Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
22. června 2021 20:12
Čas čtení 0:33
Viktor Kniš

Bitcoin se propadl pod 30 tisíc dolarů, dolů táhne i další kryptoměny

Bitcoin se propadl pod 30 tisíc dolarů, dolů táhne i další kryptoměny
Zdroj: Getty Images/Yuriko Nakao
NEWS BITCOIN KRYPTOMĚNY
Uložit Uložené

Cena největší kryptoměny se od dubna propadla o více než polovinu, nepřejí jí zprávy z Číny ani ze Spojených států amerických. Naposledy byla na úrovni 30 tisíc před půl rokem.

Cena kryptoměny Bitcoin klesla pod další kulatou hranici. Hodnota jedné mince se propadla pod 30 tisíc dolarů a zprávy ze světa zatím nenasvědčují tomu, že by měla v dohledné době začít růst. Nepřejí jí informace ze Spojených států ani z Číny, kde chtějí zpřísňovat podmínky pro její držitele, resp. těžbu. Regulace kryptoměnového trhu se projevila i na mincích založených na jiných technologiích. 

Jelikož jde o těžko uchopitelný trh, který se řídí jen zájmem investorů, nelze předpokládat, co se stane v budoucnosti. Bitcoin byl ještě v dubnu na úrovni přibližně 65 tisíc dolarů za jednu minci. Za dva měsíce se tak propadl o více než 50 %.

Domů
Sdílet
Diskuse