Čeští motocykloví závodníci se o víkendu neztratili.

ÚSPĚŠNÝ VÍKEND ČESKÝCH MOTOCYKLISTŮ

Prvního závodu Mistrovství světa v trialu v italském Tolmezzo se zúčastnil talentovaný závodník a člen ACCR Czech Talent Teamu David Fabián. Během sobotního závodu získal se svým motocyklem Beta celkové třetí místo se ztrátou jednoho bodu a osmi sekund na druhého. V neděli se mu tolik nedařilo, ale v nabité třídě Trial125 dokázal dojet sedmý.

Další světový závod čeká našeho trialistu o víkendu 3. a 4. července ve Francii.

 

 

 

Dařilo se také Ondřejovi Vostatkovi, který sbírá zkušenosti v rámci závodů FIM CEV REPSOL ve třídě STK600. O uplynulém víkendu se zúčastnil závodů v Barceloně, kde v první jízdě dojel třetí a ve druhé druhý. Celkově si tak ze Španělska odvezl jezdec týmu FAU55 TEY RACING druhé místo.

Své první mistrovské body v šampionátu Supersport 300 získal za osmé místo v italském Misanu český reprezentant Oliver König. Závod v provincii Rimini byl plný pádů, které se však Königovi vyhnuly. Celkově dokončilo závod 22 jezdců ze 40. „Povedl se nám důležitý krok, ale chceme více,“ doplnil manažer Čihák. Königa v červenci čeká závod v Nizozemsku a pak začátkem srpna akce na domácím okruhu v Mostě.

 

Společně s Königem se na start MS Supersport 300 postavil také český tým Accolade Smrz Racing, který reprezentuje José Luis Perez Gonzalez a Victor Rodriguez. Oba jezdci týmu se v těsném souboji drželi na pozicích v TOP10 až do samotného závěru, kdy během jednoho kola udělalo chybu několik soupeřů.

Jedna taková chyba stála José Luise hned několik pozic, když byl v posledním kole závodu donucen vyjet mimo trať. I přesto však dokázal projet cílem na 11. pozici. Victor Rodriguez tolik štěstí již neměl, když ho také v samotném závěru potkal pád zaviněný jedním ze soupeřů.

 

 

 

V neděli se zúčastnil prvního závodu Mistrovství světa v motokrosu český reprezentant a člen ACCR Czech Talent Teamu Petr Polák, který na světové scéně hájí barvy švýcarského týmu hostettler Yamaha Racing. Petr neměl svůj den, ale pracuje dále. Z Ruska si neodvezl žádný bod a v celkovém pořadí skončil pětadvacátý.

„Jsou to velmi neuspokojivé výsledky. Vystavil jsem se zbytečně velkému tlaku a tlačil jsem moc na pilu… Byla to hektická, nepřesná jízda s pády, které mě stála vše. Budu na tom pracovat! Potřebuji se zklidnit, abych mohl ukázat tvrdou práci, kterou jsem do toho vložil.

Omlouvám se,“ vzkázal zklamaně Polák, kterého čeká další závod 27. června v anglickém Matterley Basin.

 

 

 

 

 

Evropské zkušenosti sbíraly také reprezentantky Kristýna Vítková s Anetou Čepelákovou. Zúčastnily se prvního závodu ME Žen na litevské trati Šiauliai. Vítková ukázala svou rychlost a získané zkušenosti a z Litvy si odvezla osmé místo.

Svou premiéru na evropské scéně zažila Čepeláková, která si za dvě desátá místa odvezla desáté místo i celkově. Za čtrnáct dní čeká naše závodnice další závod v Itálii.

AČR a ACCR Czech Talent Team
foto týmů

 

Ewc_24_H_Motos_2020_YART Yamaha, Fritz Marvin, Hanika Karel, Parkes Broc, Canepa Niccolo, Yamaha YZF R1, Formula EWC

 

 

Ewc_12_H_Estoril_2020_Race_Team Bolliger Switzerland, Jezek Ondrej , Walraven Nigel, , Pellijeff Jesper, Kawasaki ZX 10R, Formula EWC

 

PS: skvěle si na trati vedli při významném závodu 24 Le Mans moto Brňané Karel  Hanika a Ondra Ježek, ikdyž nakonec to „nedopadlo“….. jak píšeme ne jiném místě. Ale nepochybně předvedli skvělý výkon.

 

Po 855 kolech Yoshimura SERT Motul vítězí na 24 h v Le Mans. Ježek čtvrtý.