Strážníci v Litvínově začali využívat mobilní radar. Víme, na která místa se zaměří
Strážníci využívají mobilní radar. Foto: MP Litvínov
Litvínov

Litvínov - Strážníci Městské policie Litvínov začali využívat ke kontrolám dodržování omezených rychlostí u základních škol mobilní měřič rychlostí.

Radar budou strážníci přemisťovat v nepravidelných intervalech na vybraná místa v Litvínově, kde je větší koncentrace dětí, převážně v ranních hodinách, když jdou děti do školy.

 

„Řidiče, který rychlost nedodrží, strážníci na místě zastaví. Samozřejmě zaplatí pokutu. Hlavním smyslem ale je, aby si řidiči uvědomili, že u základních škol je rychlost omezena na 30 km/h a tuto rychlost dodržovali. Jedná se především o preventivní opatření, které má zvýšit bezpečnost dětí na přechodech,“ uvedl velitel městské policie Litvínov Martin Klika.

Mobilní radar může obsluhovat pouze proškolený strážník, který získal certifikát. V současné době má tento certifikát osm strážníků Městské policie Litvínov.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru