InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Absolventský koncert hudebního oddělení ZUŠ

    pondělí 3.6 18:00 - Městská galerie Vodňany

  • Pohádky pana Pohádky

    pondělí 3.6 9:30 - Městské divadlo Prachatice

    Vtipné zpracování známých pohádek.

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Anketa: Domácí úkoly ano či ne?

Jste v základních školách pro zrušení domácích úkolů?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Výtvarník Daniel Kyncl vyzdobil veselský podchod

 Autor: Kateřina Borovská

    Autor: Kateřina Borovská

VESELÍ NAD LUŽNICÍ – Veselské vlakové nádraží je od soboty veselejší. Zasloužil se o to českobudějovický ilustrátor a grafik Daniel Kyncl. Podchod, který vede k vlakovým nástupištím, je barevný s překrásnými motivy. S městem Daniel Kyncl spolupracoval už dříve, kdy vymaloval hlavní přestupní terminál mezi vlakovým a autobusovým nádražím. Právě kvůli velkému úspěchu s tímto motivem a sloganem Buďte Veselí, Kyncla oslovily i České dráhy. Na svou dřívější malbu navázal a dílo se opravdu vyvedlo.


Veselejší podchod maloval výtvarník Kyncl přibližně 14 dnů, samotná malba byla rozdělena do více částí. Objevuje se jak umělcův volný styl , tak i vlakové motivy. Malba probíhala za plného provozu vlakového podchodu. V úterý 29. června v 9.30 má na místě proběhnout vernisáž.

Diskuse k článku - 6 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Petr 

    Reagovat

     

    Malby sice parádní, bohužel stále existuje jedno velké ale: Neuvěřitelně houstne provoz aut a do toho přijde hejtmanství s myšlenkou, resp. dvěma hloupě kardinálními myšlenkami. 1) Zruší před sezonou 60 vlaků s poukazem, že s nimi za kovidu nikdo necestoval. 2) Opět nezavede plošnou integraci veřejné dopravy, jak v rovině tarifní, tak v provázání všech spojů. Jinde integrace funguje a nese m.j. menší zatížení měst od provozu aut. V JČ má tento hloupý přístup na svědomí pouze další rozšiřování parkovacích zón. Asi se lépe odklání a nedělá nic, než popřemýšlet, případně se rozjet jinam a aplikovat jejich postup pro naše lidi.

    Vloženo 20.6.2021 07:01:15

  • Stanislav Kaisler 

    Reagovat

     

    Opravdu ho oslovili České dráhy? Já bych řekl, že to asi byla spíše Správa železnic, jejíž logo je i na fotkách. Mě se to líbí, jezdím vlakem poměrně často a stále nacházím na zdech podchodu nové a nové zajímavé detaily.

    Vloženo 20.6.2021 05:45:52

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      A mě se zase líbí napsat: .... oslovily České dráhy...... s měkkým i a ještě se pod to podepsat svým jménem. To je ta pravá oslovina.

      Vloženo 20.6.2021 07:07:27

      • Stanislav Kaisler 

        Reagovat

         

        A proč bych se nepodepsal, nejsem člověk neomylný a v tomto případě jsem holt udělal chybu. No a co?

        Vloženo 20.6.2021 07:22:19

      • Martin 

        Reagovat

         

        Pane Kaislere, jste jeden z mála, kdo se tady podepisuje. Toho je třeba si vážit, protože nechat si pak nadávat od zdejších bezmozků na to já koule nemám. Ale takovej ubožák jako tady pisatel to teda zas nejsem.

        Vloženo 20.6.2021 09:23:02

        • anonymní čtenář 

          Reagovat

           

          Kdo tady komu nadává, ty ubohý bezmozku bez koulí? Jen jsem napsal, že se mi líbí jak to napsal a ještě se pod ten nesmysl podepsal. Takže jediný ubohý bezmozek bez koulí jako jsi ty v tom vidí nadávku.

          Vloženo 20.6.2021 10:19:35

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace