Společnost Huawei vydává bílou knihu o rozšířené realitě a popisuje výhody 5G + rozšířené reality

Na konferenci Huawei Better World Summit for 5G + AR vystoupil Bob Cai, ředitel marketingu Huawei Carrier BG, s hlavním projevem nazvaným 5G + rozšířená realita - proměna snů ve skutečnost. V tomto projevu Cai řekl, že 5G bude motorem rozšířené reality a rozšířená realita posune 5G. Oznámil také vydání bílé knihy „AR Insight and Application Practice" (Vhledy a aplikační praxe rozšířené reality), která nabízí pohled na odvětví rozšířené reality z hlediska zařízení, aplikací a sítí. Cai vyzval celé odvětví ke spolupráci na prosperujícím ekosystému 5G + AR.

Rozšířená realita vytváří novou hranici

Podle údajů společnosti Huawei a třetích stran bude mít trh s rozšířenou realitou do roku 2025 hodnotu 300 miliard dolarů. „Rozšířená realita se nejprve masivně rozšíří v pěti prioritních odvětvích: vzdělávání, na sociálních sítích, v nakupování, cestování a navigacích a hrách," řekl Cai. „Rozšířená realita dokáže opravdu sblížit fyzický a digitální svět, čímž se sny stanou skutečností."

Rozšířená realita zefektivňuje komunikaci

Na akci se Cai podělil o případové studie společnosti Huawei využívající rozšířenou realitu. Kvůli onemocnění COVID-19 nemohou zákazníci z celého světa navštívit společnost Huawei osobně, a proto využívá rozšířenou realitu k předvádění svých špičkových produktů a řešení on-line, což značně zefektivňuje komunikaci. Společnost Huawei také využívá rozšířenou realitu k dosažení rychlého dodání základnových stanic 5G, což výrazně zvyšuje efektivitu dodávek.

Huawei zjednodušuje rozšířenou realitu

Na akci Cai předvedl, jak Huawei „vyrábí" rozšířenou realitu. Aplikace Air Photo od společnosti Huawei využívá jedinečné algoritmy pro převod 2D fotografie na digitální 3D model, což výrazně zjednodušuje modelování 3D postav v rozšířené realitě. Cai také představil Huawei AR Engine, firemní platformu pro vývoj rozšířené reality zaměřenou na mobilní zařízení. S nástrojem Huawei AR Engine stačí vývojářům k vytvoření efektů rozšířené reality napsat pouze 10 řádků kódu, což výrazně zvyšuje efektivitu vývoje těchto aplikací.

Celé odvětví by mělo spolupracovat na vytvoření ekosystému 5G + AR

Akce se zúčastnila řada významných hostů, kteří přednesli hlavní příspěvky, mezi kterými nechyběli Che Čcheng-ťien, ředitel Úřadu pro správu komunikací v Šen-čenu, David MacQueen, výkonný ředitel společnosti Strategy Analytics, Chuang Che, hlavní producent televizní stanice v Šen-čenu, Wej Žung-ťie, generální ředitel společnosti RealMax, Hiroshi Fukuda, generální ředitel společnosti meleap, Liang Ťin-chao, zástupce čínského regionu HADO, a Fu Ťie, výkonný ředitel asociace Shenzhen AR Association. Podělili se o nejnovější případy použití rozšířené reality a o své názory na budoucí trendy v této oblasti.

Podle Che Čcheng-ťiena je Šen-čen prvním městem na světě s úplným pokrytím 5G SA. Služby ICT, které představuje rozšířená realita, lze potenciálně využít v široké škále odvětví, včetně průmyslové výroby, elektronického obchodu, nemovitostí, dekorace interiérů, kultury, sportu, cestovního ruchu, zdravotnictví a vzdělávání. Aplikace rozšířené reality se staly klíčovým motorem digitální transformace a zásadně změní výrobní postupy i způsob života.

Na závěr svého projevu Cai řekl: „Chcete-li jít rychle, jděte sami, chcete-li jít daleko, jděte společně. Rozvoj rozšířené reality vyžaduje spolupráci celého odvětví a vytvoření prosperujícího hodnotového řetězce 5G + AR. Spojení rozšířené reality a 5G přichází v pravý čas. 5G je motorem rozšíření reality a ta zas posouvá 5G."

Stáhněte si bílou knihu „AR Insight and Application Practice" (Vhledy a aplikační praxe rozšířené reality) na adrese:

https://carrier.huawei.com/~/media/CNBGV2/download/bws2021/ar-insight-and-application-practice-white-paper-en.pdf

Foto: https://mma.prnewswire.com/media/1535699/image1.jpg

Foto: https://mma.prnewswire.com/media/1535700/image2.jpg

KONTAKT: Ling Tchao, taoling1@huawei.com

Klíčová slova Čína-počítače-komunikace-Huawei

Oblast
Asie, Austrálie (as)

Kategorie
IT, telekomunikace

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.