Josef Černý obhájil titul průměrem srovnatelným s dalšími mistry, kteří jeli na rovinaté trati. Ale takto napříč jednotlivými šampionáty se výkony jen těžko porovnávají a srovnání nemusí být objektivní.

Takže jak u nás doma?

Černý vyhrál o minutu a devět vteřin před nestorem naších časovek Janem Bártou, což je pro Pepu Černého docela dobrá vizitka. Třetí Adam Ťoupalík docela překvapil, nebo možná trochu zklamal Jakub Otruba. Adam ztratil další minutu a Jakub na svého týmového kolegu půlminutu. Za Černým se seřadili čtyři Elkováci, když na pátém místě skončil Michael Kukrle a až na šestém Zdeněk Štybar, ten zaostal o 3:06 za vítězným Černým. Sedmý byl ještě s rozumnou ztrátou 3:17 Michal Schlegel, v jeho případě a s jeho formou to mohlo být lepší. Potom už jsou ztráty dalších nad pět minut.

Bohužel účast jen osmnácti účastníků nevypovídá o široké české základně.

Pepu Černého bude zdobit i na velkých závodech mistrovský dres další rok


V U23 překvapil Tomáš Kopecký, který zvítězil v čase sice o tři minuty horším, než první z kategorie Elite, ale srovnatelném se Zdeňkem Štybarem. Za ním se seřadili mladíci - druhoročák Jakub Bouček a prvoročák Mathias Vacek. Oba měli časy srovnatelné, dělila je jen jedna vteřina, ale na Kopeckého ztratili téměř minutu. Čtvrtý Tomáš Jakoubek měl čas o téměř další minutu horší. Asi zklamáním byl čas a výkon Vojty Řepy, který skončil na pátém místě. A spokojení jistě nebyli šestý Jakub Ťoupalík a především sedmý Pavel Bittner.

Ani tady nebylo startovní pole široké, na start se postavilo dvacet mladíků.


Zajímavostí jsou výsledky slovenského šampionátu. Vyhrál Ronald Kuba, v čase horším, než Kopecký. A o Kubovi píše  cycling-info.sk: "Po vlaňajšom prekvapujúcom bronze si viac veril Ronald Kuba z maďarského klubu Brigetio. Opäť sa výborne pripravil a zdolal celú konkurenciu najmä kontinentálneho tímu Dukla Banská Bystrica. Kuba je špecialistom na aerodynamiku či nastavenie posedu a časovkárske špeciály, hoci sa cyklistike profesionálne nevenuje." Asi si to bánskobystrická Dukla za rámeček nedá.