehranou dvojici již několik let.

Spolupráce strážníků a kolegů z Policie České republiky je oboustranně výhodná. „Naši psovodi spolupracují při zásazích policistů České republiky. Kynologové z řad policie zase pomáhají s výcvikem našich psů a pravidelně nás informují o nových metodách. Společně také pořádají preventivní protidrogové akce ve školách,“ dodává velitel Městské policie Litvínov Martin Klika.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru