Sandström očekává, že zůstane v Clio Cupu i příští rok

Jezdec mělnické stáje Carpek Service Filip Sandström letos zatím dominuje šampionátu Clio Cup Bohemia. S přestupem do TCR Eastern Europe, který se nabízí, ale Švéd nespěchá.

Letošní sezona ESET Cupu završila o víkendu v Poznani svou první polovinu. Součástí seriálu jsou mimo jiné i závody Clio Cupu Bohemia. Zde je na tom zatím nejlépe závodník české stáje Carpek Service Filip Sandström. Švéd vyhrál z dosavadních šesti závodů čtyři a vede šampionát s náskokem 33 bodů.

V předchozích dvou sezonách ESET Cupu jsme mohli vidět, že se úřadující šampion kategorie Clio Cup přesunul do seriálu TCR Eastern Europe. Zatímco v roce 2020 tak učinil šampion Clio Cupu ze sezony 2019 Michal Makeš s týmem Mičánek Motorsport powered by Buggyra, letos se po loňském titulu v Clio Cupu účastní kompletní sezony TCR Eastern Europe Tomáš Pekař se svou stájí Carpek Service. Současného Pekařova jezdce v Clio Cupu Bohemia Sandströma ale příští rok přesun do tohoto šampionátu nejspíše ještě nečeká.

„Momentálně to vypadá tak, že minimálně ještě jeden rok budeme závodit v Clio Cupu. Nikdy ale nevíte, jaké příležitosti se v budoucnu naskytnou,“ prozradil švédský jezdec v rozhovoru pro oficiální webové stránky ESET Cupu.

Filipa Sandströma budeme nejspíše i příští rok vídat v závodech kategorie Clio Cup. Foto: Petr Frýba

Sandströmovými nejbližšími pronásledovateli v průběžném pořadí Clio Cupu Bohemia jsou momentálně jeho týmoví kolegové u Carpek Service Erik Bertilsson a Richard Meixner. Zatímco Bertilsson je druhý, Meixnerovi patří třetí místo a za Sandströmem zaostává o 72 bodů. Nejspíše to je právě Meixner, kdo má ze současného startovního pole Clio Cupu k přesunu do TCR Eastern Europe nejblíže. Před startem sezony totiž uvedl, že by si v tomto šampionátu ještě letos chtěl připsat svůj první start.

Úvodní foto: Petr Frýba

Autor

Dušan Bouzek

Motoristický novinář, který se specializuje na české a slovenské okruhové závodění a české jezdce. Intenzivně se věnuje zónovému mistrovství FIA CEZ, seriálům ESET Cup, TCR Eastern Europe i kartingu.