Itálie zavede karanténu pro cestující z Británie

Itálie zavede pro cestující z Británie povinnou pětidenní karanténu a testování. Důvodem jsou obavy z rozšíření nakažlivější mutace koronaviru, která je známá jako delta a poprvé byla odhalena v Indii. Vstup do Itálie bez nutnosti nastoupit karanténu bude naopak umožněn cestujícím z dalších zemí EU, Spojených států, Kanady a Japonska.

Podmínkou ale bude čerstvý negativní test na koronavirus nebo takzvaný zelený pas dokládající, že byli proti nemoci covid-19 plně naočkováni. Opatření má vstoupit v platnost v pondělí. S odvoláním na dnešní oznámení italského ministra zdravotnictví Roberta Speranzy o tom napsala agentura Reuters.

Cestujícím z Indie, Srí Lanky a Bangladéše zůstane Itálie zatím uzavřena, uvedl Speranza na facebooku.

Itálie opatření vůči cestujícím z Británie zpřísňuje poté, co tak v různém rozsahu učinily Francie, Rakousko či Německo.

Británie dnes oznámila, že počet záchytů mutace delta v zemi za poslední týden vzrostl o 79 procent. Podle vládní zdravotní agentury Public Health England na vysoce nakažlivou variantu delta nyní připadá 91 procent vyšetřených vzorků.

Související

Více souvisejících

Itálie Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Aktuálně se děje

před 53 minutami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Dominik Feri

Trest pro Feriho je adekvátní, konstatoval odvolací soud v rozsudku

Tříletý trest odnětí svobody pro exposlance Dominika Feriho je adekvátní, konstatovali soudci odvolacího senátu pražského městského soudu v rozsudku podle informací České televize. Feri v uplynulých dnech nastoupil do vězení, kde si má odpykat trest za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění. Odvolací soud mu ho potvrdil na konci dubna.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Momentka z filmu Priscilla.

RECENZE: Priscilla je křehkým i svíravým protipólem rockové pohádky

Sofia Coppola se po Marii Antoinette z roku 2006 navrací k životopisu slavných osobností. Oproti extravagantně postmodernímu portrétu francouzské panovnice je Priscilla subtilní a intimní. Ani tady však pro režisérku nejsou faktografické údaje tolik důležité a přináší křehce vystavěný portrét manželky krále rocku, jenž zprostředkovává svírající atmosféru.

před 5 hodinami

Povodně, ilustrační fotografie.

Počasí: Meteorologové zmírnili výstrahu před povodněmi na západě

Povodňová hrozba na západě Česka způsobená vydatnými srážkami se snižuje. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v sobotu zmírnil výstrahu před povodňovými jevy. Na Radbuze, Úhlavě, Úslavě a jejich přítocích se přesto očekává překročení druhého stupně povodňové aktivity. 

před 6 hodinami

Yemi A.D.

Yemi A.D. do vesmíru nepoletí. Japonec zrušil "neuskutečnitelnou" misi

Japonský podnikatel Jusaku Maezawa zrušil misi dearMoon, v jejímž rámci měl s celebritami absolvovat první turistický let kolem Měsíce. Informovala o tom agentura Reuters. Let se měl původně uskutečnit do konce minulého roku, stanovený cíl se však stal podle organizátorů neuskutečnitelným. 

před 7 hodinami

Ursula von der Leyenová, předsedkyně Evropské komise

Izraelský návrh příměří získává podporu. Vítá ho EU i OSN

Izraelský plán pro palestinské Pásmo Gazy uvítali předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová i generální tajemník OSN António Guterres. Americký prezident Joe Biden v pátek oznámil, že Izrael předložil palestinskému teroristickému hnutí Hamás návrh na úplné příměří v Pásmu Gazy. 

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

Policie ČR

Sebevrah ve Zlíně nepřežil pád v obchodním centru

Tragédie se v pátek odpoledne stala v obchodním centru ve Zlíně, kde došlo k pádu člověka. Muž na místě podlehl zraněním, která utrpěl. Případem se zabývá policie. Vše zatím nasvědčuje tomu, že šlo o sebevraždu.

před 12 hodinami

včera

včera

Smrt v leteckém motoru. Na veřejnost pronikly děsivé detaily, nešlo o náhodu

Hlavním amsterodamským letištěm otřásl děsivý incident. Ve středu byla do běžící turbíny letadla nasáta a usmrcena osoba.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy